Ayakta sallamak

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.619
2.535
133
Iyi günler benim yaklaşık 2 aylık bebegim var. Biz pek nasıl uyutacagimizi bilemedik yeni doğduğunda kucakta uyuyordu emerek uyuyordu şimdide de kvalidemdeyiz geceleri emerek uyuyor gündüzleri besige koyuyorum sallıyorum durmuyor kvalidem ayakta sallıyor o zmn bazen uyuyor ayakta sallarken bebegin başı sağa sola gidiyor bi inip bi Kalkıyor ben de sarsılmış bebek sendromu vs hakkında yazı okumuştum bebeklerin boyun kasları zayıf beyinlerinde su sağa sola çarpıyor bebekte beyin kanaması gorme kaybı gibi hasara yol acıyor hizlı sallamayın diye . Kvalidem e dedim hızlı sallamayalım diye bisy olmaz biz hep salladık diyor..
Yanı bn de biliyorum bebeği olup da ayakta sallamayan yoktur ayakta sallanan her bebk sanki hasta mi oluyor endişeleniyorum işte. Kucuccuk kafası sağa sola gidiyor
Besik o kadar sarsmıyor bebeği ben de beşiğine alışsin hem diyorum sizce ne yapayım

o kadar sert sallamayın bence de biraz da erken olabilir sallamak için.
zaten sallarken sarsarsanız anlaşılıyor o bebeğin kafası laçka oluyor
ben de sanırım 3 aydan itibaren sallamaya başladım hala da sallıyorum ama bacakları komple hareket ettirerek beşik gibi olacak şekilde. komple vücut sallanıyor yani.
Bir de kundak yaparsanız hem kendini uyandırmaz hem de daha bütün durur bu şekilde sallayınca kafası da öyle sağa sola çok gitmiyor.

Çocuğun vücudunu tutup başını sarsmadığı sürece ayakta sallamayla sarsılmış bebek sendromu geçireceğini sanmıyorum. Ancak istemsizce sinirlendim ben de yeni anneyim her ne kadar bunun bir sorun olmadığını düşünsem de annenin istemediği birşeyi başkasının yapması gerçekten hiç hoş değil yani. Ayakta ya da kucakta sallamaktan bişi olmaz doğru ama yani biz yaptık birşey olmazcılar o kadar fazla ki. Sizin bildiklerinizin hepsi doğru değil bi rahat bıraksınlar şu yeni anneleri ya

Sarsmadan sallamanın birçok faydası var.
Bebekler için hamak tarzı ürünler var.
Biz svava salıncak kurduk, svava'sız günlerime üzüldüm.

Çok hızlı sallıyor demekki. Kafası sağa sola gittiğine göre. Alışmasın sallanmaya diyebilirsin. Laf dinleyecek birine benzemiyor ama

Annelerin tecrubesi elbette faydalanilabilir ama yeni annelerde de okuyacak cok kaynak var bilincsiz degiller cocuk sizin cocugunuz kayinvalidenizin degil alin elinden siz nasil uyutmak istiyorsaniz oyle uyutun bence kirmadan dokmeden otoritenizi saglayin.

biliyorum bebeği olup da ayakta sallamayan yoktur

10,5 aylık bebeğim var. Bir kez olsun ne ayakta, ne beşikte, ne hamakta, ne başka bir şeyle sallamadım, uyku arkadaşı, emzik vs kullanmadım.

İlk 5 ay günde 20 dakika uyusam "Çok şükür bugün uyuyabildim" dedim. Ama direndim ve sallamadım. Çok şükür şimdi düzene girdik. Akşam banyo, masaj, emzirme rutini ile uyutuyorum.

Alışkanlık kazandığı ve pişman olduğum tek bir şey var o da kolik bebek müziğiyle uyutmak. Onu da 15 gündür uyur uyumaz kapatıyorum, şükür ki uyanmıyor.

Bebeğiniz henüz çok küçük, zamanla birbirinizin dilini daha iyi anlayacaksanız. En azından 3 ayı doldurana kadar koynunuzdan çok da uzakta tutmayın derim naçizane. Hayata sizin kokunuzla alışması daha kolay olacaktır.

Güle güle büyütün yavrunuzu. Misssss gibi kokusunu benim için de çekin lütfen annesi.

Ilk kizima hamileyken otu .oku arastirip ben yeni model anne olcam diye geziniyodum ortalikta. Kizim ilk 6 ay kolitti. Yere goge sigmiyorduk. Annem senelerdir profesyonel cocuk bakicisi bana cok kiziyordu ama huyumu bildiginden bir sey demiyordu. En son bi gun ben dus bayil bi kendime geldim anam kizimi kundaklamis ayaginda salliyo zilli misil misil uyuyodu. Simdi yazilimci oldu. Beyni de pek sulanmadi. Yani pek den kastim hala ergenlikten cikamiyo bi turlu sallamakla ilgisi olabilir bak
Oglum da ben kendim direk salladim. Ona sallanan pusetlerden de almistim cok rahat etmistim. Oglan da uni de simdi.
Bazen diyorum bebek sallamayi ozledim. Hep bir agizdan anneee sakin, niye Yeaaa bebek sallama hakkimiz engellenemez.

İki çocuğumu da salladım, küçüğü hala sallıyorum hatta bu kadar küçükken ben emzirerek uyutuyordum, bana kolay gelen oydu. Sallamaya altı aylık varlardı o zaman başladım. Ek gıda alınca kafama göre emziremedim de öyle. Yukarıda yazmışlar kafasını vücuduyla beraber hafifçe sallayın, savurmadan

Otomatik ana kucakları var eğer durursa onda ondan bakabilirsiniz.Bazı çocuk durmuyor yalnız onda bile.Kimiside mışıl mışıl uyuyor

sallamaya alistirma. hem cok sagliksiz hemde ilerde kendini düsün ayaklarim tutmuyor dersin ok kilo oldugunda

ben doğduğundan beri bir kere bile sallayayım demedim. iyi mi kötü mü emin değilim sadece gerek duymadım. kendi kendine uyuyor şimdi 7,5 aylık. 15-20 saniye ağlıyor beşiğe koyunca yaklaşık bir aydır ama sonra susup dönüp duruyor yatakta onu da çözersem her şey harika olacak. başlık aktifken araya sıkıştırayım

Ben sallamadım ama hafifçe sallamaktan bir şey olmaz. Sadece çok hızlı sallamamaya dikkat edin, kolay gelsin.

Ben de sarsmayacak şekilde sallıyordum arada arabasıyla evde gezdiriyordum şarkılar eşliğinde Arabaya öyle bir alıştı ve sevdi ki şimdi ayakta asla sallatmıyor. Gittiğim yerlerde sıkıntı oluyor ama evde rahat edıyorum çünkü uyuduğu anda bırakabılıyorum uyanma derdi yok. Yinede hepsi destekli uyutmaya giriyor siz beşiğinde sallamadan ninniyle, beyaz gürültüyle hafif pışpışlamayla vs. uyutmaya çalışın bence

Küçük kardeşimle aramızda baya yaş farkı var. O zaman tutturmuştum anneme sallamadan uyumayı öğretelim diye, annemde öğretmekten değil mecburiyetten salladım hepinizi gazdan uyuyamazdınız dedi. Ben bir iki üç on derken uyutamadım hatta hiç birimiz uyuyamadık bir rahatsızlığı varmış ağrısından uyuyamamıştı. Şimdi kendi çocuğum olacak hiç modern anne düşüncesinde değilim nasıl uyuyorsa öyle uyuturum ana kucağı da alırm ayağımda da sallarım yeter ki düzgünce dinlenip sağlıkla büyüsün.

Cok hizli sallanmasin hafif hafif boyle pispislayarak sallanablr yavasca ben de hep salladim ama oyle sarsarak degil tabi

İlk oğlumu annem direkt sallayarak uyuttu, anneler ve kayınvalideler biz tecrübeliyiz diye bildiklerini okuyorlar. Çocuk alışıyor, bir misafirliğe gidiyorsun çocuğu uyutacaksın yastık istiyorsun yere oturup, ayaklarını uzatıyorsun falan hiç güzel bir görüntü değil. İkincisinde kesinlikle müsaade etmedim. Uykusu gelince kendisi uyuyor. Sallamak hem sağlıksız hem anneye işkence. Kesinlikle izin verme, sallamaya alıştırmak istemiyorum de, yaparsa da al kendin uyut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…