arttırım konusunda bir tiyoda kesinlikle güne girmek
hele de aylığımdan hiç para ayıramıyorum diyen arkadaşlar için
her ay zorunlu veriyorsunuz ve güzel bir birikim olarak geri dönüyor
birikim için diğer iyi bir yöntemdee
maaşım 1000 tl benim mesela
ama benim aylık çektiğim para 600 tl .. 400 tl yi hiç görmüyorum içerde duruyo..
her ay böyle yapıyorum içerde birikmiş oluyo...
Bence içerdeki paranı altın yap. Değer kazansın. Hem faizde olmuyor. Belki 400 olur 450 TL :)) fikir vermek istedim sadece :))
Eşimin maaşı 2000 kadar. Eşimin fazla mesai yaptığı aylar 2500 falan oluyor.
Benim gelirim de 2000 kadar.
Yani toplamda 4000 kadar bir gelirimiz var. Ne kadar birikim yapıyorsunuz derseniz hiç yapamıyoruz şu anda çünkü kiramız ve ev aidatımız çok yüksek.
Kira:800
Aidat (merkezi sistem): 300
Bakıcı:750
Geri kalan 2000 tl de faturalar benzin yeme içme ve diğer şeylere gidiyor kıyafet dışarda yemek falan gibi.
Aslında gelirin statülerin üzerinde biraz sıksan aslında ayda 1 çeyrek yaparsın. Arkadaşım var her ay maaşını aldığında ödemelerini göz önüne almadan gider 1 çeyrek alır. Maaşınıda 1000 tl diyelim 850 der heray o çeyrek yapılır :))
ilk ben cevaplayım..
eşimde bende çalışıyorum
eşim 1400 bende 1100 maaş alıyorum..
eşimin aldığı tamamiyle evin ihtiyaçlarına, gidiyor..
bende kendi ihtiyaçlarımı; (kozmetik, kuaför,kıyafet, çocukların harçlığı kıyafetleri felan) karşılıyorum..Faturaları ödüyorum..
Aylık girdiğim bir günüm var 100 tl oraya veriyorum her ay 250-300 arasıda artırıyorum
geçmiştende yaptığım birikimlerimle toplamda 4500 tl param bankada şuan... Son 7 aydır çalışıyorum daha öncede eşimden aldığım harçlıklarla altın almıştım.. Altın çıkınca bozdurup yatırdım bankaya.. Damlaya damlaya göl oluyor..
kendi durumumu güncelleyim ben,
eşimin işyerindeki konumu değişti ve maaşı 2 katına çıktı şimdi 2800 oldu..
benimde maaşım mesaisiz 1100 mesaili bu ay 1300 aldım, bazen geçiyorda
bizde gelirimiz varken birikim yapalım diye, Beraber bir liste yaptık pc de gelirlerimiz ve giderlerimiz diye burdada paylaşayım
aylık 500-600 mutfak masrafımız oluyor,
elektrik, su, d.gaz ve adsl toplamda 200-400 arasında de (tabi kışın gaz faturası fazla geliyor yazkış değişiyor)
eşimin sigara tutarı 200 tl bende içiyorum ama günde 2 tane eşimden alıyorum paket almıyorum..
300 tlde arabanın gazı ve masrafı tutuyor
200 tlde eşim cebine harçlığını alıp kalanını bana veriyor...
yani aylık toplam giderimiz 1700 buluyor
eşimin maaşaından her ay 1000 tl kalacak onunlada altın almayı düşünüyoruz, kıyafet ihtiyaçlarımız genelde benim karttan alıyoruz..
benim maaşımlada , kıyafet almak için kullandığımız taksit yaptığımız 1 adet kredi kartım var giyim masrafını ben ödüyorum yani:))
Bu ay 200 tl gelmiş ekstre..
ortak birikime katkım olsun diyede her ay bir cumhuriyet alıcam..
kalanıda özel ihtiyaçlarım ve 100 tl gün param için bana kalacak..
ama ben eşimin haberi olmdan gizlidende birikim yapıyorum,kıyıda köşede paramın olması bana güven veriyor, o birikimleride unutup ilerde çocuklarımın eğitimi içinde kullanırım diye düşünüyorum..bu ay 2 çeyrek aldım böylesi daha iyi oluyor ihtiyaçlarımdan kısıyorum birikim yapmak için eşimden habersiz ama vakti gelince yine çıkartır yuvam için kullanıcağım birikimlerim yani
gelirinizin artmasına sevindim bereketli olsun canım .
eşinin maaşını artmadan önceki gibi sayarsanız (yani 1400 tl) süper birikim yaparsınız.
bereketli birikimleriniz olsun bitanem.
birikim planların çok güzel:13::13::13::13:
saol bitanemAllah razı olsun..
Gerçekten çok ama çok iyi oldu, hiç beklemiyorduk, evet tatlım aylık 1000-1500 eşimin maaşından ayırmak istiyoruz giderler artmazsa ve ekstalar olmazsa.. Çünkü birde şu var ne kadar gelir çok olursa o kadar gider çoğalıyor.. bulunduğumz dengeyi korursak iyi birikim yapabilirz.
canım sana nacizane bir tavsiye sakın '' ne kadar gelir o kadar gider'' lafı düsturun olmasın. bir de şu '' gençken yiyip , içip, gezip ,tozmayacağız da ne zaman yapacağız'' bu tip söylemler bana göre oldukça tehlikeli insanı bilinçaltında gereklinin dışında bir o kadar da gereksiz yere para harcamaya sevkediyor.
ben olsam kesinlikle eski düzene devam eder artı 1400 tl yi yok gibi düşünürdüm.
evet canım söyeldiklerinde çok haklsıın..
herşey kararınca olmalı, akarken doldurmak gerek.. bizde eşimle onu diyoruz bu artış hiç olmamaış gibi devam edelim diye..
Şu anki evim küçük ama sevimli güzel semtide iyi am evi annemler aldığı için eşim biraz huzursuz, kendi evimizi alalım diyor her seferinde, bende diyorum burasıda bizim evimiz yok diyor kendi evimizi alalım daha büyük olsun, bunun içinde biriktirmek şart.Çocuklarda küçükken ne kadar biriktirebilirsek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?