Bir tanıdığımada bunu söylediler onun ense kalınlığı daha fazlaydı aldırın dediler hatta ama aldırmadı şuan bebeği sağlıklı bence her denileni dinlememek gerekiyor ulturasonda yanılabiliyorHerkese merhaba. 20 haftalık gebeyim ve dün ayrıntılı ultrason için doktora gittim. Her şey normal ilerlerken doktor bebeğin kalbinde parlama ve böbreklerinde hafif genişleme var dedi. (4.6 ve 4 mm) bu iki olgu birleşince down sendromu aklımıza gelebilir dedi. Test önerdi fakat kabul etmedim. Ense ve burun kemiği ölçümleri normal bu arada. Acaba bu iki bulguya bebeğinde rastlayan var mı ve ilerleyen süreçte ne oldu.? Yardımcı olursanız sevinirim
Merhabalar bir gelişme var mı acaba? Bende Nisan ayında amniyosentez sonucum down sendromu olduğu için gebeliğimi sonlandırdım. Merak ettim sizi. Umarım iyisinizdir çok zor bir süreç
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız dualarım sizinleBi kaç doktora gittim kontrol için bendeki belirtilerin önemli bulgular olmadıklarını söylediler. %99 sağlıklı dediler. Tabi her şey doğum sonrası belli olacak. Bekliyorum sadece. Dediğiniz gibi zor bir süreç
Teşekkür ederim. Allah en kısa zamanda size de güzel haberler almayı nasip etsinİnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız dualarım sizinle
merhaba,Merhabalar bir gelişme var mı acaba? Bende Nisan ayında amniyosentez sonucum down sendromu olduğu için gebeliğimi sonlandırdım. Merak ettim sizi. Umarım iyisinizdir çok zor bir süreç
Merhaba, benim 20. Haftaya kadar her şey normaldi, ense kalınlığı burun kemiğiyle ilgili de şüphelenmediler. İkili testte temizdi. 20. Haftada normal kontrole gittiğimde kalbin yarısı gelişmemiş dedi doktor. O haftalarda iç organ hastalıkları daha çok belli oluyormuş. Zaten detaylı ultrasyon zamanımdı hemen yönlendirdi. O doktorda kalple ilgili aynı şeyler gözlerde yakınlık böbreklerde büyüme gördü genelde down sendromlu çocuklarda bu görülüyor dedi. Amniyosentez istedi. Wes taraması yapıldı üç aşamalı sonuç. Birincisi temiz geldi ama ikincisinde down çıktı. Üçüncü test eşim ve benim genetik tarama testimizdi şükürki o da temiz çıktı. Çok zor zamanlardı ama şimdi 5 ay oldu tabiki aklımıza geldikçe üzülüyoruz ama yaşayacağımız varmış. Umarım sizin güzel sonuçlanırmerhaba,
benımde ıkılı sonucum down acısında 258/1 cıktı..
ama ense ve burun olcumu normal..
acaba sızın nasılsı amnıyosenteze nasıl karar verılmıstı?
çok gecmıs olsun..
çok geçmiş olsun canım,Merhaba, benim 20. Haftaya kadar her şey normaldi, ense kalınlığı burun kemiğiyle ilgili de şüphelenmediler. İkili testte temizdi. 20. Haftada normal kontrole gittiğimde kalbin yarısı gelişmemiş dedi doktor. O haftalarda iç organ hastalıkları daha çok belli oluyormuş. Zaten detaylı ultrasyon zamanımdı hemen yönlendirdi. O doktorda kalple ilgili aynı şeyler gözlerde yakınlık böbreklerde büyüme gördü genelde down sendromlu çocuklarda bu görülüyor dedi. Amniyosentez istedi. Wes taraması yapıldı üç aşamalı sonuç. Birincisi temiz geldi ama ikincisinde down çıktı. Üçüncü test eşim ve benim genetik tarama testimizdi şükürki o da temiz çıktı. Çok zor zamanlardı ama şimdi 5 ay oldu tabiki aklımıza geldikçe üzülüyoruz ama yaşayacağımız varmış. Umarım sizin güzel sonuçlanır
İnşallah dualarım sizinle güzel haberlerinizi bekliyorumçok geçmiş olsun canım,
evet Rabbım ne yazarsa onu yaşıyoruz ,
hayırlı yazılar yazsın Allahım en guzelını bılır,
ınsallah saglıkla tekrardan nasıp olur,
bende 20.haftamı beklıyorum detaylı ııcın ınsallah çok güzel gecer ve saglıkla yavrumu kucagıma alırım 5 yıldır bebek tedavısı goruyordum bende
İkili testi riskli çıkıp sorun olmayan kişiler biliyorum.çok geçmiş olsun canım,
evet Rabbım ne yazarsa onu yaşıyoruz ,
hayırlı yazılar yazsın Allahım en guzelını bılır,
ınsallah saglıkla tekrardan nasıp olur,
bende 20.haftamı beklıyorum detaylı ııcın ınsallah çok güzel gecer ve saglıkla yavrumu kucagıma alırım 5 yıldır bebek tedavısı goruyordum bende
çok sağol canım, şuan 14.hatalık :)İnşallah dualarım sizinle güzel haberlerinizi bekliyorumKaçıncı haftadasınız
canım ben bu testı yaptırmak cok ıstemedım,İkili testi riskli çıkıp sorun olmayan kişiler biliyorum.
Ve benim riskli değilken böyle oldu.
Heyet başkanı bana güvenirliğinin yüzde 30 olduğunu söyledi riskli çıkması illa bişey var demek olmadığı gibi risksiz çıkması da illa bir şey yok demek değil dedi. Adı üzerinde tarama testi tanı testi değil dedi. Tanı için bebeğin dna sına ihtiyaç vardır dedi o yüzden amniyosentez yaptırdım. İçinizi ferah tutun riskli diye bir şey olacak anlamına gelmiyor. İnşallah tekrar bebek düşünürsem de tarama testi yaptırmam güvenmem zaten.
Evet yaştan dolayı olabilir benim yaşım 27 ve ilk gebelikti o yüzden risksiz çıkmış olabilir tekrar yaptırsam ilk gebelik dolayısıyla riskli çıkabilir evet.canım ben bu testı yaptırmak cok ıstemedım,
4 sene once kardesıme de trızomi 18 dedıler bebegı ıcın mahvolduk resmen..ama sağlıkla dogdu yavrusu ..
o yuzden de esıme dedım cok yaptırmak ıstemıyorum dıye bıde yasım 32 rısklı cıkabılır dedım.
cunku bı arkadasımın serbest betası benımde cok yakın paapa degerıde aynı ama onun rısksız cıkmıs cunku yaşı 26 ..
bu tarama ıstatıstık oran o yuzden guvenmıyorum ..
dokotrumda aynısını soyledı bu bırsey var demek degıl dedı ..
hıc bısey gormedıgımız hastalarımızda da sorun olabılıyor vs dedı..
ınsallah sağlıkla gelır dunyamıza
Rabbım senınde gonlune gore versın saglıkla ıstedıgın zamanda nasıp etsın ınsallah
Trizomi18 in belli başı özellikleri varmış canım oda detaylida çıkıyormuş genelde , detaylı da bişey çıkmamıştıEvet yaştan dolayı olabilir benim yaşım 27 ve ilk gebelikti o yüzden risksiz çıkmış olabilir tekrar yaptırsam ilk gebelik dolayısıyla riskli çıkabilir evet.
Trizomi 18 i amniyosentez sonucuyla mı söylediler peki
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız ama bu süreçte kendinizi yıpratmayın ben 2 hafta sonuç beklerken o kadar üzüldüm ki sonuçlar temiz gelse bile kesin bebeğe bir şey oldu dedim beklemek en zoru gerçekten.
rabbim herkese önce sağlık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?