Ayrilan bayanlarin hayatlari

Burada anlattiklarim yasadiklarimin zerresi bile degil.
Bana "sen üstüme yüksün" bile dedigi günleri unutmuyorum hic. O zaman ben calisiyordum üstelik. Masaya firlattigi catallari. Bana ailemin yaninda ters ters cevaplarini. Süt isitip getirdigimde bana kizarak "ben senden süt mü istedim" diye bagirmasini. Inanin yazarken belki ne var ki bunlarda diye düsünürsünüz, ama o anki hal hakret ve tavir hic normal degil.
Senin annen baban benim annem babam degil diyerek cikislarini. Kardesime ettigi hakareti, senin kardesin yalancinin sahtekarin teki diyislerini. Babamin ona yaptigi iyilikleri, oglum ne derdin varsa gel basimin üstünde yerin var demelerini hice saydi. Bugünde gelmis eve diyorki ben sizin kiymetinizi bilemedim. Bilemedin evet.

Amannnn , neyse birakin zikkim yesin. Yelken acacaginiz yeni asklari dusunun :)

Bakın bayan , bu herifin zaten 2. şanstan çok daha fazlası varmış elinde, koskoca 5 yıl ama adam olmamakta direnmis. Akıllı olup elindekinin kıymetini bileymiş.

Hanımın yazısında ne sevgi ne de olumlu 1 mg histen eser yok. Zaten bu evlilikte sürdürmeye eğer bir şey kalmamış ki. Bu saatten sonra devam etmek konu sahibesinin kendi hayatını ziyan etmesidir, o kadar.
Zararın neresinden dönülse kar, değmeyecek adamlar için çmür tüketmeye gerçekten gerek yok.
Insanlar hayatta yasadiklari aci tecrubelerle degisebilirler. Ben bunu soyluyorum.
Ne kavgalardan ne mahkemelerden donup evliligine devam eden insanlar var.
belki bu evlilik bitecek belki bu hanimin esi degisecek biri degil. Hicbirimiz bunu bilemeyiz.
Ama bu forumda yazarken bence herzaman yapici tavsiyeler vermek lazim.
belki evine donecek ve mutlu olacak belkide olmaz bilmiyorum ama olma ihtimalide varken kucuk bir ihtimal dahi olsa hic tanimadigimiz bir insana bosan degmez dememeliyiz. Boyle bir hakkimiz oldugunu dusunmuyorum
bosandiktan sonra belki kendini cabuk toparlamis insanlar vardir ama bunun coook zorlugunu yasayanlarinda oldugunu unutmamak lazim...
bide bazi yorumlarda karsina daha iyisi cikar sana yasadiklarini unutturur diyenler var. Bu nasil bir tavsiye anlamadim. Ihtimali 100 de 1 bile degil.
Gelen gideni aratir diyede bir soz var bunuda akildan cikarmamak lazim.
Bence olayi bide bu taraftan dusunmeliyiz

Niyetim birilerini terslemek falan degil ama konu birinin evliligiyse tavsiyelerde daha dikkatli olmak gerekir diye dusunuyorum

Arkadaslar cok tesekkür ederim hepinize. Biz esimle ayrildik. O iflah olmaz. Geldi yalvardi yakardi ama yok. 5 gündür gitgeller yasiyordum. Acaba olur mu, acaba bi sans versem olur mu. Pismanliklar icindeydi ama yüz ifadesinde ben yine degisirim vardi.
Dün gece kardesimde kaldim. Sabah balkona ciktim hava almak icin kötü oldum. Sonra dedimki ben bu derece kötü olmayi hak etmiyorum. Kardesime ve esime dedimki beni eve birakin, hadi hadi. Ne oldugunu sasirdilar. Hadi dedim hemen. Kararim kesin ben bunlari haketmiyorum. Kardesime sonra sen kal dedim, erkek oldugu icin kavga ederler diye. Esi sagolsun gel abla beraber gidelim dedi, arabayla gittik, asagida bekledi beni ben ciktim eve. Aglamis tabii ki gözler sis. Beni koltugun kösesine sIkIstirdi agliyor yalvariyor nolur bir sans. Ben sana cok sans verdim dedim. Yeni mi aklin basina geldi dedim. Yüz ifadesinden ne kadar da rol yaptigini anladim. öyle agliyorki ama. Ben hic aglamadim, ben gidiyorum dedim, bitti dedim. Carptim kapiyi ciktim. 3 saat sonra babamlara geldi. Oturdu babam salondan cikti, bana serefsiz demisti o yüzden evden ayrilmistim babamda serefsizlerle oturma sen dedi yan odaya gecti. Bu gene yalvariyor yakariyor. Git artik dedim gitmedi, babam kolundan tuttu cikartti. Bitti benim icin. Sanki üstümden yük kalkti.
Bundan sonrasi insallah güzel olacak, ümitliyim. Cocugumuzda yok, iyikide yapmamisiz. Önüme bakiyorum artik. Belki zorluklar yasarim ama sevgim bitti benim, o acidan rahatim belki.
bu kadar yuz goz olunduktan sonra tat vermesi zaten pek mumkun degil.. hic uzulme.. senin esin hata yapmamis, karakterinin ozelligi yaptiklari.. insan hata yaparsa bi anliktir ama bu onun karakteriyse asla degismez.. bi kere senin ailene once saygisizlik edip, simdi ayaklarina kapanmasi, kisilik bozuklugunun gostergesi.. hic pisman olma arkadasim.. Allah var, O'na sigin.. bidaha donersen heba olan sen ve yillarin olacak..

Insanlar hayatta yasadiklari aci tecrubelerle degisebilirler. Ben bunu soyluyorum.
belki bu evlilik bitecek belki bu hanimin esi degisecek biri degil. Hicbirimiz bunu bilemeyiz.
belki evine donecek ve mutlu olacak belkide olmaz bilmiyorum ama olma ihtimalide varken kucuk bir ihtimal dahi olsa hic tanimadigimiz bir insana bosan degmez dememeliyiz. Boyle bir hakkimiz oldugunu dusunmuyorum
bosandiktan sonra belki kendini cabuk toparlamis insanlar vardir ama bunun coook zorlugunu yasayanlarinda oldugunu unutmamak lazim...
bide bazi yorumlarda karsina daha iyisi cikar sana yasadiklarini unutturur diyenler var. Bu nasil bir tavsiye anlamadim. Ihtimali 100 de 1 bile degil.

Niyetim birilerini terslemek falan degil ama konu birinin evliligiyse tavsiyelerde daha dikkatli olmak gerekir diye dusunuyorum
burda kolay kolay olumsuz, bitirici yorum yapmam, dikkat ederim.. fakat bazen oyle durumlar anlatiliyor ki, diyecek baska sey kalmiyor.. daha dogrusu konu sahibinin tek yolu bosanmak oluyor..
bekara kari bosamak kolay mi bilmem, zira havadan konusmuyorum.. yaklasik 9ay once bosandim, zorlugunu iyi bilirim, buna ragmen birine bunu oneriyosam, fikrimce o kisinin durumu icin en dogrusu budur.. ister uygular ister uygulamaz..
ve konu sahibine, 'daha mutlu olursun belki' derken illa baska bi erkek degildi kastettigim, orasini kimse bilemez.. sadece, kesin olan, surdurdugu evlilikte mutlu olamayacagi..
sizin kendi gorusunuz, yapici tavsiyede bulunabilirsiniz, kimseye mudahale hakkiniz yok.. ve kimbilir, belki bosanmasini tavsiye edenlerin yorumudur danisan kisi icin yapici olan..
ve sunu da ekleyeyim, herkes ikinci sansi haketmez ve insanin karakteri degismez..

Bakin benim de size katildigim yerler var, lakin konu sahibesinin icinde bir istek, sevk yok. Yani hevesi gitmis, savasmak veya olmayan bir seyi oldurmak icin surumek, diremek istemiyor.

Ben de bunu diyenlerdenim, cunku bu tespitiniz %100 yanlis. Burdaki tanidigim bosanmis kadinlarin %99u 2. evliligini yapmis ve gayet mutlular, iyi ki bosanmisim yoksa karsima simdiki kocam cikmiyor yaziyorlar siklikla.

2. evliligini yapanlar mutlu, zira artik kimin cercop kimin adam oldugunu anlamalari tecrubeyle kolaylasiyor. Yani bahsettiginiz olasilik %1 den cok cok daha yuksek, istatistigi de burdan topladim. Toplumun her kesiminden kadin var burda, o yuzden populasyon istatistigini dogru yakaladigimi dusunuyorum.

Siz mutlu musun bilmiyorum ama mutsuz birine israrla git mutsuzluga yapis demeniz bence dogru degil. Mutlu olmadigin ortami terk etmek cesaret ister. Hayat , kader cesurlari kayirir bunu unutmamak gerek, mutluluk gercekten onu kovalamaya cesareti olanlarin hakki.

burda kolay kolay olumsuz, bitirici yorum yapmam, dikkat ederim.. fakat bazen oyle durumlar anlatiliyor ki, diyecek baska sey kalmiyor.. daha dogrusu konu sahibinin tek yolu bosanmak oluyor..
bekara kari bosamak kolay mi bilmem, zira havadan konusmuyorum.. yaklasik 9ay once bosandim, zorlugunu iyi bilirim, buna ragmen birine bunu oneriyosam, fikrimce o kisinin durumu icin en dogrusu budur.. ister uygular ister uygulamaz..
ve konu sahibine, 'daha mutlu olursun belki' derken baska bi erkek degildi kastettigim, orasini kimse bilemez.. sadece, kesin olan, surdurdugu evlilikte mutlu olamayacagi..
sizin kendi gorusunuz, yapici tavsiyede bulunabilirsiniz, kimseye mudahale hakkiniz yok.. ve kimbilir, belki bosanmasini tavsiye edenlerin yorumudur danisan kisi icin yapici olan..
ve sunu da ekleyeyim, herkes ikinci sansi haketmez ve insanin karakteri degismez..
Bizim oralarda bi laf vardir. Tasima suyla degirmen donmez diye.
Herkes yapicani yapar.........

Bakin benim de size katildigim yerler var, lakin konu sahibesinin icinde bir istek, sevk yok. Yani hevesi gitmis, savasmak veya olmayan bir seyi oldurmak icin surumek, diremek istemiyor.

Ben de bunu diyenlerdenim, cunku bu tespitiniz %100 yanlis. Burdaki tanidigim bosanmis kadinlarin %99u 2. evliligini yapmis ve gayet mutlular, iyi ki bosanmisim yoksa karsima simdiki kocam cikmiyor yaziyorlar siklikla.

2. evliligini yapanlar mutlu, zira artik kimin cercop kimin adam oldugunu anlamalari tecrubeyle kolaylasiyor. Yani bahsettiginiz olasilik %1 den cok cok daha yuksek, istatistigi de burdan topladim. Toplumun her kesiminden kadin var burda, o yuzden populasyon istatistigini dogru yakaladigimi dusunuyorum.

Siz mutlu musun bilmiyorum ama mutsuz birine israrla git mutsuzluga yapis demeniz bence dogru degil. Mutlu olmadigin ortami terk etmek cesaret ister. Hayat , kader cesurlari kayirir bunu unutmamak gerek, mutluluk gercekten onu kovalamaya cesareti olanlarin hakki.

Benim amacim kimsenin hayatina mudahale falan degil. Hem niye olsun.
benimde evliligimde problemler var bende zaman zaman dusunmuyor degilim.
Ama diger yol bana gore cozum degil
sizde kendi soylediklerinizde hakli olabilirsiniz. Orayi zaman gosterir

Benim soylemeye calistigim insan bosanmadan once yapmasi gerekenleri yapmali arkasina donup baktiginda pismanliklari olmamali.
ikinci evliliginde de insan tabiki mutlu olabilir. Ama su yasadigimiz donemde insanlar oyle kotuki iyi birini bulmak igneyle kuyu kazmak gibi bisey..

Ama en azindan ben denedim dersin....
elden gelen fazlasiyla yapilmali, cabalanmali, bosanma son secenek olmali.. olmuyosa da daha fazla kendini heba ettirmemeli.. biz anlatilanlardan yola cikarak olumsuz gordugumuzu belirtiyoruz, genel konusmuyoruz, cunku herkesin durumu farklidir.. siz neye dayanarak, konu sahibinin esinde nasil bi isik gordunuz de bunca ikinci sans taraftarisiniz? gercekten merak ettim..

Daha önceki konumda anlattigim gibi, esimin saygisizligi ve huzursuzlugu yüzünden ayrilma noktasindayiz. Henüz kagit islemleri baslamadi, ama ben babamin evindeyim. Artik anlasamiyoruz, 4,5 sene ne yaptiysam olmadi, tek tarafli olmuyor. Hakaretler, bana ve aileme saygisiz tutumlar, beni kopardi. Icim paramparca.

Ellerimden kayip gitmis koskoca bir hayat var sanki önümde. Baktikca o hayata agliyorum. 28 yasinda yüksek lisans yapan, calisan, cevrem tarafindan cok sevilen bir insanim, ailemde öyledir. Aileminde zamanla esimin tutumlarindan dolayi hic onaylamadigi bir evlilikten, ama daha cok benim artik icimin paramparca olmasindan dolayi ayriligin sart olduguna karar verdim.

Bundan sonrasi beni korkuytuyor. Bunca olumsuzluga ragmen hep "acaba özler miyim, acaba düzelir miydi, acaba söyle de bi denesemiydik" var kafamda. Ailemede öyle dedim, o yüzden kagit islemlerini baslatamiyorum dedim.

Ayrilan bayanlar, özellikle evliyken ayrilanlar, size soruyorum. Kafanizdan nasil söküp attiniz? Ayrildiktan sonra hic acabalariniz oldu mu? Ne kadar sürede atlattiniz acinizi?

seni anliyorum, ama acabalara baglama hayatini.

Sana bosan ya da bosanma diyemeyiz.
Kararindan emin olmak istiyorsan kaybedeceklerini ve kazanacaklarini tart

Ben de ayrılma kararı aldım ve ona söyledim. Daha fazla devam ettiremeyeceğim yoksa kanser olup pisipisine öleceğim dış etkenler yüzünden. Ben kendimi iyi hissediyorum. Hiç yaşamamışım gibi yapacağım en iyi becerdiğim şeydir zaten bu. Anıları, yaşanmışlıkları, iyi kötü her şeyi küçük bir depoya sıkıştırıp kilidini beynimin içinde bulmayacağım bir yere saklayacağım. Bir daha kimseyle olmak gibi bir düşüncem yok ayrıca. Beni istemezler, dul derler gibi endişem yok olmaz da. Ne istediğimi biliyorum, içimde beni kemiren kuşkular olmadan yaşamak istiyorum. Bu yolda ilerleyeceğim başka çarem yok zaten, kendim için bir iyilik yapmam gerekli. Başkalarını düşündüğüm yeter.. Allah'tan başka kimseye verilecek hesabım da yok benim.. İsteyen istediğini düşünebilir toplum olarak..
Yanlış anlamayın ama ben sizin adınıza sevindim.
Açrığınız konuda çok şey yazmak istedim ama tuttum kendimi.

evet..herkes haddini bilmeli zira :KK66:
Fikrinize muhalif biri ciktiginda ne kadar zorunuza gidiyor.
Tartismaktan konusmaktan ne kadar uzaksiniz
bende size soyluyorum. Kimsenin haddine degil.. ama bana yazdiklarini icin degil,, baskasinin hayatina bu kadar kesin cozumler getirdiginiz icin..hemde hic tanimadiginiz birine.....
TUHAF...

Fikrinize muhalif biri ciktiginda ne kadar zorunuza gidiyor.
Tartismaktan konusmaktan ne kadar uzaksiniz
bende size soyluyorum. Kimsenin haddine degil.. ama bana yazdiklarini icin degil,, baskasinin hayatina bu kadar kesin cozumler getirdiginiz icin..hemde hic tanimadiginiz birine.....
TUHAF...
kendinize yazdiniz sanirim bunlari :KK53: bence de oyle yapmalisiniz..zira biz fikrimizi soyluyoruz, siz bizlere 'neden bunu onerdin' diyosunuz.. zorunuza gitmis olmali ki, fikrinizi soyleyip tavsiye verip cekilmek yerine, baskalarinin fikirlerini elestiriyosunuz.. sonra da tartismayi bilmemekten babsediyosunuz.. kisi herkesi kendi gibi bilir, sasmamak lazim..
iyi gunler

X