Ayak bileğim şişti

Tubii1802

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2017
839
742
53
35
Merhaba bayanlar ben bundan 1 bucuk hafta once ip atlamaya baslamistim 2 gun ust uste 1000 defa ip atladim gayette iyi gidiyodum daha da fazla atlayabilirdim ama farkinda olmamism ertesi gun sol ayak bilegim sismis ve agriyo yururken cok fazla bi skntim yok ama otururken baya agriyo sizliyo ha bugun gecer ha yarin gecer gecmedide buna benzer seyler sizinde başiniza geldimi. Geldiyse ne zaman gecti ? et ezikligi olabilirmi ?

Eşimin başına geldi. Yatmayla geçen, ayakta durunca artan ağrı ve bilekte şişlik vardı. MR çektirdik. Stres kırığı dediler.

Benim de spora ilk başladığım dönem dizim şişti. Onda da kemik iliği ödemi dediler. Habire oramız buramız şiş vaziyette evde yatıyoruz ailecek.

Önerilerim:

Ayak kalpten yüksekte olacak vaziyette dinlenin.
Buz koyun.
İp atlamaya ara verin.

Devam ettiği takdirde doktora gideceksiniz başka çare yok. Geçmiş olsun.

Yumuşak doku zedelenmesi olabilir. Yalnız 1000 bana fazla geldi eğer öncesinde düzenli bu şekilde atlamadıysanız zararlı olur elbette. Yavaş yavaş arttırmakta fayda vardır her zaman...

İlk spora başladığımda olmuştu benim. Doktora gittim, yumuşak doku zedelenmesi dedi. Geçene kadar zorlamamaniz lazım. Yaklaşık 2 haftada geçiyor. Yine de doktora bi gidin. Bana krem vermişti iyi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…