Hanımlar ikinizi de tanımıyorum, ikinizle de hiçbir bağım yok. Lakin ikiniz de sakin olmalısınız. Evet biriniz çok daha bilinçli, ben de çoğu dediğine katılıyorum ama üslubunuz yanlış. Sizin konunuz şu an akıl vermekten ziyade, annelik yarışı gibi oldu. Bu üslupla 1000 de doğru cümle kursan, karşındaki dikkate almaz. Savunmaya geçer. Çünkü soruyu soran kişi kendini kötü hissetmeye başlıyor. Kendini yetersiz görüyor. Bir anneye böyle hissettirmeye hakkınız yok. Evet verdiğiniz bilgiler gerçekten çok doğru sizinle hemfikirim bu konuda. Ama karşımızdaki kişiyi düzeltmek, daha doğru olanı öğretmekse amacımız üslubumuz böyle olmamalı. Daha yumuşak, daha abla gibi konuşsanız sizce de daha iyi olmaz mı ?
Diğer kişiye, soruyu soran kişiye gelecek olursak da üzüldüğünün farkındayım ama karşındaki kişi dediklerinde haklı. Soru olarak sormuşsun ama karşıt düşünce gelince kabullenmiyorsun. Daha çok yaptığının doğruluğundan emin gibisin. Hepimiz insanız, kimse dört dörtlük değil. Kimse kimsenin anneliğini yargılayamaz. Ama o kadar araştırmalar varken, doktorlar bir şeyi ısrarla yanlış derken doğru diye diretmek sence de biraz mantıksız değil mi ? Tartıştığın kadının inan üslubunu onaylamıyorum. Söyleyiş tarzı gerçekten yanlış. Ama o da anlatmaya çalışıyor, daha doğru bir yol çizmeni istiyor aslında. Onun da kötü niyeti yok
İkinizin de bir art niyeti olmadığının farkındayım ama bu şekilde ne çözülür, ne anlaşılır. Birbirinizle çelişmek yerine anlamaya çalışın. Aslında ne demek istediğini fark etmeye çalışın. Üç günlük dünya. Çocuk için ne tartışmaya girip ikiniz de sinirleniyorsunuz ? Bu konuda biriniz daha iyidir. Başka konuda diğeriniz. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Yok yere kalp kırmaya ne gerek var ? İkiniz de çocuğu için uğraşan mükemmel annelersiniz. Umursamayan insanlar olsanız ne biriniz burada bu soruyu sorardınız. Ne de diğeriniz cevap verecek bilgiye sahip olurdunuz. İkinizin de amacı, gayesi bir aslında. Bazen aynı yola kimisi dümdüz , dosdoğru gider. Kimisi çarpıta çarpıta , düşe kalka gider. Ama varmak istediğiniz yer aynı. Sağlıklı, güvenli uyku. Birbirinizdeki zıtlıkları bulmak yerine, ortak paydaların farkında olun ve lütfen empati yapın. İkinizin de çocuğunun sakin bir anneye ihtiyacı var… karışıp hadsizlik yaptıysam kusura bakmayın