Ayak kasintisindan uyuyamiyorum,yarım lütfen

papatyalim

uğur böceğim kollarımda
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2009
1.015
15
158
Diğer
ogluma hamileyken ayaklarim cok terlerdi sonra sonra kasinmalar,su toplamalar,derinin kurumasi derken artik uyutmayacak hale geldi.cok doktora gorundum kimisi mantar diyor kimisi sadece derin kuru diyor bir suru krem denedim gecmedi yaz kis fark etmiyor hergun kasiniyor.su anda burda gece 3 ve ben uyumamiyorum kasintidan

sarimsakli sirkeyide denedim, sarimsakli alkolude denedim ama gecmedi...

daha etkili bir yöntem bir fikire ihtiyacim var lutfen yardimci olun
 
Son düzenleme:
mantar olabilir arkadaşım kına olayını bende duymuştum ama ne kadar dogru bilmiyorum tırnaklarınızda falan sorun var mı arkadaşım kimisi ayak kaşıntısında tırnaklarda da sorun olabiliyor birde tv de bir doktor söylemişti yanlış hatırlamıyorsam mantar suyu pek sevmez diyorlardı
 
[h=1]Ayaktaki her kaşıntı mantar değildir[/h]

Vücudumuzun tüm yükünü taşıyan ayaklarımızın bakımı tam yapılmadığında ciddi problemlere neden olabiliyor.





Özel BSK Eskişehir Anadolu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Belda Yurtseven Tüner, ayak bakımının vücut sağlığımız açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.Ayakların günlük bakımı yapılmazsa ayak kokuları, mantar enfeksiyonları, tırnak batığı sosyal yaşantımızı da olumsuzetkileyebilecek sorunlardan sadece birkaçı…

Mantar enfeksiyonları nasıl oluşur?
Mantar enfeksiyonlarının toplumumuzda yaygın olarak gözlendiğini belirten Dr. Belda Yurtseven Tüner, özellikle erkeklerde mantar enfeksiyonlarına daha sık rastlandığını belirtti ve ekledi: “Mantar etkenleri nemli ve karanlık ortamlarda kolayca ürer. Uzun süre ayakkabıda kalan terli ayaklar mantar üremeleri için uygun ortam oluşturur. Ayak mantarlarının bulaşmasında yüzme havuzları, spor salonları, saunalar ve kuaförler önemli rol oynuyor. Aile içinde de hijyen kurallarına dikkat edilmediği takdirde bulaşmaya da sık rastlanıyor” dedi.
Ayak mantarlarının farklı şekillerde görülebileceğine dikkat çeken Dr. Tüner, sözlerine şöyle devam etti: “Mantar enfeksiyonu belirtileri genellikle ayak 4 ve 5. parmak arasından kaşıntılı kızarıklık ve pullanma olarak başlar. Bazen ayakaltında su toplamasına benzer kabarcıklar olarak da ortaya çıkar. Unutulmamalıdır ki, ayakta oluşan her kızarıklık ve kaşıntı da mantar değildir. Bu nedenle, bir dermatologa başvurmadan ilaç kullanılması doğru değildir. Ayak tırnaklarındaki mantar enfeksiyonları ise, tırnakta kalınlaşma ufalanma ve renk değişikliği olarak ortaya çıkmaktadır. Mantar enfeksiyonlarında tanı,kliniklerde alınan deri veya tırnak örneğinin mikroskop altında incelenmesi ile kolayca konulabilmektedir. Ayak tırnak mantarlarında ayrıca kültür yapılması da gereklidir.”Dr. Tüner, hastalığın tedavisi ve korunma yollarıyla ilgili şunları anlattı:
“Deriye sınırlı mantar enfeksiyonlarında sadece deriye uygulanan antifungal kremler veya spreyler yeterlidir. Eğer mantar enfeksiyonu yaygınsa 2-3 hafta sistemik tedavi topikal uygulanan kremlere eklenebilir. Tedavi süresi 6-8 haftadan kısa süreli olmamalıdır. Eğer tedavi kısa süreli uygulanırsa mantar enfeksiyonu tekrarlayabilmektedir.

Tırnak mantarı tedavisinde ise tırnak tek ve kısmı olarak etkilenmişse, tırnak törpülenerek uygulanan antifungal tırnak cilaları ile iki aylık bir tedavi yeterli olabilmektedir. Tırnağın tamamı veya birden fazla tırnak etkilenmişse sistemik antifungal tedaviler, el tırnakları için 4 ay, ayak tırnağı için ise 3 ay yeterli olmaktadır. Eğer tırnak mantarı tedavi edilmezse ayak mantarı enfeksiyonları da tekrarlamaktadır.

Ayakta ve/veya ayak tırnağında mantar enfeksiyonları varsa havuza girilmemeli ve toplu yaşamyerlerinde çıplak ayakla dolaşılmamalıdır.”
Tırnak batıkları ve tedavisi
“Tırnak batıkları en sık ayak başparmakta oluşmaktadır. Tırnaklar kenarlardan deri içerisine girerek bu bölgede kızarıklık şişlik ve ağrıya neden olur. Tırnak batığında enfeksiyon gelişmişse sistemik antibiyotik tedavisi gerekli olmaktadır. Tırnak batığına neden olan faktörler arasında, ayağın çok terlemesi, uygunsuz tırnak kesimi, uygunsuz sivri topuklu ve dar ayakkabılar giyilmesi, ayağı sıkan çorap kullanımını sayabiliriz.” dedi.
Tırnak batığı tedavisinde tırnakta kızarıklık şişlik ve ağrı varsa batık kısmın altına destek konulması ve kurutucu pansumanların yeterli olabileceğini belirten Dr. Tüner, “Batık nedeniyle tırnağın bu bölümünde kabarıklık meydana gelmişse hasta cerrahi müdahale ile rahatlayacaktır. Tırnak kökü çıkarıldığında tırnak bu bölümünden tekrar çıkmayacağı için problem ortadan kalkar.” dedi.Ayak sağlığını korumak için yapılması gerekenler nelerdir?• Ayaklar her gün düzenli olarak yıkanmalı, parmak araları dahil çok iyi kurulanmalıdır. Kurulama işlemi kurutma makinesi kullanılarak da yapılabilir.
• Çoraplar günlük olarak değiştirilmeli ve çorapların ayakları terletmemesi için pamuklu olmasına dikkat edilmelidir.
• Ayakkabı seçimi de ayak sağlığı açısından önemlidir. Ayakkabıların üstlerinin deri olmasına, ayak ergonomisine uygun olmasına, bayanların ayakkabı topuklarının 5 cm’den fazla olmamasına dikkat edilmelidir.
• Aynı ayakkabı üst üste uzun süre giyilmemelidir.

Alıntı

Arkadaşım böyle bir yazı buldum istersen bir doktora daha git
 
Dönem dönem yaşadığım bir sorun.En son kızıma hamile olduğumu öğrendiğimde yaşadım.Ayalarımın arasında iltihaptan yürüyemiyordum.Kaşıntısı cabası.Mantar dediler ama tam bir şey diyende olmadı.Kına yakmak iyi geliyor evet dene.Eğer iltihap falan varsa ben en son sıcak ütüye bastığım kumaş bağlamıştım ayağıma iltihap sökülmüştü.Sulanmıştı.Allahım çok zor bir ağrıdır.İnşallah iltihapsızdır sendeki.Kaşıntıya kınayı sür hemen farkedersin...
 
doktora görünsen daha iyi olur burda bişey söyleriz ters tepebilir.
en iyisi bir dermatologa görün cildiyeciye yani
 
yeliz_nur...Ya sen bu tarz konularda hep netten bakıp yazıyorsun.Çok hoşuma gidiyor böyle düşünceli olman...Belirtmeden geçemedim :)
 
yeliz_nur...Ya sen bu tarz konularda hep netten bakıp yazıyorsun.Çok hoşuma gidiyor böyle düşünceli olman...Belirtmeden geçemedim :)

Tşk ederim cnm biraz araştırmayı seviyorum doktor programlarını falan çok izliyorum bu tür konularda araştırıp yazmak en iyisi oluyor aslında önce mantar olabilir diye ekledim ama sonra o yazıyı bulunca bunuda ekliyeyim edim kınanın faydası oluyor mu peki bir ara bende de olmuştu kaşıntı benimki yaz aylarında oluyor doktor mantar demişti sulu ortamları pek sevmez demişti yaz mevsimindede ayaklarım hiç sudan çıkmaz şimdi bir sorunum yok yaz gelince yine olur erkek kardeşim kınayı hiç ama hiç sevmiyor babamda sevmezmiş o yüzden ayagıma sürecegimi hiç sanmıyorum annem çok seviyor ama kardeşim sevmiyor diye yakamıyor yemek falan yemiyor kınayı görünce bazen gezmeye gideriz ev sahibinin eli kınalı ise aç kalır ama yinede yemek yemiyor su bile içmiyor Allah 'tan huyunu biliyorlar birşey demiyorlar
 
arkadaşlar tam tersi mantar sulu ortamları sever, sulu kalmış iyi kurulanmamış ayaklarda ya da terli ayaklarda olabilir. ama sende mantar olduğu kesin değil şuan görmeden bişey diyemeyiz netten fln bakıp bişey yapmak yerine cildiyeye gitmelisin kesin çözüm için. öyle dur kına süriyim bi deniyim dur maydonoz sapı yapıştırayım işlerine girersen uzun süre uğraşırsın.
 
ben bazen bı ayak banyosu yapıyorum cok rahatlatıyor..orta boy bi leğene sıcak su doldurup karbonat, kantaron, zeytinyagı biraz sirke...yemek tarifi gibi ama cok rahatlatıcı
 
geçmiş olsun.benimde bir yıldır ayak altlarım yarılıyor,yürümekte zorlanıyorum bazen.bir iki doktara gittim tam çözüm bulamadım.aynı sorun ellerimde de var.benimle bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan doktor tavsiye edebilecek varsa çok sevinirim...
 
-sirkeli suyla yıkasanız sadece? sarımsak daha çok yakar denemeyin bence

-siyah çayı demleyip ılıtın ayaklarınızı içinde bekletip durulayın

-karnabaharı 5-6 dk kaynatıp ılınmış suyunda ayaklarınızı bekletin, sebzeyi de yiyin. bu her tür bakteriye iyi gelir
 
Eğer mantar değilse anjioödemdir bence. Aynı sıkıntıyı uzun zaman boyunca bende yaşadım. Hem ellerimde hem ayaklarımda şişlikler oluyordu. Yürüyemiyordum, acıyordu. Ve dediğin gibi kaşıntı sorunu vardı. Benim ki strestendi. Doktora da gittim, teşhisi o koydu. Bence kesin bir teşhis için doktora gitmelisin.

Doktora gidene kadar önlem olarak yağlı yiyecekleri ve asitli içecekleri azalt. Ayaklarını sıcak suda dinlendir ve çok ayakta durma. Çok yürüme, yorulma. Çok çok geçmiş olsun canım..
 
Son düzenleme:
oncelikle cok saolun zahmet edipte yazdiginiz icin. ben yurtdisindayim burda cok doktora gittim hem kucumsediler hem umursamadilar hafife aliyorlar yani.

cildiyeye randevu alsam 2 senede anca sira gelir burda saglik sistemi berbat. ben bir tek kinayi denemedim onunda goruntusu biraz hosuma gitmiycek gibi ama dayanilmaz oluyor yaparim onuda heralde saolun tavsiyeleriniz icin.

acaba dedim muciZe birsey varmidirki diye merak ettim, bu durumu yasayanlar veya bilenlere danisnak istedim.en son çarem turkiyeye gidince iyi bir cildiye doktoruna gitmek olacak burdakilerde is yok. cok rahatsiz ediyor beni bu durum

tekrar tesekkurler arkadaslar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…