- 21 Temmuz 2022
- 387
- 225
-
- Konu Sahibi nananawhatsmyname
Merhaba
Ekonomik yetersizliklerden dolayı anlaşmalı boşanma davasını kendim açmalıyım, A'dan Z'ye kendi başıma nasıl boşanma davası açabilirim lütfen yardımcı olun.
Teşekkür ederim, ben aslında adliyeye mi gidilecek hangi belgeler nereye götürülecek onu bilmiyorum ve eşim olacak şahıs yurtdışında sırf boşanma davası için gelecek o yüzden tüm detayları öğrenip pürüz çıkarmadan dava tarihi almak istiyorumMerhaba ,
Arama motoruna "Anlaşmalı Boşanma Protokolü" yazarsanız pdf formatında hazırlanmış örneklere ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederim, ben aslında adliyeye mi gidilecek hangi belgeler nereye götürülecek onu bilmiyorum ve eşim olacak şahıs yurtdışında sırf boşanma davası için gelecek o yüzden tüm detayları öğrenip pürüz çıkarmadan dava tarihi almak istiyorum
boşanabildiniz mi siz? gerçi adli tatil bugün bitiyorAvukatım ve bugün bir anlasmali boşanma protokolü hazırlamam abartmiyorum 4 saatime mal oldu. Aman bir açık kapı kalmasın daha sonra müvekkilin ayagina dolanmasın, o kadar zor ki.. anlaşmalı diye insanlar kolay buluyor iki satır yazıp veririz diyor ancak daha sonra o protokolde ki en ufacık bir bosluk sebebiyle davalar açılabiliyor. Eğer çalışmıyorsaniz ve üzerinize malvarlığı yoksa bulunduğunuz ilin adli yardım burosuna başvurarak avukat talep etmenizi tavsiye ederim.
mesaj attım size, çok teşekkürlerNafaka tazminat mal paylaşımı vs durumlar varsa avukat desteği şart.
Yok benim gibi sırf yakamdan düşsün de başka ihsan istemez diyorsanız örnek dilekçemi size atabilirim, dümdüz yazıyorsunuz öyle. Sadece ev eşyalarının bana ait olduğunu belirtmiştim her şeyime çöktüğü gibi onlara da çökmesin diye
Bulunduğunuz ildeki baroya ulaşın maddi durumunuz olmadığını ve boşanma davası için avukata ihtiyacınız olduğunu anlatın. Baroların adli yardım birimi oluyor sizi oraya yönlendireceklerdir.Merhaba
Ekonomik yetersizliklerden dolayı anlaşmalı boşanma davasını kendim açmalıyım, A'dan Z'ye kendi başıma nasıl boşanma davası açabilirim lütfen yardımcı olun.
**NOT:Eşim yabancı uyruklu T.C. vatandaşı değil ve Türkiye'de ikamet etmiyor. Hangi belge nereye verilecek detaylı yardım edebilecek var mı?
Teşekkürler
Teşekkür ederim cevabınız için.Bulunduğunuz ildeki baroya ulaşın maddi durumunuz olmadığını ve boşanma davası için avukata ihtiyacınız olduğunu anlatın. Baroların adli yardım birimi oluyor sizi oraya yönlendireceklerdir.
Ya da google'a anlaşmalı boşanma protokolü yazın çıkan örneklere benzer bi dilekçe doldurup aile mahkemesinden dilekçenizi vererek süreci başlatın
Hazırladığı protokolden bir adet de eşinin ana dilinde olacak şekilde hazırlayıp, iki dilekçeyi de ikisi de imzaladıktan sonra, yabancı dilde yazılı olan dilekçeyi noterden onaylatarak işlemi yürütebilirler diye düşünüyorum. Pratikte böyle bir olayla karşılaşmadığım için tahminlerim doğrultusunda yazıyorumTeşekkür ederim cevabınız için.
Biz dilekçe hazırladım ancak eşi Türk vatandaşı değil, onun dilekçe ve protokol imzası için noter onayı vs gerekli mi biliyor musunuz?
çok teşekkürlerHazırladığı protokolden bir adet de eşinin ana dilinde olacak şekilde hazırlayıp, iki dilekçeyi de ikisi de imzaladıktan sonra, yabancı dilde yazılı olan dilekçeyi noterden onaylatarak işlemi yürütebilirler diye düşünüyorum. Pratikte böyle bir olayla karşılaşmadığım için tahminlerim doğrultusunda yazıyorum
bunu telefonda arayıp sorabileceğim bir yer var mı?Hazırladığı protokolden bir adet de eşinin ana dilinde olacak şekilde hazırlayıp, iki dilekçeyi de ikisi de imzaladıktan sonra, yabancı dilde yazılı olan dilekçeyi noterden onaylatarak işlemi yürütebilirler diye düşünüyorum. Pratikte böyle bir olayla karşılaşmadığım için tahminlerim doğrultusunda yazıyorum