• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi ayına göre duyma problemii????

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sevdicicegim

ANNEYİM MUTLUYUM :)
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
475
89
643
39
İstanbul
merhaba arkadaşlar
2 aylık bebeğim var ilk doğduğunda işitme testi istendi ama bu ilk ay yapılması gerekiyomuş bende yaptıramadım fırsat olmadı bebeğimle uğraşmaktan.duyup duymadığını anlayamıyorum ani seslere tepki veriyo ama çıngırak sesine ses çıkarmak için yaptığım(kaşıkla tabağa bardağa vurmak gibi)seslere tepki vermiyo oyüzden duyup duymadığını anlayamıyorum.uyurkende ses yapsam uyanmıyo (aşırı ve ani sesler hariç)kafam karşık arkadaşlar ilk bebeğim ve çok tecrübesizim doğal olarak beni bilgilendirirseniz çok ama çok sevincem:1hug:

daha cok kucuk canim sesin geldigi yonu bilemiyor tepki vermemesi dogal yaninda bile bagirsan bakmaz cingirakta oyle en iyi uyurken anlarsin bazen derin uykuda oluyorlar benim bebegimde cogu sesi duymaz ama biraz sessizlik olsun yuksek gurultulu bir seste sicrar gene uyur evet isitme testi ilk hafta yapiliyor ama daha sonra tekrar yapiliyor geckalmis sayilmazsin gotur bence icin rahat etsin

cevapladığınız için teşekkürler öncelikle doktor bunun ilk ay içinde yapılacağını söledi oyüzden öle düşnüdüm fisfisfis

canım belli bir ayı yok.bizde 1a ylıkken yaptırmıştık.sağ kulağı testten geçmemişti.Ve lohusalık dönemim çok zor geçti.stresten sütüm olmadı.Doktoru biraz sıkıştırınca bazı bebeklerde anne karnındaki sıvıdan dolayı kirlilik oluştuğu için bazı bebeklerde biriken bu kiri bazıları 3 aylıkken bazılarıda 6 aylıkken atar dedi .ama 6 ay acabalarla yaşadım.6.ayda tekrar yaptırdım ve tessten geçti.bir daha bebeğim olsa bu testi asla yaptırmam.
bebeğim doğduğunda kapı çarpınca irkilmişti.bu da duyduğunu gösterir zaren.Bu da benim için çok acı bir deneyim oldu.

canım belli bir ayı yok.bizde 1a ylıkken yaptırmıştık.sağ kulağı testten geçmemişti.Ve lohusalık dönemim çok zor geçti.stresten sütüm olmadı.Doktoru biraz sıkıştırınca bazı bebeklerde anne karnındaki sıvıdan dolayı kirlilik oluştuğu için bazı bebeklerde biriken bu kiri bazıları 3 aylıkken bazılarıda 6 aylıkken atar dedi .ama 6 ay acabalarla yaşadım.6.ayda tekrar yaptırdım ve tessten geçti.bir daha bebeğim olsa bu testi asla yaptırmam.
bebeğim doğduğunda kapı çarpınca irkilmişti.bu da duyduğunu gösterir zaren.Bu da benim için çok acı bir deneyim oldu.

arkadaşlar bu test doğumun ilk haftalarında yapılır.bu son derece önemlidir.bebeğim 3 aylık şua.biz 1,5 aylıkken yaptırdık.doktorumuz değişmişti biz bile geç kaldık ama şükür temiz çıktı.bir sorunumuz yok yani.bence ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi.

Back