Gebeliğe Hazırlık Aynı problemi yaşayanlar buraya :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Lakimgril

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2020
177
68
29
Bende uzun süredir adet düzensizliği var. Bu ay soğan kür uyguladım ve adet sürem biraz düzene girdi 3 günde kesiliyordu son iki aydır bu sorunu hallettim bununla. Ama gebelik istiyorum ve adet düzensiz olduğu İçin tam olarak yumurtlama ve çatlama zamanı bilinmiyor. Sizce nr kadar sıklıkla ilişki olmalı önerilerinizi bekliyorum

Bende uzun süredir adet düzensizliği var. Bu ay soğan kür uyguladım ve adet sürem biraz düzene girdi 3 günde kesiliyordu son iki aydır bu sorunu hallettim bununla. Ama gebelik istiyorum ve adet düzensiz olduğu İçin tam olarak yumurtlama ve çatlama zamanı bilinmiyor. Sizce nr kadar sıklıkla ilişki olmalı önerilerinizi bekliyorum
kaç günde bir oluyor adetler genel olarak? iki günde bir ilişki olursa illaki denk gelmiş olur

Ovulasyon testi yapmanı öneririm. Daha kolay tespit edersin.

Adet düzensizliği FSH yüksekliğinden olabilir. Adetinizin 2. günü kanda hormon değerlerinize baktırmanızı tavsiye ederim. Kafaya göre kür uygulamak doğru değil. Fsh yüksekse hayıt ile kolayca düşüyor mesela.

Benimde adet düzensizliğim vardı doktora gittim klomen ve catlatma iğnesi kullandım olumsuz oldu ama klomen âdetlerimi düzene soktu ve bende o arada ovulasyon testi kullandım gunleri degerlendirdim ve rabbimin izniyle nasip oldu :KK66:

Adet düzensizliği FSH yüksekliğinden olabilir. Adetinizin 2. günü kanda hormon değerlerinize baktırmanızı tavsiye ederim. Kafaya göre kür uygulamak doğru değil. Fsh yüksekse hayıt ile kolayca düşüyor mesela.
Uzun zamandır düzenli kontrollerimi yaptırıyorum hormonlarım çok iyi durumdaymış

Ayni durum bende de 45 60 gun arasi rgl oluyorum 7 gun suruyor sogan kuru denemeyi dusunuyorum benimde testlerm hep normal hicbir sknti yok duzensizligimin nedeni yok anlicaniz

X