- 28 Temmuz 2013
- 16
- 0
Öncelikle herkese merhaba.. iki yıl önce ve geçen yıl sağ ayağımın serçe parmağı bazanin kenarına çarparak kırılmıştı.. Yani iki yaz üst üste aynı ayağımın aynı serçe parmağı kırıldı ve ortopediye göründügümde her iki vakada da ayağım alçıya alındı. 15 gün alçıda kaldıktan sonra ayağımın 4. ve 5. parmağını birbirine bantlayarak altına küçük bir tahta parçası koyarak sabitlediler.. Yaklaşık 10 gün kadar da böyle tedavi uygulandı.. Ayni parmağım dün gece de kapıya çarptı ve kırık gibi ağrımaya basladı. Hemen yukarı kaldırıp buz koydum ve yine iki parmağı birbirine bantladim. Bu sabah doktora göründüm. Film çekti ve kırık olmadığını sadece catladigini söyledi.. Benim yaptığım gibi 4. ve 5. parmağı birbirine bantladi alçıya gerek yok dedi.. Alt kısmına daha önce yapıldığı gibi küçük tahta koyarak sabitlemedi. Kaç gün duracak diye sordum 10 gün kalsın dedi. Ama doktorun ilgisizliği içime bir kurt düşürdü. İnternetten araştırma yaptığında catlamalarin tedavisinin hep alçı olarak yapıldığını okudum.. Parmağım üçüncü kez aynı vaka ile karşı karşıya kaldığı için de korkuyorum acikcasi.. Bi daha duzelmez ya da daha kötüsü olursa diye.. Sizce tekrar bir doktora gorunmeli miyim ya da kendim nasıl bi tedavi uygulayabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim....