anlatınca baya uzun sürüyor:
2002 de başlamıştık. 8. sınıfa geçen ben deli cesaretiyle kuzenlerim aracılığıyla numarasını buldum ve sürekli çağrılar atmaya başladım o da cevap veriyordu ama kızıyordu da. 1 ay uğraştı kim olduğumu bulmak için. sonra bulduğunda da akrabayız biz dedi iyi dedim akrabaysak arkadaş oluruz. (tabi bu arada o da üni.ye başlıyor 6 yaş büyük benden). aradan 3 gün geçti dershaneden eve dönerken bizimkinin ilan-ı aşk mesajı geldi
20 ay sevgili olduk uzaktan tabi. hep ayrılıp barışıyorduk, nişanlandıktan sonra öğrendim ki kayınvalidem ayırıyormuş bizi kendisi söyledi
benim yaşım küçük olduğu için duyulursa ne yaparız falan diye (babamdan çekinirler genelde)
en sonunda ben lise hazırlıktaydım bitirdi tam olarak okul da bitiyordu onun askere gidecekti...
sonra uzman çavuş oldu kaldı askeriyede.
sonra o ayrılığın 5. yılında bir yaz arabaya eşyalarımızı bile koymuşken son andaki karar değişikliği ve 1 gün fazla kalmamızla köyde o 1 günde de o gelmiş köye karşılaştık. başımdan aşağı derler ya içimden kaynar sular dökülüyordu sanki
o da bir garipti akşam amcamların oraya falan geldi konuşmuyoruz ama hareketlerden herkes anladı.
ertesi sabah annesi ve kardeşiyle vedalaştım buna "iyi günler deyip döndüm elinde telefonla bekliyordu oysa ki
en son gördüğüm arkamızdan yolun ortasında durmuş gözlerini siliyordu
sonra beni facebooktan bulmuş mesaj attı, konuşmaya başladık her şey çok güzeldi ta ki o ilk operasyonuna çıkana ve ben ondan 3 gün haber alamayana kadar. sonra bana umut bağlama benim bir ayağım çukurda vb. sözler ama ben de kızıyordum niye yıllar sonra geldin o zaman diye...
en son "ikimiz de birbirimizi istiyoruz ama senin okul bitsin benim de burası (doğudaydı). birbirimizin yazısıysak yine birbirimizin oluruz zaten, bana bir şey olursa annenin ahını alamam" dedi. sonrasında ne olduğumuz belli olmadan 2 sene geçirdik.
benim okul (lisans) bitti onun doğusu ve facebookta beni bulup mesaj atışının 3. yıl dönümünde annemlere konuyu açmamı söyledi, 2 ay sonra söz-nişan oldu. mesajın 4. yıl dönümünde de düğünümüz
2. doğu görevine bebeğimizle gideceğiz inşallah
hala yüksek lisans yapıyorum bir de doktora var. 12 yıldır okulumun bitmesini bekliyor
en kısa anlatılışı buydu kusura bakma