aylık ne kadar para yeter???

Daha önce nişanlının yaşadığı şehire gittin mi bilmiyorum ama, bence pek beklentilerini yükseklerde tutma.. En minimuma indir.. Böyle çok daha mutlu olursun..

öğrenim kredisi borcu var aylık 200 tl mi ne olması lazım. onun haricinde düğün den de bi 15.000 tl de borc var ama düğünde takılan altınları satıp ödemeyi düşünüyoruz borçları sadece öğrenim kredisi borcu kalacak aylık 200 tl. çok marka takıntımız yoktur ama aylık ikimizin en fazla 300-400 tl giyim masrafı olur. 2.500 tl aylık gelirimiz olacak ve köşeye her ay 1 tane çeyrek atmak istiyoruz. herhalde 1500 tl kira ve faturalar mutfak masrafı + öğrenim kredisi 200+ giyim 400+ eksrta harcamalar 200 derken tam denk geliyor sanırım.. tabi böyle hesaplar yapmak saçma da işte... ben atanamadım. sözlüm atandı. ben evde ders çalışacağım seneye... ben atanıncaya kadar sıkıntı çeker miyiz diye endişelendim biraz
ayda 300-400tl giyim masrafı mı? biraz fazla değil mi? bizim 6 aylık masrafımız nerdeyse giyim için 300-400tl. hiç giycek bişiyiniz yok mu?

Hayat standartlarınıza göre değişir.. Sizin daha önceki konularınızı az çok bildiğim kadarı ile, eşiniz öğretmen ve de siz atanmayı bekliyorsunuz.. Eğer düğünden sonra borcunuz kalmayacak ise geçinirsiniz.. Bende küçük bir yerde yaşıyorum, ailem ve çevrem İstanbul da.. Bana diyorlar ki, oralarda kiralar, pazar ucuzdur gayet rahat geçinirsin ev bark sahibi olursun.. İnan olmuyor.. Eşim memur, bende özel sektörde çalışıyorum. Aldığım maaş asgari ücretin biraz üstü.. Aylık 550 lira kira ödüyorum ve 50 lirada aidat.. Oturduğum ev eski yaklaşık 25-30 yıllık bir site.. Ucuz mu değil.. Güzel bir evde oturayım desem, en az 800 lirayı gözden çıkartmam gerekir.. Burası pazar yönünden de öyle ucuz değil.. Büyük şehirlerden hiçbir farklı yok.. Siz Gebze de oturacaksınız sanırım.. Gebze zaten sanayi bölgesi olduğu için, genellikle işçi mahalleleri yoğunlukta olduğu için, kiralar uygun olur.. Pazarını bilemem ama.. Tek artı yönü İstanbul a yakın olması.. Tiyatrolara, konserlere gidersiniz.. Bol bol...
canım gebze de 500 tl ye sıfır daireler varmış kira yönünden çok pahalı değil sanırım evet istanbula yakın. bakalım hayırlısı artık ben atanmadım diye endişe duyuyuroum :KK43:

Daha önce nişanlının yaşadığı şehire gittin mi bilmiyorum ama, bence pek beklentilerini yükseklerde tutma.. En minimuma indir.. Böyle çok daha mutlu olursun..
gebze de dayımlar akrabalarım var daha önce 3 kez gitmiştim ama sözlümle tanıştıktan sonra hiç gitmedim. zaten çok masraflı biri değilimdir.

öğrenim kredisi borcu var aylık 200 tl mi ne olması lazım. onun haricinde düğün den de bi 15.000 tl de borc var ama düğünde takılan altınları satıp ödemeyi düşünüyoruz borçları sadece öğrenim kredisi borcu kalacak aylık 200 tl. çok marka takıntımız yoktur ama aylık ikimizin en fazla 300-400 tl giyim masrafı olur. 2.500 tl aylık gelirimiz olacak ve köşeye her ay 1 tane çeyrek atmak istiyoruz. herhalde 1500 tl kira ve faturalar mutfak masrafı + öğrenim kredisi 200+ giyim 400+ eksrta harcamalar 200 derken tam denk geliyor sanırım.. tabi böyle hesaplar yapmak saçma da işte... ben atanamadım. sözlüm atandı. ben evde ders çalışacağım seneye... ben atanıncaya kadar sıkıntı çeker miyiz diye endişelendim biraz
Aylık Kıyafet için 400 fazla değil mi her ay giyim almayın sezon sonu alın derim hem daha uygun olur,ayrıca altınları bozdurmayın derim ileride ev almak isterseniz peşinat olur.

canım gebze de 500 tl ye sıfır daireler varmış kira yönünden çok pahalı değil sanırım evet istanbula yakın. bakalım hayırlısı artık ben atanmadım diye endişe duyuyuroum :KK43:
Endişe duyma... Kalbini ferah tut.. Senin için zordur tabi ki, şehir değişikliği yapmak.. Yeni bir hayat.. En olmadı, iş bulur çalışırsın. Sonuçta Gebze de sanayinin göbeği.. Güzel düşün, güzel şeyler olsun..

ayda 300-400tl giyim masrafı mı? biraz fazla değil mi? bizim 6 aylık masrafımız nerdeyse giyim için 300-400tl. hiç giycek bişiyiniz yok mu?
giyimin içinde kozmetiğide düşünmüştüm. bi de ayakkabı falan hani aksesuar hepsi aylık ortalama... sözlüm kilo veriyor bayağı bi kilo verdi giyecek bir şeyi kalmadı gibi bir şey evlenene kadar bir şey almayacağım hazır kiler ile idare edeceğim evlenince gezer gardrop düzeriz diyor

sigara alkol yok cnm.. ikimizde evcümen insanlarız ama hafta sonları dışarda vakit geçirebiliriz ama çok lüks mekanlara takılmayız zaten. ay da bir kez de başka bi şehre günübirlik gezmeye gidebiliriz

o zaman bence en az 2.000 TL net olmalı. borç olmadan.

ama her ay 200-300 tl ayırmalısınız. birçok şey çıkıyor. sağlık masrafı çıkar. diş ağrısı olur. makina bozulur servis gelir vs.

haftasonu gezerim derseniz, 2.500 TL olmalı bence

gebze de dayımlar akrabalarım var daha önce 3 kez gitmiştim ama sözlümle tanıştıktan sonra hiç gitmedim. zaten çok masraflı biri değilimdir.
Beni yanlış anladın sanırım, beklenti derken oturacağın semt ve çevre yönünden demek istedim.. Sanırım Muğla da yaşıyordun.. Muğla nere, Gebze nere... Evlen git Gebze ye 1 ay havasına dahi alışamazsın.. Bu ülkede asgari ücretle geçiniyorlar, çocuk yetiştiriyorlar, siz haydi haydi geçinirsiniz..

giyimin içinde kozmetiğide düşünmüştüm. bi de ayakkabı falan hani aksesuar hepsi aylık ortalama... sözlüm kilo veriyor bayağı bi kilo verdi giyecek bir şeyi kalmadı gibi bir şey evlenene kadar bir şey almayacağım hazır kiler ile idare edeceğim evlenince gezer gardrop düzeriz diyor
Sen milleti boşver.. Yeni evliyken gezeceksin, tozacaksın. Alışverişini de yap.. gardırobunu da yenile.. Bazı şeyler gençken yapılır.. Bakımını da yap, parayı kozmetiğe de yatır.. Sonuçta kendine yatırım..

Beni yanlış anladın sanırım, beklenti derken oturacağın semt ve çevre yönünden demek istedim.. Sanırım Muğla da yaşıyordun.. Muğla nere, Gebze nere... Evlen git Gebze ye 1 ay havasına dahi alışamazsın.. Bu ülkede asgari ücretle geçiniyorlar, çocuk yetiştiriyorlar, siz haydi haydi geçinirsiniz..
evet şehir farkı bir süre alışma süreci olacak ama ben okul hayatımdan dolayı çok dışarda yaşadım kolay alışırım diye düşünüyorum. Bi tek havası sıkıntı burası mis gibi kokar taze çiçek kokuları deniz meltemi ama oralar sanayi kokusu mazot kokusu binalar... evet bende düşünüyorum asgari ücret ile geçiniyorlar ama kimisi de 3000 tl -4000 tl ile geçinemiyoruz diyor.. tamamen hayat standartlarıyla ilgili. ben fazla dışarda yiyip içeceğimizi zannetmiyorum. ancak çay kahve içmek için gideriz yemeği evde yeriz.

Sen milleti boşver.. Yeni evliyken gezeceksin, tozacaksın. Alışverişini de yap.. gardırobunu da yenile.. Bazı şeyler gençken yapılır.. Bakımını da yap, parayı kozmetiğe de yatır.. Sonuçta kendine yatırım..
Bi de ilk aylarda alışveriş belki biraz fazla yapılır bir süre sonra o kadar alınmaz.. ikimizin giyim ayakkabı kozmetik derken aylık 350-400 tl gideri olur diye düşünüyorum

maddiyat tamamen kişiden kişiye değişir...ben derim 1000 lira yeter öteki der 2000 lira az gelir...tamamen yaşam tarzına bağlı..birde her ay harcamalar aynı olmuyor...

herkesin standartı farklıdır mesela bazısı deri 5000 bazısı ise 2000 ama siz nasıl yaşıyorsunuz bilemem 2000lik geliriniz olursa çok harcama yapmadan karın doyurabilirsiniz birikim yapamazssınız...

2000 ile rahat geçinirsiniz bence. 500 kira 700 mutfak elektrık doğalgaz su olsa 200 o. kredi geri kalır 600 bir ay kıyafet alıp diğer ay gezerek bu sekılde dengeleyebılırsınız bence.

X