ayakkabi sorunsalim..

Benim bildiğim, ayakkabının vurma olayı bi yeni alındığında olur, giydikçe de bu sorun ortadan kalkar. Yara bandı yapıştırıp giyilmeye devam edilebilir bence de.

Sorun sizde mi yoksa ayakkabıda mı bilmiyorum ama elinizde fiş bari olsaydı keşke. Açıkçası ayakkabı gibi birşey için iade alınması ya da değişim yapılması zaten çok sağlıklı bir olay değil ama değiştiren yerler falan var, yok değil. Aklınızda bulunsun, ayakkabı satın alıyorken fişinizi alın ve değişim/iade durumunu muhakkak sorgulayın.

Hangi mağaza bu arada bu? Marka vermek yasak değil diye biliyorum, mağazayı da söyleseniz insanlar bilinçlenmiş olmazlar mı?
Celal gultekin diye bi magaza var ordan aldim..urunleri deridir en assa fiyati 150 filan..bende iyidir diye ordan aldim..yani ayakkabiyi giyip giyip geri goturmek banada mantikli gelmiyor, ama bi yol bulsun ayakkabicilarda bu duruma yani..

Bir ayakkabı imalatçısından öğrendiğim yeni bir bilgi var.
Ayakkabının altındaki işaretler aslında bize nelerden yapıldığını söylüyormuş.
Birçok büyük markada, ayakkabı deri olsa bile altı plastik malzeme yapıldığından vurma sorunları yaşanıyormuş.
Ve bir de tamamen rahat güvencesi için bir amblem varmış.
16 cm bir topuklu ayakkabı satın aldım ve bu amblemden mevcut.
Ben ki ayağına spor ayakkabı dışında hiçbir şey giymeyen insanım, çok rahat gerçekten.
İnternetten bu amblemleri araştırın, bundan sonra alırken dikkat edersiniz.
Tsk ederim arastiricam..

:-) daha önceden oluyo muydu böyle sorunlar yoksa sadece bu son 2 ayakkabı mı.. eğer öyleyse mağazada ki ayakkabıların yapısı o olabilir
Yok onceden boyle bi sorun yasamazdim..ikiside ayri ayri magazalar zaten..

ayakkabılarını bir gece buzlukta beklettikten sonra, kozmetik marketlerde satılan bu sorunlar için üretilmiş jelli yara bantlarından ayağında rahatsız eden yerlerine takıp evin içinde bir kaç gün giyersen ayakkabı ayağının şeklini alacağı için düzelir bence.

• Beğen
Reactions: 024
Celal gultekin diye bi magaza var ordan aldim..urunleri deridir en assa fiyati 150 filan..bende iyidir diye ordan aldim..yani ayakkabiyi giyip giyip geri goturmek banada mantikli gelmiyor, ama bi yol bulsun ayakkabicilarda bu duruma yani..
İki farklı mağazadan aldığınız ayakkabıda bu sorunu yaşamanız tuhaf, sorun ayakkabıda gibi durmuyor. Zaten normalde de bir ayakkabıyı mağazada denersiniz, en fazla 5 dk ayağınızda durur, yürürsünüz falan sonra alıp almayacağınıza karar verirsiniz, yani vurma durumu günlük kullanımda ortaya çıkan birşey. Bütün gün ayağınızda o ayakkabıyla yürümekle 5 dk mağazada yürümek aynı şey değil. Mağazada sadece numarası oldu mu, sıkıyor mu ya da gevşek mi falan diye bakılıyor alınırken yani ekstradan rahatsız edici birşey çıkmadığı sürece böyledir. Bence biraz açıldıktan sonra sorun ortadan kalkar.

• Beğen
Reactions: 024
ayakkabılarını bir gece buzlukta beklettikten sonra, kozmetik marketlerde satılan bu sorunlar için üretilmiş jelli yara bantlarından ayağında rahatsız eden yerlerine takıp evin içinde bir kaç gün giyersen ayakkabı ayağının şeklini alacağı için düzelir bence.
Tsk ederim denicem

bimde a 1011 de ayakkabı kalıpları satılyor ben onlardan aldım genişletiyor çok rahat oluyor o vakit.

ama ayakkabı tamircileride alıp kalıpları var genişletip veriyorlar. deneyin derim burada yazılanları zaten hep bilenen şeyler

Size bu şekilde giyilip geri verilmiş ayakkabıyı satsalar kabul eder misiniz?

Her ikisininde fişi yok mu?
Ayakkabıyı güzelce temizle sil altını filan durumu anlat yardımcı olmaları gerekiyor.
Belki iade yapamazsın ama farklı bi ayakkabı yada başka bir ürün alırsın.
Yardım etmezlerse şikayet ederim sizi yazarım internete felan deseniz.
Yoksa 2 ayakkabıda elinizde patlıyacak bu gidişle.
Sandalet alsanız?

Benim aldigim butun yeni ayakkabilar ayagimi vurur, buzdolabinda bekletmek iyi bir cozum, bi de cok vuran yerlerini cekicle ezip yumusatiyorum ben (abartip ayakkabiyi parcalamayin tabi) bi de vazelin surebilirisniz sert kisimlarina.

Uygun baslik bulamadigimdan buraya actim ki zaten buda benim icin epey bi dert halini almaya basladi..

Konu su; yazlik , is yerinde beni rahat ettirecek bi ayakkabim yoktu, neyse girdim bi yere aldik, denedim gayet rahat iyi hos, evde gezindim sorun yok..

ertesi gun giydim eyvahlar olsun, her yerden vuruyor..gunu nasil tamamladim anlatamam..giyinmis bulundugum icin, geride goturemedim..neyse bu kenarda kalsin bi ihtiyac sahibine veririm dedim..

mecbur ayagimda uygun ayakkabim olmadigindan bi tane daha almak zorunda kaldim iyi bi yer sectim ki sorun olmasin diye, ayni etaplar bundada yasandi..

netten arastirdim magazayi bu tarz sorunlarda giymesen bile kesinlikle geri almiyorlarmis..

Ben anlamadim eskiden boyle bi problem yasamazdim, ayaklarim mutasyonami ugruyor nedir..suan elimde iki tane, magazada gayet rahat tur attigim sonradan sorun ve bana masraf cikaran iki adet ayakkabi mevcut..

napim ben kizlar,kaliba koydursam yanlardan esnetiyormus sadece diye duydum, bildiginiz bi yontem yokmu...geri gotursem, hem fis yok, hem giydim, hemde yetkiliyle aldin almadin muhabbeti yapmak bana zulum geliyor..ne mirin kırınlar edecegini tahmin edebiliyorum
ayakkabi sorunu bende de var ya : / 38 olur 39 olur yeri gelir 40 olur :KK53: cozemedim kac giyiyorum.. denerim, orda olur evde vurur veya buyuk gelir.. internetten ayakkabi almaya cesaret edemem hic..
burundan vurmuyorsa kaliba koydurman ise yarayabilir..

Derisi sert olunca ilk günler vuruyor

Vuran yerler iyileşince oralara yara bandı yapıştırıp giyin

Hem o gün ayağınız acımaz hem de ayakkabı açılır

Ama sorun vurmasından çık duruşundan kaynaklı gibi geldi yani parmaklarım sıkışmıştı dediniz ya ayağınız yataklı ve ayakkabının tabanı dar ise ayağınız sıkışır

Bu nedenle ayağınızı geride tutarsınız o zaman da arkası vurur

merhaba her ayakkanı ilk giymelerde vurmaz mı zaten. ben topukluda olsun babet de olsun sporda olsun ilk giydiğimde kanatana kadar yara yapar 15 20 gün korkudan giyemem sonra da ayağımdan çıkartmam devamlı giyerim.pazradan da alsam mağazadan da alsam aynı oluyor.bir de babetlerim kışın giymediğimden yazın ilk giymeye yine aynı acıları yaşatıyor bana :)

Vazelin sürüp ayakkabıyı giyince sorunun kalktığını söyleyenler olmuştu, yardım eder belki size.

valla ben olsam götürür bi şekilde iade ederdim var mı böyle şey ya.para kolay mı kazanılıyor habire ayakkabı alıp kenara atacaksın?eğer götüremem çekinirim uğraşamam diyorsan ayağına vuran yerleri çekiçle ez biraz bir ayakkabıcıyı ezerken görmüştüm esnetip vuran kısımları düzelttiğini söylemişti.ya da kalıba ver.

Ayakkabi alirken dikkat ettiklerimi sana elimden geldigi kadar siralayacagim.
1. mümkünse ici / disi deri olmasina dikkat ediyorum. Ama özellikle ici deri olmali.
2. iki ayakkabiyi ayni anda giyip magazada bayagi bir yürüyorum, hopluyorum, zipliyorum, oturuyorum, aklina ne gelirse.
3. ögleden sonra veya aksam aliyorum ayakkabi, zira sabahlari ayaklar daha ince.
4. herkes ayaklarini tanir, mesela taraklimi, yoksa ince uzunmu, yoksa haluks valgus bicimindemi, bunlarida degerlendirip ona göre ayakkabi formlarini secmek lazim.
Bence deri olmayan her ayakkabi illaki bir problem yapiyor.

Co
Her yerden vuruyor, hatta soyle diyim ayakkabilar naylon corapta giydigimden hafifdende ayagindan cikiyor gibiydi..ayagimdan cikmaya can atan ayakkabi nasil olduda gunun sonunda kerpeten gibi sikti parmaklarimi anlamadim..

Ayaklarimda sismemisti yani..
Corapsizmi giymistiniz vurdugunda

Ayakkabilarinizi aksam saatlerinde yani ayaklarinizin en sis oldugu saatlerde alirsaniz bu tarz bi sorunla karsilasacaginizi sanmiyorum. Gecmis olsun...

X