Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ayıp mı oldu zor durumda kaldim :(
- Konu Sahibi amberin
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ortalık biraz karışmış da okumama rağmen halen tam olarak anlamadım ne yaptığını. Yani:
A) Adam siparişinizi uzatıyor, oğlunuz da 50 tl uzatıyor ve adam parayı alıyor, oğlunuz paranın üstü olayına hiç girmeden çat diye kapıyı kapatıyor.
B) Adam siparişinizi uzatıyor, oğlunuz da 50 tl uzatıyor ve oğlunuz üstü kalsın diyerek para üstünü almıyor.
C) Adam siparişinizi uzatıyor, oğlunuz da 50 tl uzatıyor ve paranın üstü olayına hiç girmeden adam dönüp gidiyor.
Hangisi?
"neden para üstünü almadığını sordum adam vermedi dedi. Oglum niye istemedin dedim ben almadim dedi." kısmından dolayı kafam karıştı çünkü.
A) Adam siparişinizi uzatıyor, oğlunuz da 50 tl uzatıyor ve adam parayı alıyor, oğlunuz paranın üstü olayına hiç girmeden çat diye kapıyı kapatıyor.
B) Adam siparişinizi uzatıyor, oğlunuz da 50 tl uzatıyor ve oğlunuz üstü kalsın diyerek para üstünü almıyor.
C) Adam siparişinizi uzatıyor, oğlunuz da 50 tl uzatıyor ve paranın üstü olayına hiç girmeden adam dönüp gidiyor.
Hangisi?
"neden para üstünü almadığını sordum adam vermedi dedi. Oglum niye istemedin dedim ben almadim dedi." kısmından dolayı kafam karıştı çünkü.
İyi de adam sizin 19 tl bahşiş verecek kadar zengin olup olmadığınızı bilemez ki? Kapıyı açan kişi "üstü kalsın" dediyse vermez gayet de. Sonuçta kapıyı açan 5-6 yaşında çocuk değil ki, lise seviyesine ramak kalmış hesap kitap bilecek yaşta yani. Adamın suçu yok bence.
Ama siz aradıktan ve ikinciye çağırdıktan sonra bi daha almayayım deyince adam 'aa dalga mı geçiyonuz kardeşim' diyebilirmiş yani.
Boşverin ama, azar işitmemiştir muhtemelen. O kadar hassas olmuyor araları.
Ama siz aradıktan ve ikinciye çağırdıktan sonra bi daha almayayım deyince adam 'aa dalga mı geçiyonuz kardeşim' diyebilirmiş yani.
B şıkkı parayi aliyor benim saf oglan hic cevap vermiyo adamda ben verecektim almadı oluyor aman nebileyim karıştı kafam benimdeOrtalık biraz karışmış da okumama rağmen halen tam olarak anlamadım ne yaptığını. Yani:
Hangisi?
Evet adamin suçu yok burda suc ben ve oglumda kabul ediyorum ergenlik işte rezil oldum keşke armasaydimİyi de adam sizin 19 tl bahşiş verecek kadar zengin olup olmadığınızı bilemez ki? Kapıyı açan kişi "üstü kalsın" dediyse vermez gayet de. Sonuçta kapıyı açan 5-6 yaşında çocuk değil ki, lise seviyesine ramak kalmış hesap kitap bilecek yaşta yani. Adamın suçu yok bence.
Oğlunda birascık hata olabilir 14 yaşında küçükte değilki deseydin oğluşuna bi 19 tl kazan bakalımB şıkkı parayi aliyor benim saf oglan hic cevap vermiyo adamda ben verecektim almadı oluyor aman nebileyim karıştı kafam benimde
Kısmen anladım, bence adamı işten falan çıkarmazlar ama adamdaki niyeti anlamadım yani, hadi oğlan saf diyelim de insan bi seslenir ya da kapıyı tekrar çalar, para üstünüzü unuttunuz falan der yani. Ha kapıyı açarsın, hayır unutmadım, üstü kalsın dersin o ayrı konu. Bakkalda bile arkamızdan sesleniyor insanlar para üstünü unutunca ya da eksik verince. Yani üstü kalsın lafı ağızdan çıkmadığı sürece para üstü bahşiş olarak kabul edilemez.B şıkkı parayi aliyor benim saf oglan hic cevap vermiyo adamda ben verecektim almadı oluyor aman nebileyim karıştı kafam benimde
Aynen birazcık degil tam hatalı bende rezil oldumOğlunda birascık hata olabilir 14 yaşında küçükte değilki deseydin oğluşuna bi 19 tl kazan bakalım
Bidaha beni bişeye zor yollarsin gitmem almam sana bişey diyo bu cocuk öldürecek beni
Valla Wustria kafami iyce karıştı bu olay ders oldu tövbe bi daha böyle bişey yaşamak istememKısmen anladım, bence adamı işten falan çıkarmazlar ama adamdaki niyeti anlamadım yani, hadi oğlan saf diyelim de insan bi seslenir ya da kapıyı tekrar çalar, para üstünüzü unuttunuz falan der yani. Ha kapıyı açarsın, hayır unutmadım, üstü kalsın dersin o ayrı konu. Bakkalda bile arkamızdan sesleniyor insanlar para üstünü unutunca ya da eksik verince. Yani üstü kalsın lafı ağızdan çıkmadığı sürece para üstü bahşiş olarak kabul edilemez.
Şimdi biraz önce yazdığım A, B, C şıklı yorumu okudum, kafam daha da karıştı yani, üniversite sınav sorusu gibi olmuş, garip detaylar falan var. Boşverin bişey olmaz, sipariş vermeye devam. Siz onlara para kazandırdığınız sürece onların velinimetisiniz, onların üzerinde duracağı bişey değil bu.Valla Wustria kafami iyce karıştı bu olay ders oldu tövbe bi daha böyle bişey yaşamak istemem
Yarin olsunda bi bakacam gideyimmi arayimmi diye düşünüyorumsiz yanlıs birsey yapmamıssınız ama yine de gidin işyeri sahibiyle konusun belki adam sizin yüzünüzden zor durumda kalmıstır kimsenin aklında soru isareti bırakmayın
Insallah öyledirŞimdi biraz önce yazdığım A, B, C şıklı yorumu okudum, kafam daha da karıştı yani, üniversite sınav sorusu gibi olmuş, garip detaylar falan var. Boşverin bişey olmaz, sipariş vermeye devam. Siz onlara para kazandırdığınız sürece onların velinimetisiniz, onların üzerinde duracağı bişey değil bu.
Valla sende nasil bi soru sordun yav çık işin içinden cikabilirsen
Elemanın hic suçu yok anladığım kadarı ile suçlu bizizBahşiş hesabin %10 u kadar olmalidir sizinki baya fazla kaçmış eleman biraz işgüzarlik yapmis
Kısmen anladım, bence adamı işten falan çıkarmazlar ama adamdaki niyeti anlamadım yani, hadi oğlan saf diyelim de insan bi seslenir ya da kapıyı tekrar çalar, para üstünüzü unuttunuz falan der yani. Ha kapıyı açarsın, hayır unutmadım, üstü kalsın dersin o ayrı konu. Bakkalda bile arkamızdan sesleniyor insanlar para üstünü unutunca ya da eksik verince. Yani üstü kalsın lafı ağızdan çıkmadığı sürece para üstü bahşiş olarak kabul edilemez.
Aaa kusura bakmayin bu kismi okumamisim... Oglunuz eger gerisi kalsin demediyse tabiikide adam suclu!
Kalsinda dememiş verde dememiş heralde öyle gibi aman kafam yine karıştıAaa kusura bakmayin bu kismi okumamisim... Oglunuz eger gerisi kalsin demediyse tabiikide adam suclu!
3 muzdede var tek taraflı degil
Çocuk üstü kalsın demediyse bence eleman hatali .karsisinda bi yetişkin yok bilmiyorum bana masumane gelmedi kafaniza takmayin benceElemanın hic suçu yok anladığım kadarı ile suçlu biziz