• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayakta Durabilme Zamanı(çabalarım)

meraybu

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2012
95
0
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.
Hayatta çok yıprandım.Artık yeter dedim ve Allahın da izniyle bir şeyler yapmak ve kendimi geliştirmek istiyorum.
Buraya size 3 tane hedefimi yazacağım ve bunları hayatıma geçirmeye çalışacağım.
Belki başka arkadaşları da heveslendirme açısından ve sizden de kendime destek almak açısından buraya yazmak istedim.

ilk 3 hedefim:
1-derslerime düzenli çalışabilmek(üniversite)
2-düzenli spor yapabilmek,bunu sağlıklı olmak başta olmak üzere kilo vermek ve bundan sonrada kilomu koruyabilmek için yapıyorum.
3-istediğim kiloya düşebilmek

şimdilik uygulamam gereken kurallar bunlar.bunları 1-1.5 ay içinde gerçekleştirmeyi hedefliyorum.buraya yarından itibaren neler yaşadığımı yazacağım.

not:içimdeki beni hep gizli tuttum artık ben ortaya çıkmalıyım.artık kendimi göstermeliyim.herkes için faydalı olabilmeliyim.

pazar sabahı olduğundan aile eşrafı da biraz geç kalktığından bende saat 10 a doğru uyandım.
sabah kahvemi içtim.
bu sırada tv ye baktım.
kahvaltımı yaptım.
şimdi ise ders çalışmak için bilgisayarın başına oturdum.şuana kadar diyet kurallarına uydum.yediklerimi ise diyet günlüklerime yazıyorum.

pazar sabahı olduğundan aile eşrafı da biraz geç kalktığından bende saat 10 a doğru uyandım.
sabah kahvemi içtim.
bu sırada tv ye baktım.
kahvaltımı yaptım.
şimdi ise ders çalışmak için bilgisayarın başına oturdum.şuana kadar diyet kurallarına uydum.yediklerimi ise diyet günlüklerime yazıyorum.

dün sonradan adet sancılarıyla kıvrandığımdan dolayı spor yapamadım.ama ders konularımla ilgili araştırmalarımı yaptım.
ayrıca sonradan şekerim düştüğü için bir miktar diyetimi bozdum.ama şimdi iyiyim.

basarilar dilerim canim.ALLAH yardimcin olsun.

Ders Çalışırken veya Sınava Girerken

Ders çalışmaya abdestli olarak başlamak iyidir. Hangi ders olursa olsun Besmeleyle başlanmalıdır. Ardından şu dua okunur;
"Rabbi zidnî ilmen ve fehmen ve el-hiknî bi's-sâlihîn.
Rabbişrahlî sadrî ve yessir lî emrî vahlü'l-ukdeten min lisânî yefkahû kavlî. Yâ Hâfız, Yâ Rakîb, Yâ Nâsır, Yâ Allâh. Rabbi yessir ve lâ tüassir, Rabbi temmim bi'l-hayr."

Anlamı;
(Rabbim! İlmimi ve anlayışımı artır ve beni salih kullara dahil eyle. Rabbim! Göğsümü aç, işimi kolaylaştır ve dilimdeki bağı çöz ki sözümü anlasınlar. Ya Hafız Ya Rakib Ya Nasir Ya Allah.Rabbim! Kolaylaştır, zorlaştırma; Rabbim(işimi )hayırla tamama erdir.)

BEN MUTLAKA OKURUM,OKUYAN HER KES DE FAYDASINI GORUR ALLAHIN IZNI ILE.

Hiç Bir İşi İmkansız Diyerek Bırakma;Ertesi Gün Başkalarının O İşi Başarırken Çıkardığı Gürültü İle Uyanırsın

Son düzenleme:
Hiç Bir İşi İmkansız Diyerek Bırakma;Ertesi Gün Başkalarının O İşi Başarırken Çıkardığı Gürültü İle Uyanırsın

teşekkürler cnm.dua içinde annemde sürekli bu duayı bana veriyor.bir an durdum annem konuşuyo gibi hissettim korktum:)

birkaç senedir sıkıntılıyım ve antidepresan kullanıyorum.ama ilacı azaltmaya başladım.sanırım artık tedavi oluyorum.
bu konuyu da üzerimdeki ölü toprağını silkelemek için açtım.hem buraya yazacağımı bildiğim için daha dikkatli olmak zorunda hissediyorum kendimi, hemde burası beni "sanki arkadan hadi kalk diye ittirip" destek oluyo.tabii destekleyen ve tavsiye verenlerde olunca daha da güzel oluyor:)

Son düzenleme:
kilo vermeye başladım
dersler konusunda şu aralar pek bişi yapamıyorum çünkü bayram temizliğine yardım ediyorum.yada koşturuyorum işte.
düzenli yürüyüşe çıkıyorum.günde ort. 1-1.5 saat.

Son düzenleme:
kilo verme çalışmalarım devam ediyor.
spor yapmaya da çalışıyorum.
fakat ders çalışma konusunda aynı şeyi söyleyemicem.

ama bunu da hayata geçireceğim.özellikle yarın.

son gelişme olarak ancak şunları söyleyebilirim.

sigarayı bıraktım.15 gün oldu içmedim.
yürüyüşe başladım fakat buna rağmen kilo aldığımı farkettim.önceden sigara krizlerimi engelliyodu.şimdi engellemiyor.kendimi durduramıyorum.fakat bu duruma da alışmaya başladım sanırım.

sevgilimden ayrıldım.ohh rahatladım.kendimi çok kasıyor ve kendime zaman ayıramıyormuşum.

uzun bir tatile çıktım.hala da tatildeyim.

sigarasızlığa tamamen alıştıktan sonra normal hayatıma geri döneceğim.

dersler konusunda sevgilim sayesinde pek üstüne düşememiştim fakat ondan kurtuldum ve derslerimde daha başarılı olacağıma inanıyorum....

en son gelişmeler işte bunlar.ne çok şey olmuş ya.

ben de hedeflerimi yazıcam ..

önce hatayım hakkında özet.. ünv. mezunuyum özel bi şirkette finans departmanında çalışıyorum ,28 yaşındayım ..
1. hedefim = ingilizce kursuna gitmek (yeterli seviyede ingilizcem olmadığı için mükemmel bi pozisyona dahil edilemedim , hırs yaptım)
2. hedefim = spora gitmek ( çok fazla kilom yok ama sıkılaşmak, zinde kalmak, sağlıklı olmak ve iş dışında bişeyler yapmak için yazılmak istiyorum)
3. hedefim = MBA ( yani yüksek lisans kendimi geliştirmem gerekiyor artık çoğu insan ünv. mezunu zaten gelişim şart..)
4. hedefim = dün itibari ile biten 5 yıllık ilişkimi unutup kendime adam gibi adam evliliğe sıcak bakan düzgün beyefendi okumuş eli yüzü düzgün birini bulmak (yoksa düşünmekten çıldıracağım yaşım geçti yaa =(

Back
X