• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylarca kaçtığım HSG'yi sonunda çektirip hemen Hamile Kaldım Hanımlar:)))

TAROTTO

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
237
79
118
2 seneyi aşkın süredir, her adet olmamdan önce kadınlar kulübünde hamilelik belirtileri araştırıp durdum. Çok fazla şey öğrendim, biraz daha devam etse bu durum doktor olacaktım artık :P

Hanımlar öyle acayip bişey ki bu. MU Cİ ZE

Bebek sahibi olmaya karar verdikten sonra 1 yıl boyunca denedik, 1 yıl boyunca bende her ay baş dönmesi, mide bulanması, bilimum hamilelik belirtisi meydana geldi. ( Hepsi psikolojik)

1 yılın sonunda doktor doktor gezmeye başladık.. tahliller testler falan filan...

Doktor HSG filmi isteyince moralim çok bozulmuştu, anestezi almak da istemedim... internetten araştırdıkça daha da çok korktum. 6 ay kadar bekledim filmi çektirmek için.

Ve nihayetinde anestezi almadan çektirdim. Canım baya bir acıdı ama bu acı o kadar kısa sürdü ki, o yüzden Allah mecbur bırakmaz birdaha inşallah ama tekrar çektirmek gerekirse yine anestezi almadan çektiririm.

Film çekildikten sonra tansiyonum baya düştü, bayılmadım ama ramak kalmıştı sanırım. 10 dakika filan yatınca toparlandım. Yani çok da büyütülecek bişey yokmuş. Bunca ay kaçmama değen bişey yokmuş.

Geçen ayın 18'inde filmim çekildi, bu ayın 15inde adetim gecikince test aldım ve iki senelik denemenin ardından ilk kez 2 çizgi gördüm. Hıçkıra hıçkıra ağladım anlatamam:))))

Gözlerime inanamayıp bir test daha alıp yaptım hatta ve sonra da sağlık ocağında kan verdim, Beta hcg değerim 956,6 çıktı. 5+2 günlük hamileymişimmmmm:)):):):):):)

Burda fellik fellik belirti aradığım günlerde bir gün hamile kalırsam bende belirtilerimi yazayım derdim.

Şimdi sıra o güne geldi çok şükürr,

Benim belirtilerim,

+Ani hareket edince kasıkta ağır bir adet sancısı girip, 1 dakika içinde sona eriyor.
+göğüs hasssasiyeti
+başımda batma şeklinde bir ağrı, ara ara girip çıkıyor
+kasık bölgem taş gibi oldu birde.

Pekde bir belirtim yok yani, sadece adet günüm geçtiği için şüphelenmiştim:)

ayın 22sinde doktordan randevu aldım, umarım bir sıkıntı yoktur. dış gebelik vs gibi bişey.. Allah korusun

Hayırlı olsun bebisin sağlıkla kucağına alırsın ins. ben de seninle aynı durumdayim yaklasik 1 senedir sebepsiz hamile kalamiyorum ve her ay belirti arıyorum bu ay hsg cekilecegim regli bekliyorum senin de adetlerin ağrılı geçer miydi?

2 seneyi aşkın süredir, her adet olmamdan önce kadınlar kulübünde hamilelik belirtileri araştırıp durdum. Çok fazla şey öğrendim, biraz daha devam etse bu durum doktor olacaktım artık :p

Bebek sahibi olmaya karar verdikten sonra 1 yıl boyunca denedik, 1 yıl boyunca bende her ay baş dönmesi, mide bulanması, bilimum hamilelik belirtisi meydana geldi. ( Hepsi psikolojik)

1 yılın sonunda doktor doktor gezmeye başladık.. tahliller testler falan filan...

Doktor HSG filmi isteyince moralim çok bozulmuştu, anestezi almak da istemedim... internetten araştırdıkça daha da çok korktum. 6 ay kadar bekledim filmi çektirmek için.

Ve nihayetinde anestezi almadan çektirdim. Canım baya bir acıdı ama bu acı o kadar kısa sürdü ki, o yüzden Allah mecbur bırakmaz birdaha inşallah ama tekrar çektirmek gerekirse yine anestezi almadan çektiririm.

Film çekildikten sonra tansiyonum baya düştü, bayılmadım ama ramak kalmıştı sanırım. 10 dakika filan yatınca toparlandım. Yani çok da büyütülecek bişey yokmuş. Bunca ay kaçmama değen bişey yokmuş.

Geçen ayın 18'inde filmim çekildi, bu ayın 15inde adetim gecikince test aldım ve iki senelik denemenin ardından ilk kez 2 çizgi gördüm. Hıçkıra hıçkıra ağladım anlatamam:))))

Gözlerime inanamayıp bir test daha alıp yaptım hatta ve sonra da sağlık ocağında kan verdim, Beta hcg değerim 956,6 çıktı. 5+2 günlük hamileymişimmmmm:)):):):):):)

Burda fellik fellik belirti aradığım günlerde bir gün hamile kalırsam bende belirtilerimi yazayım derdim.

Benim belirtilerim,

+Ani hareket edince kasıkta ağır bir adet sancısı girip, 1 dakika içinde sona eriyor.
+göğüs hasssasiyeti

ayın 22sinde doktordan randevu aldım, umarım bir sıkıntı yoktur. dış gebelik vs gibi bişey.. Allah korusun
Hayirli olsun rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin .. Bende korkuyorum hsgden sanirim artik kacisim yok gibi :)

Hayırlı olsun saglıcakla kucagına alırsın inş
Hsg bende bu ay cekildim 3 gun kaldı bata bakalım hiç beklemiyorum ama bu guzel haberler bizede umit oluyor
Hsgden korkmayın ben cekildim kafam rahatlıkla ustelik sorun esimde olmasına ragmen..size tavsiyem anestezi li cektirin ben sonrasında bile 2 gun agrı çektim ama oldu bitti çok sukur

Hayırlı olsun bebisin sağlıkla kucağına alırsın ins. ben de seninle aynı durumdayim yaklasik 1 senedir sebepsiz hamile kalamiyorum ve her ay belirti arıyorum bu ay hsg cekilecegim regli bekliyorum senin de adetlerin ağrılı geçer miydi?

Amin arkadaşım, evet adetlerim ağrılı geçer, ilk 3 gün çok yoğun sonra 4 günde hafif geçiyodu. 7. günde bitiyodu. HSG den korkma, acı ve ağrı oluyo ama 1 dakika bile değil çekilme süresi.. inşallah allah sizlerede nasip etsin bu duyguyu.. ben çok bekledim, çok iyi anlıyorum seni...

Hayirli olsun rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin .. Bende korkuyorum hsgden sanirim artik kacisim yok gibi :)

Teşekkür ederim, aminnn ... HSG çektirdikten sonra benim gibi hamile kalırsan, niye daha önce çektirmedim diye pişman olursun, kaçma bence :D

hayırlı olsun canım.Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. İnşallah bizede nasip olur :KK43:

Amin canım, inşallah.. bende 2 seneyi aşkın süredir acaba bi gün bende o günleri görecekmiyim diyodum. Allah herkese sağlıklı sıhatli bebekler büyütmeyi nasip etsin.

Hayırlı olsun saglıcakla kucagına alırsın inş
Hsg bende bu ay cekildim 3 gun kaldı bata bakalım hiç beklemiyorum ama bu guzel haberler bizede umit oluyor
Hsgden korkmayın ben cekildim kafam rahatlıkla ustelik sorun esimde olmasına ragmen..size tavsiyem anestezi li cektirin ben sonrasında bile 2 gun agrı çektim ama oldu bitti çok sukur

Sağol cnm, inşallah hayırlı haberler alırsın sende:) HSG çok kısa sürdüğü için ben anestezi almayı gereksiz gördüm. yine çektirsem almam. Ha çok canım acıdı ama buna katlanamazsam doğumda napıcam dedim, Bismillah deyip girdim wallaha. Benim eşimde de spermler yavaştı. HSG çekilmeden doktor önümüzdeki ay gel aşılama yapalım dedi. kısmet işte:))) Çok şükür kendimi daha fazla kurcalatmıycam inşallah. Rabbim hayırlısını versin

2 seneyi aşkın süredir, her adet olmamdan önce kadınlar kulübünde hamilelik belirtileri araştırıp durdum. Çok fazla şey öğrendim, biraz daha devam etse bu durum doktor olacaktım artık :p

Benim belirtilerim,

+göğüs hasssasiyeti

Bna öyle umut oldun ki ben de on beş aydır istiyorm klomen iğne vs oldum olmayınca Dr hsg istedi gectigimiz pazartesi yaptırdım çok şükür temiz çıktı şimdi gebe kalma umuduyla bekliyorum inşallah

Bna öyle umut oldun ki ben de on beş aydır istiyorm klomen iğne vs oldum olmayınca Dr hsg istedi gectigimiz pazartesi yaptırdım çok şükür temiz çıktı şimdi gebe kalma umuduyla bekliyorum inşallah

canım inşallah :)))) Ben çok korkmuştum hsg'den ama deydi, inşallah sende güzel haberi alırsın arkadaşım :anneadayı::anneadayı::KK46::KK46:

Canım benim olmadı bu ay umutlar ocak ayına..Esim varikosel ameliyatı olmustu dun dra gitti sonuclar gayet iyi normal yoldan deneyin demiş
Benim için dua edersen sevinirim
Allah saglıklı bir gebelik nasip etsin cnm sana

Filmi çektireceğim yer konusunda yardım isteyebilirim? 2. Test de de çift çizgi çıkmazsa, çünkü birinci test de çıktı ikinciyi de yapacağım. Gerçi bununla bitmiyor ki, kan testi lazım, ultrasonda kese görmek lazım, kendisini görmek lazımmmm, hepsi sıra ile, atraksiyon hiç bitmiyor

Filmi çektireceğim yer konusunda yardım isteyebilirim? 2. Test de de çift çizgi çıkmazsa, çünkü birinci test de çıktı ikinciyi de yapacağım. Gerçi bununla bitmiyor ki, kan testi lazım, ultrasonda kese görmek lazım, kendisini görmek lazımmmm, hepsi sıra ile, atraksiyon hiç bitmiyor

Bende hamile kalınca dert bitiyor sanıyordum ama aynen öyle, panik panik panik :D ilkinde gördüysen ikincide de görürsün 2. çizgiyi canım, inşalah bebekte vardır :KK200::anneadayı::nazar: Hayırlı heberlerini bekliyorum

Merhaba. Görünce yazmadan geçemedim.1 kez kalp atimi olmayan bir kese düşükle sonuclanan 2 gebelik sonrası 2 aşılama denedik.yine başarılı olmadı. Yipranmamak için tüp bebek görüşmesine gittik.doktor ısrarla hsg cekilmezse tüp bebek yapamayacağını söyledi. Daha önce hamile kaldigim için doktorlar çok ısrar etmemiştir. Benimde işime gelmişti. 12 eylül 2015 son sat. 18 eylülde film çektirdim ve suan 19.haftamda hamileyim :)
Hsg çok korkulacak bir işlem değil ona benzemedik daha ne zorluklar yaşıyoruz. Sakın korkmayın ve sonuç olumlu veya olumsuz mutlaka yaptırın derim.

Benim belirtilerim,

+göğüs hasssasiyeti

Tebrik ederim canım...
Bazı korkularımız güzel şeyleri geciktiriyor evet..
Şükür ki sonunda güzel haberi almışsın..i
Hayırlı doğumun olsun inşallah..

benimde öyle oldu 6 ay denedik olmadı 6. ayın sonunda hsg çektirdim ve o ay hamile kaldım çok şükür Rabbim isteyen herkese nasip etsin:KK46:

Tebrik ederim canım...
Bazı korkularımız güzel şeyleri geciktiriyor evet..
Şükür ki sonunda güzel haberi almışsın..i
Hayırlı doğumun olsun inşallah..

Sağol canım, amin:):KK200::anneadayı:

benimde öyle oldu 6 ay denedik olmadı 6. ayın sonunda hsg çektirdim ve o ay hamile kaldım çok şükür Rabbim isteyen herkese nasip etsin:KK46:

6 ay çok erken değilmi? 1 seneden sonra araştırmaya başlıyolar sıkıntıyı ama uzamadan çözülmüş senin probleminde caım. hayırlı olsun :KK200::nazar:

Sağol canım, amin:):KK200::anneadayı:

6 ay çok erken değilmi? 1 seneden sonra araştırmaya başlıyolar sıkıntıyı ama uzamadan çözülmüş senin probleminde caım. hayırlı olsun :KK200::nazar:[/QU

Tşkler, 6 ay bence uzun değil, aslına bakarsan 1 yıl geç! yaşı da hesaba katarsak ben 33 idim ve zaman aleyhime işliyordu, şükür korktuğum başıma gelmedi.

Bende bu ay catlatma ignemi oldum yine hamile kalamazsam hgs filmi cekilmek zorundayim ve icimdeki korkuyu tarif edemem oyle seyler duydum ki ayilanlar bayilanlar.. Hamile kalcaksam katlancam artik insallah gerek kalmaz hgs yede bu ay hamis kalirim

Bende bu ay catlatma ignemi oldum yine hamile kalamazsam hgs filmi cekilmek zorundayim ve icimdeki korkuyu tarif edemem oyle seyler duydum ki ayilanlar bayilanlar.. Hamile kalcaksam katlancam artik insallah gerek kalmaz hgs yede bu ay hamis kalirim

canım korkma, doktoru iyi araştır, bu işte doktor çok önemliymiş, ben araştırmadan yaptırdım hain kadın patlatıcaktı beni.... Ama yine de o kadar korkunç bişey değil, yani 1 dakika fila canın yanabiliyo, ama eşimin kuzeni hiç bişey hissetmemiş. doktoru çok iyiydi onun.
Umarım gerek kalmaz ama korkma sakın 1 dk da bitiyo çünkü:KK200:

Back