Aydın///Nazilli (incir diyarı)

elenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2007
389
5
96
Diğer
Nazilli Basması deyiminin yayılmasına sebep olan, açılışı Atatürk tarafından yapılan Sümerbank Basma Fabrikası Her ne kadar Pamuk, İncir, Üzüm üçlemesinin şehrin sembolü olduğu hep söylense de, Nazilli Pidesi'nin yerini tutacak bir başka "şey" henüz yaratılmamıştır. Yemeden anlaşılmayan bu lezzetin yarattığı bağımlılık yüzünden, Nazilli ile hiç ilgilisi olmamasına rağmen geçerken tesadüfen yedikten sonra müdavimi olan, düzenli Nazilli'ye pide yemeye giden vatandaşlarımız mevcuttur. Nazilli'de doğup büyüdükten sonra başka şehirlerde yaşayanların da Nazilli Pidesi, Sütman ayranı, Madran Gazozu/suyu, Aksu domatesi vb. tadlardan uzak kaldıkları için mutsuz bir hayat sürdükleri anlatılır.

Kar Helvası olarak adlandırılan rendelenmiş buz ve şerbet ile yapılan özgün yaz içeceği diğer güney yörelerinin benzer içeceklerini andırır. Sözün Kısası Nazilli Şu Anda Türkiye Coğrafyasında Mevcudiyetini Sürdüren 81 Mevcut İlimizin Belkide En Az 3/1 İnden Daha Fazla Gelişme Gösterebilmiş Ve Vilayet Olmayı Çoktan Haketmiş. Nadide Güzelliklere Ve Değerlere Sahip İl Gibi Güzide Bir İlçemizdir...

benim memeleketimde güzel nazillim,orada dogdum büyüdüm okudum ve şimdi istanbulda yaşıyorum fakat oraya her gittigimde gözlerim dolar her sokagında cocuklugum mutlulugum hüznüm gelir aklıma emekli olabilirmiyim bilmiyorum ama olunca orada yaşamak isterim dogrusu egenin helede nazillinin insanı bambaşka sıcacıktır varmı arkadaşlar aranızda nazilli li olan yada tanıdıgınız birileri?

merhaba hemsom
bende nazilliden sayilirim..ama almanyada yasiyorum.
nazillinin meshur sosyete pazarini unutmussun bak
kuru incirimiz, zeytinlerimiz, Madran dagimiz(yaylasi)
sonra her sene Madran senlikleri yapilir AlamutKoyunde..

pide'de asil bozdogana ait degilmi?

saka bi yana ne mutlu nazilliden hemsoma denk geldim burda
:teytey:

birçokk ili gezdimmm
ve ilçeyi
ama
inanınn nazillii gibii güzell gelişmişş temizz
bi yer dahaa yokk

valla ya..nazilli kadar temiz yerde yoktur haa..
canim pide cekti...soyle ustune yag sureceksin azda limon yaninada ayran..offf
hemso (gözek)bana ozelden bisey yazmissin ama ben biyere tikladim kaybettim yaziyi..yeni oldugumdan burda..daha tam cozemedim ne nerde falan..

canımmm neyii merakk ediyonn
meselaa bana bişeyy yazmak istersenn ismiminn üzerinii tıklaa kullanıcı profilii yazıyo orayı tıklaa bana msj yazabiyirsinn

Ben Nazilli'li değilim ama eşim Nazilli'li. Gerçekten çok güzel bir yer. Park dolu birde uzun çarşı var orada orayıda pek sevdim ben :)

bende nazili doğumluyum bebekken ordan ayrılmışız.ama bazen eski dostları ziyaret ediyoruz benim aklımda kalan bi dini bayramın son günü yapılan gencer günü tarihini yanlış biliyor olabilirim hala yapılıyormu merak ettim.

ben nazillli li değilim ama çok severim.. arkadaşım oturuyor orada defalarca gittim, uzun çarşı büyük park madran gazozu çiğdem :) hepsi çok güzel anılar.. küçük şirin biyer :)

selam arkadaşlar aranızda aydında yaşayan kimsecikler varmı.

:)))
denklem gıbı oldu be nazıllıde yaŞayan ama nazıllılı olmayan..
olan ama yaŞamayan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…