Aynadaki görüntümüz mü gerçek fotoğafraki mi?

dolores_rose

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2020
177
101
53
Merhaba aslında konuyu nereye açıcağımı bilemedim en uygun bu bölümü gördüm. Mesela aynada kendimi güzel görüyorum yada ortalama herneyse fopraf çekildiğimde fotoda çirkin yada çok çirkin çıkabilşyorum fotoğrafta tüm ayrıntılar çıkıyo ya farketmediğimiz ayna yanıltıcı mı? Mesela aynada çenem düzgün görünğto fotoda yamuk ağrımda öyle burnunda hafif yamukluklar ama aynada herşey normal görünüyo hangisi gerçek ?

İkisi de gerçek, sen aynı sensin sonuçta. Bazen aynaya baktığımda kendimi beğenirm, bazense çirkinleştim derim. Fotoğrafta da aynı sekilde çekim açısı, flaşlı olup olmaması vs etkiliyor pozu

Uzmanlar insanların aynada kendisini daha güzel gördüğünü söylüyor. Arastirin yapılmış deneyler var. 3 kat daha iyi görüyoruz kendimizi
Eyvah ozaman çirkinmişim çünkü zaten aynada kendimi ortalama güzel buluyorum gerçekte çirkinşm ozaman 🥺 Güzel olanlarda olağanüstü çok güzel görüyordur 🧐

Merhaba aslında konuyu nereye açıcağımı bilemedim en uygun bu bölümü gördüm. Mesela aynada kendimi güzel görüyorum yada ortalama herneyse fopraf çekildiğimde fotoda çirkin yada çok çirkin çıkabilşyorum fotoğrafta tüm ayrıntılar çıkıyo ya farketmediğimiz ayna yanıltıcı mı? Mesela aynada çenem düzgün görünğto fotoda yamuk ağrımda öyle burnunda hafif yamukluklar ama aynada herşey normal görünüyo hangisi gerçek ?
Bunu yillardir birtek ben dusunuyorum saniyordum :) yalniz olmadigimi bilmek beni cok mutlu etti :) evdeki her aynada farkli gorunuyorum fotograflarda ise berbat :(

Evet ya onu bende okudum bir yerde maalesef beynimiz bize aynada kendimizi daha güzel gösteriyormuş mesela bir seyin üstümüze ya da yüzümüze yakışıp yakismadigina bakmak istiyorsak aynaya değil telefonla fotoğraf çekip bakacakmisiz moda programinda söylemişlerdi gerçekten de doğru aynada bakınca çok beğendiğim bir şeyi kamerayla çekip bakınca bu ne be dediğim oldu maalesef:(

Kamera var kamera var simdi tost makinesiyle foto cekiyorsaniz adriana lima olsaniz iyi cikmaz. :) eger insan gözünün megapikseline yakin bi kamerayla cekim yapma sansimiz olsaydi aynadakine benzer goruntu gorurduk. Birde fotojenik olup olmama durumu var bir arkadasim normalde guzel bulmaz kendini cevresindekiler de oyle ama fotograflarda inanilmaz guzel cikar (efekt vs kullanmaz)
Bende fotojenik degilimdir illa iki saat dogru aciyi bulup cekerim fotoyu. Gozumun aynada gordugune inanirim gerisi cok da onemli degil. :)

Kimsenin yüzü simetrik değildir. Sağ ve sol tarafı birbirinden farklıdır.

Ayna ile yüzümüzün, dışardaki insanların bizi gördüğü halinin tam tersini görürüz simetri olarak. Ve gözümüz buna alışır. Fotoğraflarda ise gerçek halimizi görürüz, ayna yansımasındakinin tam tersi simetrisini yani. Bu yüzden de garipseriz aslında alışık olmadığımız için

Bu kadar basit bir mevzu değil bu. Telefon kameraları gerçekten yüzü distort ediyor, proporsiyonları yanlış gösteriyor. İngilizceniz varsa şunlara bakın, yoksa da google translate'e yapıştırın:

-----

Kanıt istiyorsanız küçük bir deney yapabilirsiniz. Yüzünüzdeki proporsiyonları cetveli yüzünüze dayayarak ayna yardımıyla ölçün. Diyelim ki burun-dudak arası mesafeniz, çene uzunluğunun yarısı kadar çıktı, ki ideal ölçü buymuş. Sonra bir de telefonun ön kamerasıyla çektiğiniz bir resminize bakarak, ordaki burun-dudak arası mesafeniz, yine ordaki çene uzunluğunuzun kaçta kaçına denk geliyor bir bakın. Burun-dudak arası mesafeniz ilk ölçümünüzden daha uzun çıkacaktır çünkü telefon kamerası yüzünüzün ortasını olduğundan uzun ve büyük gösteriyor. Ölçüleriniz ideal olmasına rağmen telefon kamerasıyla çektiğiniz resimlere bakarak ameliyat olmayı düşünmeniz çok olası.

Oval yüzü olanların mesela telefon kamerasında yüzü olduğundan daha uzun çıkacağı için çirkin gibi gözükebilir. Halbuki yüz şekli gerçekte idealdir. Aynı şekilde çok yuvarlak yüzü, hafif kilosu olan biri de telefon kamerasında olduğundan daha ince ve güzel gözükür.

Back
X