• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ay kızlar cok kotuyum bı bakın

aktasozlem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
214
1
96
İstanbul
ya ıkız esı 35 haftalık dogan ıkı oglum var ogullarımdan tekı boynunu egrı tutuyo bı haftadır olee sırt yatıodu hep bası yassılasmaya basladı yan yatırıyorum bı haftadır 2gun oncede kanepen dustu hemen acıle goturduk flm faln cektıler hıc bısı yok dedı onunda etkısı olurmu acaba agla agla bıttım yanı cok korkuyorum yarın doktora goturecm olumsz bısey soyleck dıye aklım cıkıyo basını falan tutuyo bı huzursuzlugu yok sadece kucagıma aldıgım zaman basını egıyo 2 bucuk aylık bebegım

benim ablamda dogdugunda boynu egik dogdu damar cekmesi varmis annem ozaman farkina varmamisti acilir diye..ilkokul 2 giderken boyun ameliyati gecirdi..1 sene kasnak gibi bir korse ile yatti..baya zorlandi yani...ablamin cocugu dogdugunda ayni seyi fark ettiler yeni dogan oldugu icin annem bu sefer bebegin boynunu hergun zeytin yagi ile masaj yapti..damari karsi tarafa acacak sekilde gererek yani boynunu...baya uzun sure yaptilar bu islemi erken oldugu icin duzeldi cok sukur...bebegin ufak eger sonuclardan bisey cikmazsa israrla damamrlarin yapisik olup olmadigini ogren sah damari baska damara yapisik doguyorlar genelde..

şimdi bebeği görmeden, muayene etmeden, bi grafi çekmeden bişey denilmez ki..
bi doktora götürmeniz en mantıklısı

yani genelde boyle olabiliyor..birde hamilelikte yeteri kadar folik asit almayan annenin bebegide ilk aylar boynunu kaldiramaz..bunuda sor...ama mutlaka ogren nedenini...

gıttım doktora kızlar doktor muayene ettı soyuttu bebegımı ole boyunda bısey goremedım dedı ısde cekılme oluyomu agzında yuzunde dedı yok dedım sımdıye kadar ufacık bı sey fark etmedım ole elınde tıtremesı falan varmı dedı yok dedım bısey bulamadı doktor bıraz boynu kısa geldı gozume dedı dusdugunde bebegım flmcektırmısdık radyasyon yenı almıs ust usde olmaz dedı bı ay sonra fln gel buynundan flm cekelım omurga eksıklıgı olabılır dedı sadece bı supe benımkı dedı yastık koy yatırırken hareket ettır dedı basından ultrason cektıler kavum septu pellusidi varyasyonu ızlenmektedır yazıyo oda onemlı degıl dedı doktor

Bazen normal doğumla dunyaya gelen bebeklerde, ve eğer zor bi dogumsa bu, boynun yan tarafındaki kasin içine kanama olabiliyor, hematom deniyor, doğumun zor olmasına bağlı, o bebekler boynunu bi tarafadoğru eğik tutarlar. Bu da boyun kasina yapilan ultrason incelemesinde belli olur. Bazen anneler bunu doğumdan aylar sonra farkedebilirler.. Sizinki ikiz diyorsunuz, herhalde sezaryen olmussunuzdur dogru mu? Çünkü sezaryende bu durum gozlenmez. Bir de düşmeden bahsediyorsunuz, o sırada kas içine kanama olmuş olabilir mi bilemiyorum. Dedigim gibi boynuna ultrason ile bakmak lazım, yalnız dikkat beyne degil, boyuna ultrason. Bazen de bebek normal tutuyodur kafasını da, biz anneler yanlış algilariz, o da olabilir. Inşallah sizinki de oyle biseydir, cok geçmiş olsun.

Ben de 6 buçuk aylıkken bebeğimi boynu eğri duruyor diye doktora götürmüştüm. Doktor yatış yönünü değiştirmemi söylemişti. Hangi yöne eğikse o yöne yatır. Yastık kullanmıyorsundur zaten. Bir ay oldu şimdi azaldı gibi bizimkinin eğriliği.

Back