Aylardır Yumurtlama Görmüyorum

gunes9477

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2024
5
1
1
30
Merhabalar, iki senedir evliyim ve bir buçuk senedir gebe kalmaya çalışıyorum. Eşim iki ay önce varikosel ameliyatı oldu.

Aklıma takılan canımı sıkan bir konu var bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bir senedir ovulasyon testlerinde düzenli pik görüyordum , hormon testlerim gayet normaldi ancak yaklaşık dört aydır testlerim pik olmadan silikleşiyor. Son hormon testimde östrojenim 14 çıktı doktora çok düşük değil mi diye sorduğunda bazen olur öyle diyip geçiştirdi.

Yumurtlamamayla bağlantısı olabilir mi? Cildim de kurumaya başladı, cinsel isteğim de çok azalmış durumda. Çok düzenli pil görürken artık görememek gerçekten canımı çok sıkmaya başladı.

Bu durumu yaşayan ve çözüm bulan var mı?

Yaşım 30, AMH değerim 3.75 - E2 değerim 14 - LH 5 - FSH 6.26. Düzenli adet görüyorum sadece 2-3 gün sapma olabiliyor.

Bu durumu yaşayıp sonrasında çözüm bulanlar fikrini paylaşırsa çok mutlu olurum.

Ovulasyon testini kullanmamam gerektiğini söylemişti doktorum çünkü her zaman doğru gostermeyebiliyormus bazen pik göstermeyip yumurtlamanin gerçekleştiğide oluyormus 1 bucuk senedir bebek düşünüyorsanız eşinizle şehir hastanesi interfilite bölümüne gitmenizi tavsiye ederim bende şuan gidiyorum keşke daha önce gitseydim dedim

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Şehir hastanesine gitmek için reglimin 3. gününü beklemek zorunda mıyım? Sizi nasıl yönlendirdiler süreç hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ben benim LH testimin doğru olduğunu düşünüyorum çünkü cilt kuruluğu, cinsel isteksizlik , akıntı görmeme gibi durumlar da hissetmeye başladım. Adetim düzenli ama 6 gün regl olurken artık 4 gün olmaya başladım. Bi şeyler değişiyor hissediyorum yani. :)

İstanbul’da iseniz önerebileceğiniz bi doktor var mı?

Teşekkürler yanıtınız için

Ben Ankara'dayım reglimin 3. Gününe denk gelecek şekilde şehir hastanesinden randevu aldım eşimde aynı şekilde üroloji bölümünden randevu aldı çünkü tedaviye çift olarak baslatiyorlar eşiniz sadece sperm testi veriyor sizde reglin 3. Günü hormon testi amh testi veriyorsunuz zaten sonraki adımları tek tek size söylüyorlar renkli ultrason ve Rahim filmide var içinde yani sizde bakilabilecek herseye sırası ile bakiyorlar İstanbul'daki şehir hastanesinde sistem nasıl bilmiyorum ama kesinlikle zaman kaybetmeden sizde gidin insallah hayırlı güzel haberler alırız hepimiz

Çok teşekkürler , inşallah hepimiz güzel haberler alırız

Düzenli adet gören biri yumurtluyor demektir. Belki küçük kalıyor yumurtaların. Gebelik istiyorsan yumurta takibi yapılmadı mı femara ya da klomen ile

Düzenli adet gören biri yumurtluyor demektir. Belki küçük kalıyor yumurtaların. Gebelik istiyorsan yumurta takibi yapılmadı mı femara ya da klomen ile
Maalesef yapılmadı. Muhtemelen gelişmiyor dediğiniz gibi. Yapılmama sebebi ultrasondan aylık kontrollerimde yumurtan gerekli olgunluğa ulaşmış şeklinde yorum yapılıp gönderilmemdi. O dönemde de eşimin varikoselinden dolayı çocuğumuz olmuyor diye düşündü sanırım doktor da ayrıca detaya inmedi. Sadece hormon testleri ve ultrason görüntüsü değerlendirmişti. Ayrıca yumurta takibi için de gideceğim, femera veya klomen başarılı sonuçlar veriyor mu yumurta olgunlaşması konusunda?

Ben başarılı sonuç aldım
3 kez denedim 3 ünde de yumurtam büyüdü fakat sonuç alamayan da oluyor
Yüzde yüz diyemem o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…