aylık ne kadar para yeter???

Bizim eve ayda 2250 2500 civarı para giriyor kirada değiliz Allah'a şükür. Ama araba aldık 600 lira onun ödemesi var. Ufak tefek taksitler elektrik su doğalgaz telefon faturaları mutfak alışverişi falan derken bi bakıyoruz elimizde 200 lira para kalmış ay sonuna kadar :)
yani rahat bi hayat için 5000 tl den az gelirimiz olmaması lazım :)

Canım benim 1000 tl ile geçinmeye çalışan insanların yaşadığı bu ülkede 3500 tl nin yetmeyebileceğini düşünürsen allahın gücüne gider. Haline şükret :KK19:
cnm 2500 tl olarak düşündüm ben belki seneye ek ders alamayabilir. Arkadaşlarım ev geçindirmek çok zor diyor o yüzden merakımdan sordum bi de ben şu an çalışmadığım için endişe duydum

1000 tl ile yaşanılacağına asla inanmıyorum. Hiçbir destek olmadan imkansız...
evi kira değilse bile ancak karnın doyar bence.. mesela bizim memlekette kalorifer kullanmazlar klima kullanırlar. doğal gaz faturası gelmez. elektrik su faturası 250 civarı gelir aylık.. ev kira değil. mutfak masrafı da 300 civarı olur bi de annem evin bahçesine bir şeyler eker... eksra masraflarla 1000 tl ile bizimkiler çocuk olmasa geçinirler çünkü annemin hiç bi masarfı yoktur. bi aldığı kıyafeti yıllarca giyer. sigaraları yok içkileri yok. 1000 tl ile çok rahat geçinirler ama şimdi ki nesil öyle değil maalesef

evi kira değilse bile ancak karnın doyar bence.. mesela bizim memlekette kalorifer kullanmazlar klima kullanırlar. doğal gaz faturası gelmez. elektrik su faturası 250 civarı gelir aylık.. ev kira değil. mutfak masrafı da 300 civarı olur bi de annem evin bahçesine bir şeyler eker... eksra masraflarla 1000 tl ile bizimkiler çocuk olmasa geçinirler çünkü annemin hiç bi masarfı yoktur. bi aldığı kıyafeti yıllarca giyer. sigaraları yok içkileri yok. 1000 tl ile çok rahat geçinirler ama şimdi ki nesil öyle değil maalesef
Bitanem böyle hesaplarken iyi ama evdeki hesap pazara uymuyor. Sadece elk. faturası geliyor 65-70 nereye yetiriyorsun. Bunun pazarı var ekmeği bile aylık hesapla ne kafar tutuyor imkansız.

net maaş 2500 tl .. sözlüm öğretmen ek ders parası da alıyor 70-800 civarı ama ben ek ders paralarını saymadım nolur nolmaz seneye ek ders alamaz diye

Bana yeter gibi geldi.
Çok rahat olamazsınız ama geçinirsiniz.
Ayrıca siz çalışmayı düşünmüyor musunuz. Siz de çalışsanız o zaman çok rahat geçinirsiniz :)

Bu herkese göre değişir.
Ne kadar geliyorsa o kadar gidiyor emin ol.
Bizim evede 6 ya yakin giriyor ama ay sonu eksiyi gormeden yapamıyoruz bagimli olduk adeta : ))
Gerci ev borcu falanda var ama.
Illaki gecinirsiniz ama luksünüz gelirinizle dogru orantılı olur

Vallahi şaşırdım bazılarına nasıl geçiniyolar. 1000 ve 1500 tl ye .biz ayın sonunu getiremiyoz bazen 3000 giriyo 2500. Ev kira 1000 tl 100 tl aidat 300 tl doğalgaz elektirik su 120 tl internet 50 tl.iki çocuk oluyo okul masrafı her ay 150 tl.mutfak masrafi desen 1000 buluyo.gelde çık işin içinde .500 tl ye ev bulamıyorum kirakar uçmuş ist beylikdüzündeyim.

1000 tl ile yaşanılacağına asla inanmıyorum. Hiçbir destek olmadan imkansız...
Yaşanır canım yaşanır. Canlı tanıdığım var. Eşi asgari ücret alıyor. Ve hatta eşinin bağırsaklarında teşhis edilemeyen bir hastalık olduğu için haftada ayda 5-6 gün işe gidemiyor. O da asgari ücretinden kesiliyor. 400 tl de kira ödüyor. Tek avantajları karı koca olarak bebekleri olmuyor. Bebek masrafları yok.

iki kişinin kılık kıyafet kozmetik vs ıvır zıvır masrafı olarak düşündüm bence iki kişi için normal :) Cnm size 5000 tl giriyor siz o para ile ikinci çocuğu da rahat yapabilirsiniz aslında. benim aylık 5000 tl gelirim olsa hiç şüphe duymam çok rahat geçinirdik ama 2500 tl sizin kinin yarısı :)
büyük şehirde yaşıyoruz canım evimiz kira ve giderlerimiz çok o sebeble inan anca geçiniyoruz.

Bana yeter gibi geldi.
Çok rahat olamazsınız ama geçinirsiniz.
Ayrıca siz çalışmayı düşünmüyor musunuz. Siz de çalışsanız o zaman çok rahat geçinirsiniz :)
ben 1 yıl çalışmayacağım ilk evlendiğimiz yıl. kpss ye hazırlanacağım evde. eğer atanamazsam artık ücretli öğretmenlik başvurusu yaparım çıkarsa ücretli öğretmenlik yaparım çıkmazsa başka düzgün bi iş bulabilir miyim bilmiyorum sözlüm öğretmen olduğu için akşam eve geç geleceğin bi iş istemiyorum diyor :KK43: ne yapıp yapıp kpss yi kazanmam lazım inşallah ...

1500 rahat yeter diyenlere çok şaşırdım. Ellerinde sihirli değnek var sanırım
Keşke sihirli değnek olsa. Ama mecbur olunca ne yapılabilir ki eşim yeni evşendiğimizde 1.600 alıyodu sadece o da maltepe gibi bi yer kiraları düşünün artık zor valla geçinmek

Bize 4500 yetmiyor. Ev kira araba yok ama borçlar yüzünden böyle işte. Borç olmasa 3000 tl ile çok rahat geçinirdik

X