aylık ne kadar para yeter???

1000 tl ile gecinenenlerin ellerinden opmek istiyorum. Istanbulda yasiyoruz
kira+aidat 950
kisin dogalgaz 300 elektirik su 150
telefonlar+internet 100
benzin yol masrafi 300
en az 1000 tl market alisverisi (mutfak temizlik vs.)
Etti 2800, buna hicbir giyim, kozmetik, gezme, kuafor, saglik vs gider eklemedim, ustune bi de arabanin kaskosu vergisi sigortasi bilmemnesi...
1000-1500 le gecinenlerin onunde saygiyla egiliyorum gercekten.

kira+aidat 950
telefonlar+internet 100
benzin yol masrafi 300
Etti 2800, buna hicbir giyim, kozmetik, gezme, kuafor, saglik vs gider eklemedim, ustune bi de arabanin kaskosu vergisi sigortasi bilmemnesi...
hayat çok zor hele kendi evin olmayınca

kira derdi yok.2binin üstünde (tam net değil) gelir var ama kenara 5 kuruş koyamıyoruz. her haftasonuda çıkmıyoruz yani. daha azıyla geçinmek nasıl olur anlayamıyorum bile.

en az 2500 gerekli.

esimin maaşı 1600
kira 350 simdi 400 oldu
faturalar 100
tel ve internet 150
esimin siğara ve yol 220
bebek bezi 55
taksitler 350
geri kalan market ve ekmek e gidiyor

kira derdi yok.2binin üstünde (tam net değil) gelir var ama kenara 5 kuruş koyamıyoruz. her haftasonuda çıkmıyoruz yani. daha azıyla geçinmek nasıl olur anlayamıyorum bile.

en az 2500 gerekli.
geçiniyorsun hemde öyle bi geciniyorsun ki

ben 1 yıl çalışmayacağım ilk evlendiğimiz yıl. kpss ye hazırlanacağım evde. eğer atanamazsam artık ücretli öğretmenlik başvurusu yaparım çıkarsa ücretli öğretmenlik yaparım çıkmazsa başka düzgün bi iş bulabilir miyim bilmiyorum sözlüm öğretmen olduğu için akşam eve geç geleceğin bi iş istemiyorum diyor :KK43: ne yapıp yapıp kpss yi kazanmam lazım inşallah ...

1 yıl Kpss için sıkıcı olabiliyor, arkadaşlarım ilk dönem ücretli yapıp bir taraftan ders çalıştılar, 2. dönem ücretliyi bıraktılar sadece ders çalıştılar. Bana bu daha mantıklı geliyor. Bu arada çok şükür atandılar :)

kira+aidat 950
telefonlar+internet 100
benzin yol masrafi 300
Temizlik ürünlerini her ay almayın misal deterjanın vernelin,domestos elde yıkamaya Bulaşık deterjanı alıyorsanız en büyük boylarını alın en azından bir kaç ay gider onlar.

Temizlik ürünlerini her ay almayın misal deterjanın vernelin,domestos elde yıkamaya Bulaşık deterjanı alıyorsanız en büyük boylarını alın en azından bir kaç ay gider onlar.

O tarz seylerin hep indirimlerini takip edip en buyuk boylarini aliyorum ama evde cocuk da olunca her gun camasir makinesi de bulasik makinesi de calisiyor hicbir sey dayanmiyor. Gida alisverisinde de yine beslenme aliskanliklariyla alakali maalesef, ben kiloya yatkinim hic makarna vs karbonhidrat yemiyorum. Esim keza oyle, pazara gidip bir haftalik sebze meyve aliyoruz en az 100 tl, baligi tavugu haftada bir eti, peyniri yumurtasi derken 100 tl de market tutuyor haftalik.
Velhasil bizim gelirimiz sadece temel ihtiyaclarimiza yetiyor.

X