aylık ne kadar para yeter???

GOLDFLAY

ders,ders,ders..... :(
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2012
2.334
95
36
Kiraların 400-500 tl olduğu çok pahalı olmayan bi şehirde yaşamak için yeni evlenecek bir çiftin aylık ne kadar geliri olması lazım sizce?

şehrine göre değişir canım
biraz açıklarsan nerede oturmak istediğinizi

o senin harcamalarına bağlı biraz da
bizimde kira 500
mutfak için haftada 100 lira harcıyoruz ayda 400 tl yaklaşık
elektrik su aidat doğlagaz telefon 250 tl
özel harcamalar da var tabi
ayda 1500 filan harcıyoruz

1.500 yeter yol parası ne kadar bilemiyorum

daha açık konuşmanız lazım. benzin, sigara vs. var mı? özel uğraşlar var mı?

bana para yetmiyor mesela. ne yaptığımı da bilmiyorum.
sigara alkol yok cnm.. ikimizde evcümen insanlarız ama hafta sonları dışarda vakit geçirebiliriz ama çok lüks mekanlara takılmayız zaten. ay da bir kez de başka bi şehre günübirlik gezmeye gidebiliriz

Borç var mı peki? Borçsuz harçsız evlenecekseniz en az 2000 olmalı bence, gezme tozmadan ya da giyimden feragat ederiz diyorsanız altı da olabilir

sadece işe gidip gelelim yemeğimizi yiyelim başımızı sokacak bi evimiz olsun diyosanız 1500 yeter ama bunun arada dışarı çıkması var gezip eğlenmesi var sonuçta gençsiniz illaki böyle harcamanız olacaktır dolayısıyla 2000 iyidir

bu sizin harcamanıza bağlı :) dışardan yeme içme çok para tutan şeyler ama ortalama 1500 kafi. çok ekstra bişiler yoksa :) tabi bu para geçinmek için lazım. hobiler, birikim, araba işin içine girerse

benim eşimde şu an 1600 alıyor bebiş te olacak ben çalışamayacağım bu söyledikleriniz beni ürküttü ((

Hiç borcunuz yoksa kazancınız 2,000 tl bile olsa rahat rahat geçinirsiniz.
Borç varsa sıkıntı ama.

Borç var mı peki? Borçsuz harçsız evlenecekseniz en az 2000 olmalı bence, gezme tozmadan ya da giyimden feragat ederiz diyorsanız altı da olabilir
öğrenim kredisi borcu var aylık 200 tl mi ne olması lazım. onun haricinde düğün den de bi 15.000 tl de borc var ama düğünde takılan altınları satıp ödemeyi düşünüyoruz borçları sadece öğrenim kredisi borcu kalacak aylık 200 tl. çok marka takıntımız yoktur ama aylık ikimizin en fazla 300-400 tl giyim masrafı olur. 2.500 tl aylık gelirimiz olacak ve köşeye her ay 1 tane çeyrek atmak istiyoruz. herhalde 1500 tl kira ve faturalar mutfak masrafı + öğrenim kredisi 200+ giyim 400+ eksrta harcamalar 200 derken tam denk geliyor sanırım.. tabi böyle hesaplar yapmak saçma da işte... ben atanamadım. sözlüm atandı. ben evde ders çalışacağım seneye... ben atanıncaya kadar sıkıntı çeker miyiz diye endişelendim biraz

Masraflar kira, fatura mutfak diye bitmiyor.
Mesela kışın yakıt parası oluyor. Apartman aidatı oluyor.
Biraz idare ederseniz sıkıntı çekmezsiniz.

ALLAH yolunuzu da bahtınızı da açık etsin. bir an önce atanabilin inşallahh

bu şartlarda inş rahat rahat geçinirsiniz

Hayat standartlarınıza göre değişir.. Sizin daha önceki konularınızı az çok bildiğim kadarı ile, eşiniz öğretmen ve de siz atanmayı bekliyorsunuz.. Eğer düğünden sonra borcunuz kalmayacak ise geçinirsiniz.. Bende küçük bir yerde yaşıyorum, ailem ve çevrem İstanbul da.. Bana diyorlar ki, oralarda kiralar, pazar ucuzdur gayet rahat geçinirsin ev bark sahibi olursun.. İnan olmuyor.. Eşim memur, bende özel sektörde çalışıyorum. Aldığım maaş asgari ücretin biraz üstü.. Aylık 550 lira kira ödüyorum ve 50 lirada aidat.. Oturduğum ev eski yaklaşık 25-30 yıllık bir site.. Ucuz mu değil.. Güzel bir evde oturayım desem, en az 800 lirayı gözden çıkartmam gerekir.. Burası pazar yönünden de öyle ucuz değil.. Büyük şehirlerden hiçbir farklı yok.. Siz Gebze de oturacaksınız sanırım.. Gebze zaten sanayi bölgesi olduğu için, genellikle işçi mahalleleri yoğunlukta olduğu için, kiralar uygun olur.. Pazarını bilemem ama.. Tek artı yönü İstanbul a yakın olması.. Tiyatrolara, konserlere gidersiniz.. Bol bol...

Sana tavsiyem,altınlarınızı bozmayın. Bizim çok borç vardı 15bin ne ki. Taksit yaptırın bence onu da, eğer zorlanırsanız bozarsınız.Altınlarla da ilerde araba alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…