• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayak sağlığı - ayakkabı seçimi

xyanide

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
3
0
16
Konya
Akılsız başın ağrısını ayaklar mı çekiyordu ??

Ayakkabı ne kadar da önemliymiş meğer. İnsan bunu iş hayatına girdiği zaman anlıyormuş onu anladık Okula giderken bi’ çizme bi’ spor ayakkabı ohh derken işe girdik, yalnızca nikahlarda, akşam yemeklerinde maksimum 2 saat ayakta durabildiğimiz topuklu ayakkabılardan giyme zorunluluğu geldi bi’ anda. O kumaş pantalonun altına başkası güzel durmuyor arkadaş n’olursa olsun. Ama kimse bu kadın bunla nasıl yürür diye düşünmemiş 10-12 cm topukluları yapıştırmış. Bir model beğeniyosun gözün topuğa ilişiyor off nası yürünür bunla ya derken babet alınıp çıkılıyor. Ne kadar dirense de her kadın bir gün o topukluyla yürümenin acısını tadacaktır.

Sonra bi’ düşündüm ben neden daha önceden giymemişim günlük hayatımda diye cevabı çok basit rahatlık. Rahat olsun diye giymişim spor ayakkabılarımı kışın da düz çizmeleri hantal botları çekmişim ayağıma tüm Bağdat Caddesi’ni gıkım çıkmadan turlamışım. Ne de yanlış yapmışım! Düz tabanlığa ramak kala evde topuklu terlik giymeye başlamıştım. Evde ne kadar yürürsün ki. Yavaş yavaş topukluya adım attım bende onun da çok yükseğinin ayakta kemik, nasır v.b. ne kadar ayağı iğrenç gösterecek şey varsa ondan türettiğini öğrendim.Sonucu da Victoria Beckham’ın ki gibi bir ayak :)

İyiki birkaç senedir dolgu topuklar moda da geçiş sürecim hızlandı. Buarada araştırdım ben aslında yarı doğru yapıyormuşum; ayakkabının modelinden önce rahatlığı daha önemliymiş. Ben fazla rahata kaçmışım, arada normal boylarda topuklu giymek gerekiyormuş.

Sonuç olarak genç kızların annelerine sesleniyorum kızlarınıza makul boylarda topuklu ayakkabı giymeleri için izin verin Her şeyin fazlası zarar cinsinden ayak konusu da öyle. Buarada ayak bakımınızı da ihmal etmeyin arada bir yaptıracağınız pedikür hem sağlıklı hem de estetik bi görünüm verecektir. Ayak için özel olan kremler, peelingler de ayaklarımızı dinç tutar. Erkekler her konuda olduğu gibi bunda da çok şanslı sadece pedikür olayına açıklık getirelim. Pedikür sağlıktır, pedikür yaptırdınız diye light erkek olmazsınız merak etmeyin Kimseye söylemeden gizli gizli yaptırın da yeterki çorabınızı çıkarmaktan çekinmeyin

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, benim sorunum bir muddet giyildikten sonra kalici ayakkabi kokusu :( Biliyorum mide bulandirici ama ayaklarimi hergun yikayip, gun asiri corap degistirmeme ragmen, 4-5 ay giydigim ayakkabilar asiri koku yapmaya basliyor. Ayakkabimi cikarmaya utanir oldum. Oneri olan varmi? :(

Back