Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar bugün oğlumun saçlarını kestirdik ilk saçları diye çöpe gitsin istemedim aldım sanırım o saçlar tartılıp kaç gram gelirse o tutarda bi yetime para veriliyomuş doğrumu 1 gram bile gelmez aslında ama ne bileyim ööle diyolar bde berbere hediye falanmı veriliyomuş neymiş haberim yoktu vermedim ama varsa ööle bişi hemen gönderirim siz verdinizmi? oğlum kocaman adam gibi oldu saçlar kesilince aslında korktum ağlar diye ama daha bişeyin farkında değil
kızlar bugün oğlumun saçlarını kestirdik ilk saçları diye çöpe gitsin istemedim aldım sanırım o saçlar tartılıp kaç gram gelirse o tutarda bi yetime para veriliyomuş doğrumu 1 gram bile gelmez aslında ama ne bileyim ööle diyolar bde berbere hediye falanmı veriliyomuş neymiş haberim yoktu vermedim ama varsa ööle bişi hemen gönderirim siz verdinizmi? oğlum kocaman adam gibi oldu saçlar kesilince aslında korktum ağlar diye ama daha bişeyin farkında değil
Canim o Peygamber efendimizin sunneti. Hz. Huseyin dogdugundada bunu yerine getirtmistir. Bebek ilk dogudugunda yedisinde yada ondordunde yada yirmibirinde akika kurbani kesilir ( gelebilecek kazalardan, belalardan bebegin korunmasi icin) ve bebegin saci kesilir ve kac gram gelirse o miktarda sadaka verilir. Yani sunnettir, bende insallah Allah nasip ederse yerine getirecegim.
Size M. Asim Koksal'in tamamen hadislerden olusan Peygamber efendimizin hayatini anlatan 4 ciltlik eserlerinden bununla ilgili bir bolumunu aktarayim.
Peygamberimiz Aleyhisselam, Hz. Huseyinin dogumunun yedinci gunu akika kurbani kestirdi, ismini koydu ve:
Hz. Huseyin'in saci tartildi, sacinin agirligi bir dirhem geldi.
Hz. Fatima, kesilen sacin agirliginca gumusu fakirlere dagitti.
Peygamberimiz Aleyhisselam, kesilen akika kurbanindan, ebeye bir but gonderilmesini, kalanininda kemikleri kirilmadan pisirilip yenilmesini ve baskalarina da yedirilmesini tavsiye buyurdu.
akikayı biliyorum canım 7 sinde değil ama ben 40 içinde kestirdim bebek mevlüt'ünü akika ile yaptım hatta sanırım erkek çocuğa 2 kız çocuğa 1 tane kestirmem gerekiyomuş ben birini kestirdim ikinciyide sünnetinde düşünüyorum kısmetse ama bu saçı ilk defa duydum bilgi sahibi olduğun ve benide aydınlattığınteşekkür ederim bilmeyen arkadaşlarda bilgi sahibi olurlar çünkü akikayı pek kimse bilmiyo sanırım
akikayı biliyorum canım 7 sinde değil ama ben 40 içinde kestirdim bebek mevlüt'ünü akika ile yaptım hatta sanırım erkek çocuğa 2 kız çocuğa 1 tane kestirmem gerekiyomuş ben birini kestirdim ikinciyide sünnetinde düşünüyorum kısmetse ama bu saçı ilk defa duydum bilgi sahibi olduğun ve benide aydınlattığınteşekkür ederim bilmeyen arkadaşlarda bilgi sahibi olurlar çünkü akikayı pek kimse bilmiyo sanırım