• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AYM’nin kararı TBMM gündeminde: Gazeteciler değil, TIR’ları gönderenler yargılansın!

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
AYM’nin kararı TBMM gündeminde: Gazeteciler değil, TIR’ları gönderenler yargılansın

25/02/2016 19:55

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e ilişkin verdiği hak ihlali kararı TBMM Genel Kurulu’nda gündeme geldi.

meclis-tezkere.jpg

Anayasa Mahkemesi (AYM) bugün, MİT TIR’larının Suriye’ye silah ve mühimmat taşıdığını gösteren görüntüleri haberleştirdikleri için 93 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün hak ihlali gerekçesiyle yaptığı bireysel başvuruları karara bağlamış ve “Hak ihlali var” demişti. AYM, ikilinin kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine hükmetmişti.

‘Karar, tüm tutsaklar için emsal teşkil etmeli’
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken karar için, “MİT TIR’larıyla ilgili haber yapan gazetecilerin değil, o TIR’ları çetelere gönderenlerin yargılanmasının da yolunu açar”dedi.

CNN Türk’ün haberine göre Baluken, bu haberi memnuniyetle öğrendiklerini dile getirerek, AYM’nin tespitinin son derece önemli olduğunu ve bu kararı kutlamak gerektiğini söyledi.

Karardan duyduğunu memnuniyeti dile getiren diğer bir isimse HDP’li TBMM Başkanvekili Pervin Buldan oldu. Buldan, “Bu kararın şu anda cezaevlerinde bulunan tüm tutsaklar için emsal teşkil etmesini istiyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de haksız yere tutuklanan Dündar ve Gül’e ilişkin kararı alan AYM üyelerini kutladığını söyledi.

AYM’nin kararına değinen AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise kararı sevinçle karşıladıklarını ancan mahkeme kararları üzerinden partisinin itham edilmesinin doğru olmadığını savundu.

http://www.diken.com.tr/aymnin-kara...eciler-degil-tirlari-gonderenler-yargilansin/

Evet cok mutluyum hak yerini buldu. Keske bu kadar korkmasak daha cok kenetlensek cok seyler basaracagimizi biliyorum, Ama ne yazikki, ne kaybettiysek korkumuzdan, kenetlenmemekten kaybettik.
Gazetecilerimizin tutuklandigi gün bile, aslinda insanlar sokaklara oluk oluk akmaliydi.
Gözümüz aydin Türkiye, hala ümidim var ve bugün birazcik daha ümidime ates yaktim.
Türkiye laiktir laik kalacak !

Uçma yavrum yavaş git. Ruyanizda bile göremezsiniz
demek ki silah olduğunu kabul ediyorsunuz bu da kanunsuzluğu kabul ediyorsunuz demektir.
anlamadığım taraf neden bu kadar bu durumu savunuyor olduğunuz .
tırlarda eroin olsa da farketmez sizin için demekki.
tepkiniz bunu düşündürtüyor insana normal olarak.

Back