• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayda 4-5 gün sütü cok olan sonra azalan var mı???

guzelannecik

Guru
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2011
159
20
318
Kızlar ,
benim ay ortasında söyle 4 yada 5 gün acayip sütüm oluyor goguslerim tas gibi oluyor . Ogllumda güzel güzel doyuyor...
Ama bu 4 5 günun sonunda memeler tıs sanki bombos:( benimle aynı seyleri yasayan var mı ???

Off güzelannecik senin derdin süt benim derdim emmemesi. Çıldırmak üzereyim emmiyo emmiyo..emse de kusuyo..Bende mi bir terslik var nerde hata yapıyorum bilemedim. Zaten gaz sancısıydı kolikti derken ağlamalı çok zor bir 3 buçuk ay geçirdik şimdi bir de emmek istememesi çıktı. Şükürler olsun en azından süt problemi yaşamıyorum diyordum ki biraz daha emmesse ve ben biraz daha gece uykusuz kalırsam onu da yaşayacağız. Mama vermek istemiyorum bebeğime hem de sütüm olduğunu bile bile...Off off napıcam bilemiyorum.
Süt için de ben farkettim ki eğer güzel beslenmemişsem bol su içmemişsem ve uyumamışsam sütüm azalıyor. ben mutluyken rahat uyuyunca filan ertesi gün süt çok fazlalaşıyor. Stres yapmadan sen de kendine inan..Gördüğüm kadarıyla süt yapacak herşeyi öğrendin denedin savaştın artık stres yapmadan emzirmeye devam et...Umuyorum bol bol sütün gelir bebişin de misler gibi doyar.

Off güzelannecik senin derdin süt benim derdim emmemesi. Çıldırmak üzereyim emmiyo emmiyo..emse de kusuyo..Bende mi bir terslik var nerde hata yapıyorum bilemedim. Zaten gaz sancısıydı kolikti derken ağlamalı çok zor bir 3 buçuk ay geçirdik şimdi bir de emmek istememesi çıktı. Şükürler olsun en azından süt problemi yaşamıyorum diyordum ki biraz daha emmesse ve ben biraz daha gece uykusuz kalırsam onu da yaşayacağız. Mama vermek istemiyorum bebeğime hem de sütüm olduğunu bile bile...Off off napıcam bilemiyorum.
Süt için de ben farkettim ki eğer güzel beslenmemişsem bol su içmemişsem ve uyumamışsam sütüm azalıyor. ben mutluyken rahat uyuyunca filan ertesi gün süt çok fazlalaşıyor. Stres yapmadan sen de kendine inan..Gördüğüm kadarıyla süt yapacak herşeyi öğrendin denedin savaştın artık stres yapmadan emzirmeye devam et...Umuyorum bol bol sütün gelir bebişin de misler gibi doyar.

canım uyuduktan sonra emzirmeyi denesen bende aynı seyleri yasadım ...
bir ara sol gögsumu bir arada 2 sini birden almıyordu ben uyurken denedim hep vermeyi ve aldı sonra sonra alıstı...
Allah yardımcımız olsun hepimizde baska dert :(
hersey bebişler için

Canım benim haklısın herşey bebişler için. Canımı sıktığım üzüldüğüm her şey bitti tek derdim oğlumun gazı, sütü, üstü başı....Annelik buymuş sanırım:) Kaç defadır alışverişe çıkıp kendimize hiç bir şey almadan ona doldurduk geldik ve bunu eve gelip poşetleri açınca farkediyoruz...dediğin gibi onlar sağlıklı mutlu olsun da..
Bu arada evet ben de dediğin yöntemi deniyorum uyku sersemi emmesi daha kolay oluyor..ama uyutmak o kadar zor ki..kucağımda hem de dışarıya dönük şarkıyla türküyle uyutuyorum..kucağımda bile yatmıyor soytarı..Ayağında sallayanlara özenir oldum neredeyse...Allah ım bir gün kendi isteğiyle uyur mu acaba deyip duruyorum...
inşallah atlatırız, şimdi hamilelikte yaşadığım bulantıları sıkıntıları unuttum hiç yaşadım mı bile bilmiyorum inşallah bir gün bu ağlamaları emmemeleri de unutacağız bizimki de ağlamışmıydı acaba diyeceğiz:)..amin:))

benim bebegimde 3 haftalik oldu emerken 10 dk emiyor uyuyup kaliyor uyandiramiyorum ayaklarinan gidikliyorum olmadi bezini degistiriyorum ama yok hala uyuyor....sutum simdilik iyi ama bugun sabahtan sol gogsumde bir agri var suttundir diye dusundum sicak su denedim sagdim ama agri gecmedi bir turlu kolumu dahi kaldirmakta zorlaniyorum cok aciyor...arkadaslar bu konuda bilgisi olan varmi varsa acil cevap versin lutfen

benim bebegimde 3 haftalik oldu emerken 10 dk emiyor uyuyup kaliyor uyandiramiyorum ayaklarinan gidikliyorum olmadi bezini degistiriyorum ama yok hala uyuyor....sutum simdilik iyi ama bugun sabahtan sol gogsumde bir agri var suttundir diye dusundum sicak su denedim sagdim ama agri gecmedi bir turlu kolumu dahi kaldirmakta zorlaniyorum cok aciyor...arkadaslar bu konuda bilgisi olan varmi varsa acil cevap versin lutfen

canım bebeğinin ayak altına ağrı ver bi şekilde uyanır..o göğsünü emzir,en iyi öyle boşalır göğsün..

tarcin denedim canim ayaginin altini gidikliyorum ama uyanmiyor..o gogsumu verdim dun aksam hep bu seferde diger gogsum agrimaya basladi...doktor 15 dk iki gogsunude ver dedi benim kizim 10 dk zor emiyor tek gogsumu...

Kızlar ,
benim ay ortasında söyle 4 yada 5 gün acayip sütüm oluyor goguslerim tas gibi oluyor . Ogllumda güzel güzel doyuyor...
Ama bu 4 5 günun sonunda memeler tıs sanki bombos:( benimle aynı seyleri yasayan var mı ???

canım bende de benzer durum söz konusu. gerçi benimki haftada 3 gün bol süt oluyor; geri kalan günler sanki süt yokmuş gibi. Çok sık mı emziriyorsun sen de? Ben gündüz emzirme aralarını 2,5 saate çıkardım, daha çok süt birikiyor. çok sık emiyorsa sanki boşmuş gibi geliyor. Gerçi akşamları özellikle uyumadan önce 1- 1,5 saatte bir istiyor. Bebeğinin kilo alışı normalse sütün yetiyordur.
Bir de ben Humana Still Tee içiyorum süt yapsın diye günde 4 bardak, eczanelerde satılıyor ve yaklaşık 4 litre su. bunları da içmesem hiç sütüm olmayacak galiba.

Merhaba,
Belki sizin de aklınıza gelmiştir ama hatırlatayım istedim. Bebeğiniz emmiyorsa mama denemeden önce kendi sütünüzü sagip biberonla vermeyi deneyin. Böylece anne sütünden mahrum kalmamış olur yavrucak.

Teşekkür ederim pervin. bardağa sağıp çay kaşığıyla verdim. Biberonla vermekten korktum memeden iyice soğursa diye. bu ara daha iyi emmesi ama kusma problemimiz çıktı şimdi de. Bir huzura eremedik. Yarın kontrolümüz var. Umarım bir sorun yoktur. Kilo alımı biraz yavaşladı sanki. Bakalım yarın göreceğiz. Çok teşekkür ederim.

Kızlar ,

Bu arada yeni birşey öğrendim, uyguladım ve doğru olduğunu gördüm:)
Emzirdikten sonra kalan sütü sağ. İlk başta süt azmış gibi gelecek ama birkaç saat içinde memen dolacak. Vücut senin kullandığın kadar süt üretiyor çünkü. Memedeki sütü boşaltmazsan, emzirdiğin az sütün yettiğini kabul ediyor ve fazlasını üretmiyor. Mutlaka dene, işe yarıyor:)

Aa hakkaten pervine katılıyorum. Bunu doktorum da söylemişti, ki oğlum az emdiği dönemlerde hakkaten sütüm daha da azaldı. Bir de bunu dene bakalım güzellannecik inşallah işine yarar.
Bu arada reflümüz varmış, ilaç kullanmaya başladık kusmalarımız nerdeyse kesildi. Gelişimimizde çok şükür bir problem yok ama çok can sıkıcıydı emip hepsini çıkarması yavrumun. İnşallah daha iyi olacak..

Aa hakkaten pervine katılıyorum. Bunu doktorum da söylemişti, ki oğlum az emdiği dönemlerde hakkaten sütüm daha da azaldı. Bir de bunu dene bakalım güzellannecik inşallah işine yarar.
Bu arada reflümüz varmış, ilaç kullanmaya başladık kusmalarımız nerdeyse kesildi. Gelişimimizde çok şükür bir problem yok ama çok can sıkıcıydı emip hepsini çıkarması yavrumun. İnşallah daha iyi olacak..

çok geçmiş olsun. bizimki de ara ara çok çıkarıyor. bizim de ay sonu kontrol bakalım ne diyecek doktor. gelişimi normal olsun da bu ufak tefek şeyler nasılsa geçer:)

Back