aylık ne kadar para yeter???

kendi duzenimden bahsedeyim
550 ev kirasi
750 mutfak
60 tel
100-120 elektrk su
kis aylarinda 270 300 dogalgaz

bence en az 2500 gelirin olmasi sart...heleki cocuk varsa liste uzar gider

Gebze'de 400-500 liraya, hem de sıfır kiralık daire nerede acaba kii :cool:

ben 7 senedir gebzedeyim, ve 7 sene önce dubleksin ayrılmış üst katında 400 liraya oturduk.. şu an bi arkadaşım devlet hastanesi tarafında, normal standartlarda bir evde, üstelik 1. kat yani dükkan üstü, bi evde 850 liraya oturuyor.

Bizim eve ayda 2250 2500 civarı para giriyor kirada değiliz Allah'a şükür. Ama araba aldık 600 lira onun ödemesi var. Ufak tefek taksitler elektrik su doğalgaz telefon faturaları mutfak alışverişi falan derken bi bakıyoruz elimizde 200 lira para kalmış ay sonuna kadar :)

öğrenim kredisi borcu var aylık 200 tl mi ne olması lazım. onun haricinde düğün den de bi 15.000 tl de borc var ama düğünde takılan altınları satıp ödemeyi düşünüyoruz borçları sadece öğrenim kredisi borcu kalacak aylık 200 tl. çok marka takıntımız yoktur ama aylık ikimizin en fazla 300-400 tl giyim masrafı olur. 2.500 tl aylık gelirimiz olacak ve köşeye her ay 1 tane çeyrek atmak istiyoruz. herhalde 1500 tl kira ve faturalar mutfak masrafı + öğrenim kredisi 200+ giyim 400+ eksrta harcamalar 200 derken tam denk geliyor sanırım.. tabi böyle hesaplar yapmak saçma da işte... ben atanamadım. sözlüm atandı. ben evde ders çalışacağım seneye... ben atanıncaya kadar sıkıntı çeker miyiz diye endişelendim biraz
Kesinlikle köşeye çeyrek yarim bir şeyler atin bizde öyle yapiyoruz esimle ..bende öğrenim kredisi aliyorum ama bırakmak istiyorum onla iki çeyrek esimde kendi maasindan artanlari iki çeyrek yyaptiriyor 2400 aliyor

canım kızkardeşim ev kendinin 1850 falan maaşları sanırım ama yemekten çok kısmamayaım dersen zor geçinirsin..oğluna özel ders aldırıyor taksitleri var ufak tefek..
cnm şu an çocuk yok zaten çocuğu biraz geç düşünüyoruz bakalım. inşallah çocuk olana kadar bende atanırım. ağustosta düğün kısmet olursa ama ben şu an çalışmıyorum diye evham yaptım biraz. sözlümün branşı matematik daha önce de başka üniv de 2 yıl kimya öğretmenliği okumuş sonra bırakıp matematik kazanınca okul değiştirmiş. hani sayısal branşı olduğu için herhalde çocuklarımız olursa onlara özel ders aldırmak zorunda kalmayız:KK51:

Aylık 5000 tl'ye geçiniyorum ben işten ayrıldım çocugum için öyle şaşalı bir hayatım yok lüksün dibini bulmuyoruz yani evimiz de yok kiradayız ama inan anca yetiyor çünkü bir çocugumuz var ikinciyi bile bu sebebten dolayı yapamıyorum

Bu nasıl bir yaşam standartına sahip oldugunuza baglı aslında ama aylık 400 tl kılık kıyafet masrafı çok degil mi sence :)
iki kişinin kılık kıyafet kozmetik vs ıvır zıvır masrafı olarak düşündüm bence iki kişi için normal :) Cnm size 5000 tl giriyor siz o para ile ikinci çocuğu da rahat yapabilirsiniz aslında. benim aylık 5000 tl gelirim olsa hiç şüphe duymam çok rahat geçinirdik ama 2500 tl sizin kinin yarısı :)

sinema ,tiyatro ,tatil..
sinemaya ay da bir kez gidebiliriz aylık 30 tl sinema masrafı olur. tiyatroya sene de 2-3 kez giderim pek fazla gideceğimi zannetmiyorum. tatile gelince. bizim memleket zaten tatil yöresi denizi limanı var. ama başka tatil yerlerine de gitmek istersek öğretmen evinde kalabiliriz.. herşey dahil otellere belki her yıl gidemeyiz ama gene de hiç bi yere gitmemekten iyidir gibime geliyor....

Vara yoğa para harcamam diyorsanız sigara vs yoksa 1.500 2000 rahat yeter diye düşünüyorum. Gebze nin pazar malları bile nerdeyse mağazalara denk diyebilirim. Çok pahalı bi yer değil yani.
gebze maddi açıdan çok zorlayacak bi yer değil gibimize gelmişti zaten o yüzden ilk tercihe orayı yazmıştık inşallah öyle olur. tabi herşeyin başı sağlık.. sağlık olmadıktan sonra tirilyonlarımız olsa bi işimize yaramaz

Harcamalara bağlı tabi kimi üç çeşit peynirle oturur kahvaltıya kimi bir
.kimi gezmeye gittiğinde bi ekmek arası köfte yer kimi Restaurant a gider bunlar da önemli tabi
sürekli restorana giden biri olamam sanırım. Dışarda yenilen yemekler insanın formunu bozan yemekler kilo aldırıcı şeyler :) ama hafta da bir kez dışarıda yemek yenebilir bence... 50 tl ye ..... :)

Canım ben de Gebze ye çok yakın oturuyorum. 1500 tl ile güzell bir şekilde Geçinirsiniz. Tabii gidip bir pantolona 100 bir ayakkabıyla 200 tl vermezsen.
Hatta zorlarsan 1200-1300 tl ile bile geçinebilirsin. Sorması ayıp sizin bütçe ne kadar??
cnm çalışmayan eş maaşı ile beraber 2500 net maaşı ama ek dersleri de olacak mesela bu yıl 700 tl de ek ders parası geliyor hatta seneye hafta sonu teog kurslarına da gireceğim diyor bu yıl hafta sonları yanına gelirim diye başvurmadı hafta sonu kurslarına ama tabi okul açık olduğu dönemlerde yatıyor bu ek ders paraları bi de tabi hiç bir şeyin garantisi yok seneye ek ders alamaya da bilir. branşı matematik hani büyük olasılıkla alır ama gene de ben ek ders paralarını saymadım net maaşa 2500 tl cnm ek dersle beraber 3200 falan. hafta sonu da girerse 3500 alır sanırım...
Ben indirimleri takip ederim cnm mesela 100 tl lik kot 60-70 tl ye düşnce alırım. ayakkıya belki veririm ama o da 1-2 tanesine hani spor ayakkabılarımı markalı alırım ama babet ve çizmelerde hiç marka takıntım yoktur hoşuma gitsin yeter

cnm çalışmayan eş maaşı ile beraber 2500 net maaşı ama ek dersleri de olacak mesela bu yıl 700 tl de ek ders parası geliyor hatta seneye hafta sonu teog kurslarına da gireceğim diyor bu yıl hafta sonları yanına gelirim diye başvurmadı hafta sonu kurslarına ama tabi okul açık olduğu dönemlerde yatıyor bu ek ders paraları bi de tabi hiç bir şeyin garantisi yok seneye ek ders alamaya da bilir. branşı matematik hani büyük olasılıkla alır ama gene de ben ek ders paralarını saymadım net maaşa 2500 tl cnm ek dersle beraber 3200 falan. hafta sonu da girerse 3500 alır sanırım...
Ben indirimleri takip ederim cnm mesela 100 tl lik kot 60-70 tl ye düşnce alırım. ayakkıya belki veririm ama o da 1-2 tanesine hani spor ayakkabılarımı markalı alırım ama babet ve çizmelerde hiç marka takıntım yoktur hoşuma gitsin yeter
Canım benim 1000 tl ile geçinmeye çalışan insanların yaşadığı bu ülkede 3500 tl nin yetmeyebileceğini düşünürsen allahın gücüne gider. Haline şükret :KK19:

Gebze'de 400-500 liraya, hem de sıfır kiralık daire nerede acaba kii :cool:

ben 7 senedir gebzedeyim, ve 7 sene önce dubleksin ayrılmış üst katında 400 liraya oturduk.. şu an bi arkadaşım devlet hastanesi tarafında, normal standartlarda bir evde, üstelik 1. kat yani dükkan üstü, bi evde 850 liraya oturuyor.
cnm benim sözlüm gebzede çalışıyor ama çayırova da kalıyor orada arkadaşları var onlarla eve çıkmış. çayırova da 400 tl ye bile varmış sıfır ama gebze de sıfır yoksa bile o fiyata çayırova dan gel git yapsa sıkıntı olmaz sanırım yakın çünkü...

X