Bildiğim kadarıyla mümkün değil.O ilaç canlı hücreleri parçalıyor zaten.Benim dış gebeliğimde ilaçla sonlandı.Değerlerin yavaş yavaş düşer diye düşünüyorum.Doktorun nededi bu duruma?O ilaçla sağlıklı bir gebelik olmaz zaten bebeği düşürmek için yapılıyor o iğne.Kafamı karıştıran zaten laparaskopi yapılmış aynı gün iğne niye vurdular anlamadım?Sonuçta ikisi de farklı tedavi yöntemimerhabalar geçen hafta dış gebelik teşhisi ile larakoskopi yapıldı.hemen aynı gün methotraxe ilacı iğne olarak yapıldı.İçerde gebelik kalmasın diye.operasyondan bir hafta sonra rahim içinde kese görüldü.Beta değerim artmakta ve 6 haftalık 8mm kesem gözükmektedir.Bildiğim kadarıyla bu ilaç kromozomu bozarak düşük yapmaya neden olmaktadır.fakat henüz kanamam olmadı.aklım karma Karışık oldu Dünya'da 4 kişide görülmüş olan bu durumu yaşayan ve ilaca rağmen sağlıklı gebelik geçiren kimse varmı acaba?????
Öncelikle büyük geçmiş olsun Allah tekrar aynı acıları yaşatmasın canım.Kanamayı kafana takma. Lohusa gibi 40 güne kadar kanaman olabilir.Zaten kanama olmayınca iğneden sonra insan çok şişiyor ben kanama oldukça rahatlıyordum.Rahim kendini temizliyor ve bir sonraki gebeliğe hazırlıyor canını sıkmamaya çalış.İğneden sonra korunma sürem benim 6 aydı.Doktorum 3 ay kesinlikle korun hatta yaştan dolayı acelen yoksa çocuk için 6 ay beklersen daha iyi, tüpler ve rahim kendini toparlasın demişti.Eylülde dış gebelik geçirdim geçen ay korunmayı bıraktım bu ay hamile kaldım ama daha akibeti belli değil.Yine dış gebelik olma olasılığı var,kimyasal gebelik,düşük vs... ihtimaller bitmiyor yine de güçlü durmaya ve kötü düşünmemeye çalışıyorum sen de öyle yap.En azından hamile kalabiliyoruz demek ki bir sıkıntı yok öyle düşün.Kanamaların bitince kendine iyi bak doktor kontrollerini yaptır mantar ve enfeksiyon riskine karşı.Bu zamanlar çabucak geçecek yeterki moralini bozma.Sadece 100 kişiden 1 ini bulan bir talihsizlik o da bizi bulduAh bir bilsem :-( operasyon yapıldığında beta hcg değerim 1650 lerde idi.Bu değer düşmesi gerekiyor normalde.Hatta doktorum.iki gün sonra kontrole çağırdığında 2000 olmuştu Dedi ki azcık yükselip düşecek bazen olur.Değerim 4690 larda şu anda.Hesaba göre 6 haftalik kesemde 9mm.Başka bir doktora gittim.bana eğer bunları anlatmasaydın ben düşük yapabileceğin ama devam eden bir gebeliğin Var derdim Dedi.
Bence iki tedaviyi birden garantiye almak için yaptilar herhalde.Cuma kontrolüm Var gene, sanıyorum şu anda kendiliğinden düşmesini bekliyoruz.Dün gece pembe çok hafif bir kanama başladı. Minik pedler var ya(yaprak) iki defa değiştirdim kesildi.Doktorada gitmedim zaten düşmesini beklediğimize başka bir doktor çok ve devam eden kanmam olursa acil gel değilse çarşambaya kadar bekliycez dedi.Mucize bekliyoruz galiba...Çok zor bir durum Allah kimseye yaşatmasın:-((.as_narçiceğim ilaçtan ne kadar sonra tekrar gebe kalabiliyorum acaba?
İnşallah canım benim inşallah.Hadi sende göz açıp kapayıncaya kadar kurtulursun umarım bu dertten.En kısa zamanda arzuladığın bebğe kavuşman dileğiyle geçmiş olsun tekrarSağol canım benim inşallah senden iyi haberler alırız. Yarın benide doktor çağırdı rahimde ki gebeliğe bakacak muhtemelen kürtajla boşaltacak rahmimi.Bende son durumu yazarım yarın.Hakkimizda hayirlisi .Bebisin seninle olsun inşallahhhhhhhhhh
Bugün doktor kontrolüm vardı ve bir mucize oldu bebişin kalbi atmaya Başlamış.doktroum bile şokta.o ilaçtan sonra mucize deniyor.Folik asidi hiç bırakmamıştım dış gebelik operasyonundan sonrada o diğer ilacın etkisini bloke etmiş olabilir dediler.Nasıl sevineceğimi bile bilemiyorum bunca yaşadıklarımdan sonra.....
Bebeģi düsmüs maalesef. Sonra tedavi olmusMerhaba çık uzun zaman olmuş ama sormak istedim bebeğinizi sağ Salim kucağınıza almışsınızdır inşalah! Paylaşırsanız bizlere de umut olur