Ayaklarımı baştan yaratabilir miyim? ayaklarımı saklamak utanmak istemiyorum:(

Gamzelimm010

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2013
56
0
16
Balıkesir
Merhaba.. simdiye kadar ayaklarina hic özen gostermemis bir insanim malesef..ne bakim uyguladim ne rahat ayakkabilar giydim ne de çplak ayakla bol bol yere basmaktan vazgectim.. Ama artik boyle gitmez acik ayakkabi giymek istiyorum yanimda birileri varken corap giyip saklamak istemiyorum ayaklarimi Öncelikle iki ayagimin altında da aynı bolgelerde (basparmagimin altinda ve kucuk parmagimin biraz aşağsnda) nasır var. Ama hic bi sekilde bi agri hissetmiyorum sadece sertlik var. Her nasir ağri yapar mi benim ayagimdakiler nasir degil mi yoksa? Ve ayak tirnaklarim ve tirnak cevrem harap durumda cok bakimsiz tirnaklarimin ustu beyaz beyaz beyaz cizgilerde dolu ve rengi de kotu kirliymis gibi duruyor ama degil resim bile atmak istemiyorum ayaklarimin ayip olur utanirim kotu gorunuyor diye. Nasl çare bulablirim bu sorunlarimin hepsine? bu aralar genel bir degisim yapmaya calisiyorum kendimde ve temiz bakimli ayaklar istiyorum

pedikur yaptir dicem ama utaniyorum diyosun. bidaha hic gitmeyecegin bi yere gidip yaptirabilirsin, utanmanada gerek yok aslinda, ama duzelir merak etme, nasirlari yok etmek icin boyle ayak rendesi gibi seyler oluyo, yada pomza tasi diyorlar galiba, ondan deneyebilirsin..

Tırnak mantarı ya da dar ayakkabı giymekten şekil bozukluğu yoksa gayet de düzelir ayakların.
Ben kendi yaptığım genel ayak bakımını anlatayım istediğiklerini uygularsın.

Öncelikle banyoda ayaklarımı yumuşatıyorum(bir leğene sıcak su koyup ayaklarını içine koyarak da olabilir).

Yumuşayan ayaklarımı ayak törpüsü veya ponza taşı ile ovuyorum. Ben kendi adıma ponza taşının daha etkili olduğunu düşünüyorum.

Ponza taşıyla işim bittikten sonra durulayıp ayaklarıma peeling yapıyorum. Ayak peelingi alabileceğin gibi evdeki kaya tuzu veya şekerin içine bir kaç damla badem yağı, zeytinyağı vb karıştırarak da yapabilirsin peelingi. Peeling yaparken tırnak diplerime özellikle masaj yapıyorum. Bir de ayak için bir fırçam var onunla da parmaklarımı fırçalıyorum. Böylece tırnak kenarlarındaki sert derinin oluşmasını önlüyorum/geciktiriyorum.

Peeling bitince ayaklarımı sabunla yıkıyorum. Nemliyken vazelin veya etkili ayak kremlerinden birini sürüp çorap giyiyorum ve genel bakım bitiyor.

Bunu 10-15 günde bir yapıyorum. Genel bakımda pedikür yapmıyorum.

Her banyoya girdiğimde ponza taşı ile ovarım ayaklarımı. Çıkınca parmaklarımın kenarında sert deri varsa onu alırım sadece.Onun dışında ayak tırnak etlerimi senede belki bir kere keserim o da başparmağımınkini.

Nasır için nasır bantları var, o ölü deriyi yumuşatıp söküyor iyice.
Diğer sounların için ise leğene ılık su koy, evde aromatik lavanta-nane yağların varsa koy birkaç damla, koku ve tırnak rengi olayına iyi geliyor. Biraz beklettikten sonra ben peeling maskesi var, onu sürüp iyice ovalıyorum.
Sert deri varsa ponza taşıyla iyicee ovup tırnakları filan iyice elimle ovalıyorum.
Ensonda vazelin sürüp çorap giyince ertesi sabaha yumuşacık patilerin oluyor
Aman ben bunlarla uğraşamam dersen işini iyi yapan bir pedikürcü bul ve ayda 2 ziyaret tamamdır

Ayağındaki nasırlardan kurtulmak için yakı kullanabilirsin.
Önemli olan kurtulduktan sonra ne yapacağın burada.
Nasırı yakı ile yok ettikten sonra lastik şeklindeki nasır koruyucuyu sürekli giymen gerekir. Yoksa sürekli aynı yerde oluşmasını engelleyemezsin.

türkiyeye yeni bir pedikür sistemi getirilmişti, nerde gördüm hatırlamıyorum ama 1 ay etkiliymiş

bir dergi ya da gazete eki olabilir, okumuştum bir iki ay kadar önce

değişik bir sistemle uygulanıyormus bulabilirsem eklerim
hatta mucidi erkek ve yabancı idi

türkiyeye gelmişti onunla ropurtaj yapmıslardı

şarjlı manikür pedikür aletleri var canım evde onlarla yapabilirsin bakımını. nasır ve tirnaklar için ayrı başlıkları var ve kullanımı çok kolay. tırnaklarında beyaz lekeler varsa vitamin ve minarel takviyesi almalısın bi doktora gidip. o renk kötülüğü tırnağını günlerce ojeli bırakmandan yada mantar varlığından kaynaklanır. tırnakların tirtikli tirtiklı ve uzamıyorsa büyük ihtimalle mantardır. eczanelerde tırnak mantarı için jeller mevcut. üzme gendini gözünde de büyütme Allah daha büyük dert vermesin
şarjlı manikür pedikr setini su adresten bulabilirsin ÇİLEKLİ SAKIZ

düzenli ayak peelingi ve ayak nemlendirmesiyel başla. ayak tırnaklarına da tırnak bakım yağları ve tırnak eti bakım kremleri vs gibi ürünlerle bir süre bakım yap. aslında geniş de bir ürün yelpazesi var bu konuda artık, watsons, rossman, yves rocher, bodyshop... buralarda pek çok ürün bulabilirsin.

ben yves ürünlerini terih ediyorum, ayak peelingi ve nemlendiricisini severek kullanıyorum çok memnunum, öncesinde avonun ayak pellingini falan almıştım ama çok vasat, hem içeriğinde sülfat falan da vardı peelingin, çok etkili de değildi zaten.

yvesin içeriği de oldukça temiz, etkisi de başarılı bence, duşta ayak peelingi yapıyorum, çıkınca ayak nemlendirici balsam diye geçen bir ürünü var onu sürüp üzerine pamuklu çorap giyiyorum, yarım saatte yumuşacık oluyorlar zaten, nemlendiriciyle aynı zamanda tırnak bakım yağlarını ve tırnak eti bakımlarını da uygulayabilirisin, ayaklar kremi emdikten sonra çoraplaarı çıkarıp tırnaklara şekil verme aşamasına geçebilirsin, oldukça yumuşamış olacaklar, kolay şekil verebilirsin.

topuklarında falan çok daha sert bölgeler varsa ponza ya da topuk jileti gibi ürünler de satılıyor, ben hiç kullanmadım ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…