aylıksız izin

Gkcn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
1.720
14
116
Diğer
merhaba arkadaşlar.aranızda aylıksız izin alan var mı?ben öğretmenim.27 mayısta doğum yaptım ve bebeğime kendim bakmak istiyorum.okullar açılınca(1 eylülde seminerler başlıyor) ikinci döneme kadar maaşsız izin almak istiyorum.toplam 5 ay.bugün dilekçemi yazıp müdüre verdim.acaba bu izni almak uzun sürer mi?yada zorluk çıkarırlar mı? siz nasıl aldınız? bilgisi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum.

ben aldım canım 1 yıl doğum sonrası izin bittikten sonra 15 gün yıllık izin yazdırdım. yıllık izindeyken de ücretsiz izin dilekçesini yazıp faksla yolladım. kendim gitmedim bile. kaydirigubbakcemile2 sen 2-3 hafta önce ver dilekçeyi ancak geliyor çünkü.
ve kabul edip etmeme gibi bi lüksleri yok. istediğin zaman ayrılırsın. devletin kanunlarla bize vermiş olduğu bir haktır bu. kaydirigubbakcemile5

bi arkadaşım istediğin zaman alamazsın,doğumdan sonraki 8 haftalık izin süresi bitmeden başvurman gerekir dedi.ve canım çok sıkıldı.çünkü bizim doğum sonrası iznimiz bitti.ben de araştırdım.doğumdan sonra 12 ay dolmadan 1 ay öncesinekadar istediğimiz zaman alabilirmişiz.1 eylülden itibaren 5 ay alacağım ama korkuyorum ya zorluk çıkarırlarsa diye.bugün dilekçemi verdim.1 hafta içinde hallolmazsa ne yaparım bilmiyorum.bakıcıya bırakmak için çok küçük.henüz 3 aylık.emiyor bide.biberonu da sevmiyor.neyse birde maaşları biz 15inde ve peşin olarak alıyoruz.1 eylülde izne ayrılırsam ağustosta aldığım maaşın bir kısmını geri mi vereceğim?

slm bende bugün başvurdum elden takip ettim çıkar dediler.perşembe bütün izinlerim bitiyor.tabi maaşımın nerdeyse tamamını geri vereceğim.vicdansız yöneticiler 15 ine kadarda olsa rapor vermediler.allah yardımcımız olsun.

bende almak istiyorum dilekce yazıp okulamı veriyoruz

gökçenyıl malesef geri alacaklar 15 inden itibaren çıksaydın keşke ama yine de iyi yapmışsın 15 günde olsa okula gidip bebeğini bırakma stresini yaşamayacaksın ben de bu yıl izin alacağım bir sene ve belki ikinci dönem işe dönebilirim pek düşünmüyorum ama.yine de baştan tüm izni alıp istediğin zaman dönebilme hakkın var.

bende 6 aylık ücretsiz izne ayrıldım.bizde sizinki gibi araya yaz tatili girmediği için ben ücretli doğum iznimin bitmesine 1 hafta kala faks çektim dilekçemi.araştırmışsın zaten bence bir problem çıkmaz alırsın iznini.

DOĞUMA BAĞLI AYLIKSIZ İZİNLER
Üçüncü fıkra: "Doğum yapan memurlara istekleri halinde 104 üncü maddenin (A) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar aylıksız izin verilir."

1- Aylıksız izninde idarenin takdir hakkı var mıdır?

Devlet memuruna verilen aylıksız izin 657 sayılı Kanunun 108 inci maddesinde 14.07.2004 tarihli ve 5223 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikten sonra mecburi hale gelmiş olup daha önce bulunan idarenin takdir hakkı kaldırılmıştır.

2-Doğuma bağlı aylıksız izin süresi ne kadardır?

Doğuma bağlı aylıksız izin 657 sayılı Kanunun 108 inci maddede 12 ay olarak belirlenmiştir.

3- Doğuma bağlı aylıksız izin süresi uzatılabilir mi?

Doğuma bağlı aylıksız izin, kanun ile tespit edilmesi sebebiyle yasal değişiklik yapılmadıkça değiştirilemez.

4- 12 aydan az izin alınabilir mi?

Aylıksız izin memurun isteğine bağlı olması sebebiyle memur isterse 12 aydan az izin alması mümkündür.

5- Doğuma bağlı aylıksız izin süresi memuriyet boyunca bir defa mı kullanılır?

Devlet memurunun birden fazla doğum yapması halinde her doğum için aylıksız izin kullanmasına yasal bir engel bulunmamaktadır.

6- Doğuma bağlı aylıksız izin süresi ne zaman başlar?

Doğuma bağlı aylıksız izin 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi ile belirlenen mazeret izin sürelerinin, bu sürede duruma göre doğumdan itibaren 8 hafta veya 8+5 =13 haftalık sürenin bitiminden itibaren başlar. Bu tarihten itibaren 12 ayın sonunda sona erer.

Diğer taraftan mazeret izin süresinden sonra doğuma bağlı hastalık izni kullanılmış ise aylıksız izin ne zaman başlayacaktır. Konuya ilişkin açıklamayı okumak için tıklayınız.

7- Göreve başladıktan sonra aylıksız izin talebinde bulunulabilir mi?

Mazeret izninin bitiminden itibaren göreve başlayan devlet memuru eğer isterse, aylıksız izin süresinin bitim tarihi geçmemiş olması halinde, bu sürenin bitim tarihine kadar aylıksız izin alabilir.

8- 12 ayı aşmamak üzere parçalı olarak izin alınabilir mi?

Aylıksız izin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında kalmak suretiyle parçalı olarak aylıksız izin alınmasına yasal bir engel bulunmamaktadır.

9- İkiz ve üçüz doğumlarda aylıksız izin süresi uzatılabilir mi?

İkiz ve üçüz doğum yapanlara artırımlı aylıksız izin verilmesi mevcut yasal düzenleme ile mümkün bulunmamaktadır.

10- Hastalık izninde olan memur göreve başlamadan aylıksız izin kullanabilir mi?

Memur hastalık izinlerini kullanmakta iken, daha önce belirtilen esaslara uyulmak suretiyle göreve başlamadan da doğuma bağlı aylıksız izin alabilir.

11- Aday devlet memuruna doğum yapmasından dolayı aylıksız izin verilir mi?

Aday Devlet memuru 657 sayılı Kanununda aday memurlar için zikredilen hükümler dışında memurlara uygulanan hükümler uygulanmaktadır. Ayrıntılı haber için bakın tıklayın.

12 Aylıksız izin sebebinin kalkması halinde göreve dönmeyen memurların durumu nasıl olur?

Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazeretini gerektiren sebebin kalkması halinde, memur derhal görevine dönmek zorundadır. Örneğin, doğum yapan ve aylıksız izin alan memurun çocuğunun ölümü halinde memur görevine dönmesi gerekir. Zira burada sebep unsursundan dolayı alınan iznin gerekçesi ortadan kalkmıştır.

Mezkur maddenin 5 inci fıkrası hükmü uyarınca mazeret sebebinin kalkması halinde veya aylıksız izin süresinin bitiminde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılmaktadırlar.
http://www.memurlar.net/haber/38677/
cnm şuadreste daha detaylı ilgi var inşallah işine yarar

bende 1 dönem aylıksız izin alacağım ama henüz başvurmadım .sorun çıktığını hiç bilmiyordum. olmadı 20 gün rapor alırım bende

sorun şurdan kaynaklanıyormuş.eski mevzuata göre: 8 haftalık doğum sonrası iznı bitmeden başvurmak gerekiyormuş.sonra başvurursan alamıyormuşsun.tabi bu değişmiş ve doğumdan sonra 12 aydan 1 ay öncesine kadar başvurabiliyorsun.ancak yöneticiler bunu bilmediği için zorluk çıkarıyorlarmış.bi arkadaşa öyle sorun çıkarmışlar. işte böle kızlar.

arkadaşlar ben de dün başvurdum ama biz dilekçenin yanında doğum sonrası raporu, doğum sonrası verilen 8 haftalık iznin yazılı olduğu sevk kağıdı, okulun benim izne ayrılmamda bir sakınca bulunmadığına dair yadığı bir üst yazı ve izin belgesi falan verdik. milli eğitim müd. verdik. 8 eylül ve 8 ocak tarihleri arasında ayrılmak istedim. tam ay hesabı olması lazımmış. bakalım ne zaman yanıtlayacaklar. siz de aynı şekilde mi başvurdunuz? merak ettim..

ben sadece müdüre dilekçe verdim.1 elülden itibaren 5 ay diye yazdım.henüz bi cevap yok bakalım ne olacak.

ben de bugün verdim dilekçemi okul müdürlüğüne ben 15 eylülden itibaren doğum iznimin bittiği tarihin 1 yıl sonrasına kadar 8 ay 17 gün izne ayrılmak istiyorum diye yazdım ek mek de komadım dilekçeye

Ben şuan 1 yıllık ücretsiz izindeyim. Doğum raporumun bitmsesine 1 hafta kala müracaat ettim hemen çıktı. Rapor bitim tarihinden itibaren 1 yıl veriliyor. Benim kurumum sorun çıkartmadı umarım sizlerde çok kolay alırsınız.

arkadaşlar,milli eğitim doğumdan önce iki ay ve doğumdan sonra 2 ay olmak üzere zaten 4 ay izin veriyo,maaşımız da yatıyo,daha sonrası için en az 6 ay en çok 1 yıl ücretsiz izin alabilirsiniz.Ben de kasımda doğum yapıcam inş. 1. dönemi zaten kapatıyorum ikinci dönem ücretsize ayrılcam.sorun çıkmaz merak etmeyin.bu en doğal hakkımız.sevgilerr....

merhaba ben çocuğumun rahatsızlığı nedeniyle 4 aylık ücretsiz izine başvurdum ve onaylandı ama maaş durumu nasıl olucak bilmiyorum. bu ayın maaşı hesabıma yattı ama tamamını geri mi ödeyeceğim yada nasıl olucak bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim izinim bugün başladı(16 şubat2009/15/06/2009 tarihine kadar)

arkadaşlar benim doğum iznim 11 ocakta bitti.bu tarihe kadar çalıştım ve önümzdeki hafta için ücretsiz izin almak istiyorum, arada çalıştığım süreyi dilekçemde belirtmem gerekiyor mu??

kızlar birşeyi tam anlayamadım,yardımcı olurmusunuz? ben nisanın son haftası doğum yapıcam..doğum sonrası 8 haftayla birlikte hemen hemn 1 temmuzu buluyor..yani dönemi kapatıyoruz..ben şimdi ücretsiz iznimi 1 eylül itibariyle alamıyormuyum..yani 1 temmuzda doğum izni bittiği gibi mi ücretsiz izin başlamak zorunda..ama temmuz ağustosta zaten izinliyiz..anlayamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…