Merhaba canım benim kendime ait gelirim maaş+ ekders 2000 tl yi geçik( 12 yıllık öğretmenim)
Eşim işletme sahibi bordosu yok ama ortalama aylık geliri 2000 -3000 tl civarındadır .
benim eve en ufak bir katkım yok desem yeridir. maaşımla ben önceden kooperatif dairesi borcu ödüyordum.
bu yaz başına kadar 2 adet devremülk taksidi ödüyordum toplam 720 tl bir tanesinin borcunu tamamen kapattım .
şu an diğerinin 370 tl ödemesini yapıyorum o da önümüzdeki ağustosa kadar sürecek.
sadece kendi cep tel , ev tel ve adsl yi , arabamın kaskosunu ve benzinini ödüyorum o kadar.
bir de kendi kredi kartım ile kendime yaptığım giysi alışverişleri olursa.
yani ayda ortalama olarak maaşımdan kendim için 1000-1500 tl arası birikim yapmaya çalışıyorum.( günlerim var ,gram altın alıyorum .)
eşime yıktım kendi cep telini , elektriği, suyu mutfak masraflarını, çocukların masraflarını.bana da hediyeler vs alır
kendi arabasının mazotu kaskosu doğal olarak ona ait
eşim çok masraflıdır benim içkisi sigarası yoktur .
ama kuruyemiş ve tatlı düşkünüdür.
Son 2 aydır da eşim mutfak masrafı için 400 tl veriyor harcamaları ben yapıyorum.
evimiz kira değil aile apartmanındayız kayınpedere ait.( 10 yıldır aynı evde oturuyoruz.)
ayrıca kayınvalidem -kayınpederimin etrafı geniş biz ilçedeyiz. etrafında köyde yaşayan insan çok.
ve de öyle süte sebze meyveye yaz geldi mi neredeyse para vermeye gerek kalmaz bana taşır dururlar sağolsunlar.
evimin ekmeğini bile kayınvalidem alır hergün.
kısacası oldukça şanslıyım bunu biliyorum ve bu şansımın tüm dostlarımın ve dost niyetlilerimin başına olmasını diliyorum.
Biraz uzunca bir yazı oldu ama özetle şu an
bankada 50000-60000 tl değerinde gram altınım ( bana ait)
bir başka bankada da 32 gr altınım var.kadınlar kulübüyle tanıştıktan sonra yaptığım birikimim yani geçtiğimiz nisan ayından bu yana.
1 arabam( bana ait)
1 devremülküm ( bana ait)
kullandığım takılarım var.onların da değeri 10000-11000 tl civarında .
maşallah canım, Allah daha çok versin..
Kendi evinizin olması, k.validenlerin destek olması ve tabi senin biriktirme azminle olmuş herşey maşallah tekrardan..
bizimde bir evimiz ve bir arabamız çok şükürr.. eşim esnaftı aslında çok iyiydi durmumuz ama 2008 de iflas etti evimi arabamı herşeyimi kaybettim.. Ama yinede çok şükürki sağlığımız vardı, aileminde desteğiyle bu duruma geldik.. Çocuklarımızın gelecği için birikim yapıyorum bende biriktirip 1 tane daha ev almak yada, kötü gün için kenarda dursun..
Allah razı olsun bitanem
Rabbim hepimize helalinden bol bereketli kazançlar nasip etsin inşallah.
iflas olayına çok üzüldüm Rabbim kimsenin başına vermesin. çok zor bir durum.
ben yemem içmemden gezip tozmamdan da kalmıyorum ama herşeyin bir dozu olmalı diyenlerdenim.
hele ki çocuklar ufakken sağlığımız da yerindeyken ne biriktirebilirsek o kardır diyorum.
maşallah hareketlenmiş burası da. bence güzel de oldu çünkü herkesin geliri ve hayat şartları aynı değil. herkes hangi koşullar altında ne kadar biriktirebildiğini yazınca daha güzel olmuş. yol gösterici olması bakımından.
peki ben biraz daha geliştireyim konuyu ..sorularım da hiç bitmiyor değil mi??
şimdi benim almanyada çalışmışlığım var o dönemden kalma 4000 euro var 3000 almanya 1000 de tr de hesapta.
3500 tl hesabımda 10 tane de çeyreğim var 15.000 lira yani toplamda. daha önceki konularda da bahsetmiştim ortada bir aday filan yok ama hani düğün nişan vs gibi bişey olursa kendim yapmak istiyorum ailemin masraf etmesini istemiyorum. sizce kız tarafının bu tarz bi durumda masrafı ne kadar olur? (ha tabi çıraganda yapmayacazortalama şeylerden bahsediyorum ki konudaki insanlar da az çok benim bahsettiğim ortalamada anladığım kadarıyla)
benim bir başka hayalim aslında ev almak ama 15 bin henüz peşinat için yeterli değil.Toplam miktarın en az %25i elinizde olmadan ev almayın diyorlar. bu nedenle öyle bi yatırıma kalkışmak için 1 senem var en az.
sınırboyu, bence en az 15000 tl ayırmalsın cnm..
öncelikle yatak odası takımı ve bulaşık makinası kıza tarafı yapıyor genelde, biz almıştık..
mutfak halsı ve perdesi, yatak odası halısı ve perdesinide ben yaptırmıştım..
mutfak eşylarıda sana ait olucak küçük elektirkli ev aletleri, tencere, tava, porslene takımı vs..
evin bilumum eksiklerinide kız tarafı yapar, salon süs eşyaları, biblolar, abajurler, ütü masası, çamaşır askılığı, sepeti vs..
tabi birde damat bohçası var, takım elbisesi, ayakkabısı, terliği geceliği, parfümü vb.
alyansını ve saatinide alıcaksın.. aileme yük olmayım diyorsan ailen adına 2 tane de bilezki ayır kenara düğünde sana takmaları için..
yani 15000-20000 arasında değişir bu rakam..
Amaann şu konu komşu ne der meselesine sinir olduğum kadar hiçbir şeye kızmıyorum.15.000 şu anda elimde olan miktar zatenaçıkçası ben gösteriş meraklısı birisi değilim ev açacak olsam kullanışlı ve ferah şekilde döşerim her şeyi birden almam. ama işte türkiye şartları eş-dost konu komşu ne der meselesi. bi de bizde nişan da salonda olur düğünler yemeksiz olmaz. kısacası ben etrafa harcarım o parayı evime değil öyle görünüyor. ailemin bana takacağı bileziği kolyeyi filan yaptım canım ben zaten yıllar oldu -o zamanlar altın bu kadar pahalı değildi tabi- bi tane de çalışan kardeşim var o yapar.
ahh canım al benden de o kadar... bence en iyisini yapmışsın, memur bi adamla evlensen sürekli taşınman gerekse bu durum istisna olabilir ama bunun dışındaki her şart için kira ödemektense bir kaç yıl diş sıkıp ev almak gerek diye düşünüyorum.
Amaann şu konu komşu ne der meselesine sinir olduğum kadar hiçbir şeye kızmıyorum.
Evlememize altı ay kala küçük, uygun bir ev bulduk elimizde ne var ne yok peşinat yaptık.
5 yıl kredi ödedik.
Evime girdiğimde her şey bekarlık eşyalarımızdandı.Hatta öğrenciliğimizden bile vardı düşünün.
Fi tarihinden kalma perdeler, halılar...
Öldüm ben diye bağıran ama inatla kullandığımız kanepemiz.
Sadece yüzü değiştirilmiş 30 yıllık koltuklar...
Bir milyonculardan derlenmiş yemek tabakları.
Bekarken ordan oraya sürüklediğim tencerelerim.
Daha neler neler....
Ben o evde zevkle misafir ağırladım.
Gelen bana gelsin. Eşyayla işi olana kapı orada.
Borcumuzun ikinci yılında eşyalarımızı yavaş yavaş yenilemeye başladık.
Şimdi her şey istediğim gibi.
Yine öyle çok pahalı şeyler almadım.
Rahatça kullanacağım şeyler var.
Mesela yemek odası takımı almadım. Sadece masam var.
Böyle yani...
Sen dünyanın en kaliteli en güzel şeylerini de alsan beğenmeyenler, laf edecekler olacaktır.
Zevkler farklıdır çünkü. Sen mutlu huzurlu ol, gerisi fasa fiso.
O parayla sıfır eşyalar alsaydım halen kirada olurdum.
Amaann şu konu komşu ne der meselesine sinir olduğum kadar hiçbir şeye kızmıyorum.
Evlememize altı ay kala küçük, uygun bir ev bulduk elimizde ne var ne yok peşinat yaptık.
5 yıl kredi ödedik.
Evime girdiğimde her şey bekarlık eşyalarımızdandı.Hatta öğrenciliğimizden bile vardı düşünün.
Fi tarihinden kalma perdeler, halılar...
Öldüm ben diye bağıran ama inatla kullandığımız kanepemiz.
Sadece yüzü değiştirilmiş 30 yıllık koltuklar...
Bir milyonculardan derlenmiş yemek tabakları.
Bekarken ordan oraya sürüklediğim tencerelerim.
Daha neler neler....
Ben o evde zevkle misafir ağırladım.
Gelen bana gelsin. Eşyayla işi olana kapı orada.
Borcumuzun ikinci yılında eşyalarımızı yavaş yavaş yenilemeye başladık.
Şimdi her şey istediğim gibi.
Yine öyle çok pahalı şeyler almadım.
Rahatça kullanacağım şeyler var.
Mesela yemek odası takımı almadım. Sadece masam var.
Böyle yani...
Sen dünyanın en kaliteli en güzel şeylerini de alsan beğenmeyenler, laf edecekler olacaktır.
Zevkler farklıdır çünkü. Sen mutlu huzurlu ol, gerisi fasa fiso.
O parayla sıfır eşyalar alsaydım halen kirada olurdum.
4 yılda 30,000 tl nasıl biriktirdim söyleyeyim o zamanlar 700 tl maaş alıyodum 1 senedir 1000 tl maaş alıyorum
kendimede harcamam oluyodu tabiki ama çalıştığımı kenara attım ayrıca hergün babamdan annemden 5 tl+10 tl alıyodum o aldığım parayla 11 çeyrek yapmıştım düşünün hepsini bozdurup bankaya attım sonra ablam kardeşim vergi iadeleri vardı önceden fiş toplayıp parasını alıyodun 350 tl alıyolardı iki kişi 700 tl annem amaliyat olduğu için ben ona bakıyodum o yüzden o parayı bana verdiler onuda attım çalıştıklarımıda hep bankaya attım faizli hesaba tabi aylık faizde 150 tl veriyodu öyle derken birikti hatta daha fazla biriktirebilirdim çok yedim
Merhaba canım benim kendime ait gelirim maaş+ ekders 2000 tl yi geçik( 12 yıllık öğretmenim)
Eşim işletme sahibi bordosu yok ama ortalama aylık geliri 2000 -3000 tl civarındadır .
benim eve en ufak bir katkım yok desem yeridir. maaşımla ben önceden kooperatif dairesi borcu ödüyordum.
bu yaz başına kadar 2 adet devremülk taksidi ödüyordum toplam 720 tl bir tanesinin borcunu tamamen kapattım .
şu an diğerinin 370 tl ödemesini yapıyorum o da önümüzdeki ağustosa kadar sürecek.
sadece kendi cep tel , ev tel ve adsl yi , arabamın kaskosunu ve benzinini ödüyorum o kadar.
bir de kendi kredi kartım ile kendime yaptığım giysi alışverişleri olursa.
yani ayda ortalama olarak maaşımdan kendim için 1000-1500 tl arası birikim yapmaya çalışıyorum.( günlerim var ,gram altın alıyorum .)
eşime yıktım kendi cep telini , elektriği, suyu mutfak masraflarını, çocukların masraflarını.bana da hediyeler vs alır
kendi arabasının mazotu kaskosu doğal olarak ona ait
eşim çok masraflıdır benim içkisi sigarası yoktur .
ama kuruyemiş ve tatlı düşkünüdür.
Son 2 aydır da eşim mutfak masrafı için 400 tl veriyor harcamaları ben yapıyorum.
evimiz kira değil aile apartmanındayız kayınpedere ait.( 10 yıldır aynı evde oturuyoruz.)
ayrıca kayınvalidem -kayınpederimin etrafı geniş biz ilçedeyiz. etrafında köyde yaşayan insan çok.
ve de öyle süte sebze meyveye yaz geldi mi neredeyse para vermeye gerek kalmaz bana taşır dururlar sağolsunlar.
evimin ekmeğini bile kayınvalidem alır hergün.
kısacası oldukça şanslıyım bunu biliyorum ve bu şansımın tüm dostlarımın ve dost niyetlilerimin başına olmasını diliyorum.
Biraz uzunca bir yazı oldu ama özetle şu an
bankada 50000-60000 tl değerinde gram altınım ( bana ait)
bir başka bankada da 32 gr altınım var.kadınlar kulübüyle tanıştıktan sonra yaptığım birikimim yani geçtiğimiz nisan ayından bu yana.
1 arabam( bana ait)
1 devremülküm ( bana ait)
kullandığım takılarım var.onların da değeri 10000-11000 tl civarında .
maşallah canım.. Allah ağzınızın tadını hiiçç bozmasın böyle sürdürsün inşallah..
kayınvalidene imrendim.. ahhh ahhh varya hiç yazmak istemiyorum ama şu an çok sinirliyim yazacam sonra pişman olsam da. biz de az önce kayınvalidemden geldik. eşimin teyzeleri gelmiş o yüzden gittik. değilse o kişinin yüzüne bile bakasım yok..
kayınpederim köyden kasalarca sebzeler meyveler getirmiş, koca balkon doluydu kapıya kadar. kayınpederim diyor ki çocuklar herşeyden getirdim köyden götürün evinize, zeytin domates, biber kavun üzüm badem.. ama pekmezi parayla aldım ondan götürmeyin! sayıyor da sayıyor.. kayınvalidem 4 tane domates(abartmıyorum tam 4 domates) ve 2 tane kavun koymuş. öyle midem bulandı ki bu haline. ben istemedim. sanki bi mal koyuyormuş gibi alın alın götürün diyorlar. kapıyı çarpıp o domatesleri de suratlarına fırlatmak istedim. Allahım bu insanların cimrilikleri beni öldürecek. ben sanki sizin vereceğiniz iki domatesle mi geçinecem.
kızlar bunu yazılacak yer değil burası ama çok kötüyüm. eşime söylensem ne günahı var üzülecek.bu insanlar insan mı? sen evladına 4 domates mi layık görüyorsun. bir de benim annemi beğenmez hanfendi keşke sen onun tırnağı olsan! benim annem,teyzelerim halalarım köye gidince arabamızın arkasını sonuna kadar doldururlar da mutlu olurlar. ben ne yapayım senin kattıklarını. ki Allaha şükür maaşım var.
aynı hanfendi kendini biz çıkarken zorla yemeğe davet ettiriyor. yarın nöbetim var dedim çaya gelin dedim tamam o zaman ondan sonraki gün gelelim dedi. eşimin o değer verdiğim teyzeleri ve dedesi bir olmasaydı çok görürdü bu görgüsüzlüğüyle onlara dua etsin.
keşke tek kötü huyu görgüsüzlüğü ve cimriliği olsa..bir de gece boyunca konyalıları kötüledi. kötülediği bütün kötü hasletler kendisinde mevcut. saçları boyatmakla kısa boy eteklerle medeni olduğunu zannediyor. köylüleri cahillikle suçluyor. apartmanda bir tane komşusu yok. kardeşlerinin yarısıyla küs, her gittiği yerde kavga çıkartır otobüs şoförleriyle kavga eder, kızını 2 dakika geç getiren servis şöforüne fırça çeker. hanfendi aristokrat ya kimse onun seviyesinde değil.
Allah insanları çok büyük şeylerle imtihan ediyor inanın. evet kendimi beddua etmemek için zor tuttum ama insanların da nasıl katil olduklarına artık anlam verebiliyorum.
beni affedin başınızı ağrıttım. ama içim çok dolu. İnşallah siz kayınvalidemi tanımadığınız için de bu gıybete girmiyordur. dayanamıycam çatlıyacam değilse.
Kız boşver bu da dert mi insanlar ne dertlerle uğraşıyor canıyla uğraşıyor. Zaten verdiklerini almayarak sen ona gereken mesajı vermişsin gül geç bunlara canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?