aylık ne kadar para yeter???

biz 1600 tl yle gecinemiyoruz ama bilmem ki sigara ya cok para gidiyor birazda paranın bereketiyle ilgili

biz 1600 tl yle gecinemiyoruz ama bilmem ki sigara ya cok para gidiyor birazda paranın bereketiyle ilgili
canım kızkardeşim ev kendinin 1850 falan maaşları sanırım ama yemekten çok kısmamayaım dersen zor geçinirsin..oğluna özel ders aldırıyor taksitleri var ufak tefek..

Aylık 5000 tl'ye geçiniyorum ben işten ayrıldım çocugum için öyle şaşalı bir hayatım yok lüksün dibini bulmuyoruz yani evimiz de yok kiradayız ama inan anca yetiyor çünkü bir çocugumuz var ikinciyi bile bu sebebten dolayı yapamıyorum

Bu nasıl bir yaşam standartına sahip oldugunuza baglı aslında ama aylık 400 tl kılık kıyafet masrafı çok degil mi sence :)

biz kiradayız esimin ailesi hiçbirsey almadı yardım da etmediler esim kendi işinde gücünde sadece bi pantolonla aylarca hem işe gitti hem gezmeye bi türlü toparlayamadık yani ilk bebegim hastaydı dr dr gezdik cok para harcadık helali hos olsun benim ailem de bi yere kadar destek olabildiler amailk bebegimi yasatamadık olumsuzluklar yakamızı bırakmadı hayat zor esim yetemiyor ne yapsın garibim çok ac kaldım ama esime yansıtmadım cocugumu da hiç magdur etmedim yani gecim zor Allah hayırlı bereketli kazanç nasip etsin bide bize 1600 tl ye de gecinemiyoruz diye kızıyorlar cevremizde bazı insanlar

Kiraların 400-500 tl olduğu çok pahalı olmayan bi şehirde yaşamak için yeni evlenecek bir çiftin aylık ne kadar geliri olması lazım sizce?
Vara yoğa para harcamam diyorsanız sigara vs yoksa 1.500 2000 rahat yeter diye düşünüyorum. Gebze nin pazar malları bile nerdeyse mağazalara denk diyebilirim. Çok pahalı bi yer değil yani.

Aylık 5000 tl'ye geçiniyorum ben işten ayrıldım çocugum için öyle şaşalı bir hayatım yok lüksün dibini bulmuyoruz yani evimiz de yok kiradayız ama inan anca yetiyor çünkü bir çocugumuz var ikinciyi bile bu sebebten dolayı yapamıyorum

Bu nasıl bir yaşam standartına sahip oldugunuza baglı aslında ama aylık 400 tl kılık kıyafet masrafı çok degil mi sence :)
Harcamalara bağlı tabi kimi üç çeşit peynirle oturur kahvaltıya kimi bir
.kimi gezmeye gittiğinde bi ekmek arası köfte yer kimi Restaurant a gider bunlar da önemli tabi

Valla bizim 6100 gelirimiz var iki kisiyiz 5 aylik evliyiz aylik 4500 lira giderimiz var borc kira fatura vs. bunun disinda aylik 1000 lira da biriktiriyoruz. Yol paramiz sigaramiz yok oglen yemeklerine de eve gelebiliyoruz. Aylik mutfak masrafi ve harclik 600 lira yetiyor ikimize. Iki haftada bazen her hafta disarda yemek yiyoruz kahve icmeye gideriz. Ama ufak bir sehirdeyiz gezme olayi olmuyor pek sadece sosyallik yemek kahve falan oluyor

Standartlara göre değişebilcek bi durum. Eşininde sninde araban varsa yalıt parası+sosyal hayatınızın akrifliğine göre yapılacak hrcama(sinema,bar, tatil vs vs), kullandığınız ürünler bile etkiler aylık geliri. Yok hersey ortalama olsun fazla aktivite olmasada olur dersen sanırım 2000lirayla rahat geçinirsiniZ.

bilmem nerde hata yapıyoruz bi etrafımdakilere bakıyorum pasalar gibi yasıyor ama tabi ufak tefek aileden yardım alıyorlar yada kredi kartı kullanıyorlar
o zaman bizim paranın hiç bereketi yok 3000 net gelir var üç kişi geçinemiyoruz borç içindeyiz

Bence iki bin lira sizin için yeterli olacaktır. Tabi en az iki bin lira zamanla ihtiyaç istek falan filan daha da çok masraf edebilirsiniz. Şu an sizin için 2 bin lira yeter gibi gözüküyor :KK66:

gebze de cnm. 400-500 tl ye rahat ev bulunurmuş
Canım ben de Gebze ye çok yakın oturuyorum. 1500 tl ile güzell bir şekilde Geçinirsiniz. Tabii gidip bir pantolona 100 bir ayakkabıyla 200 tl vermezsen.
Hatta zorlarsan 1200-1300 tl ile bile geçinebilirsin. Sorması ayıp sizin bütçe ne kadar??

X