Avukatlar yada bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
Satış sözleşmesi ile alışveriş yaptık. Satıcının da bizim de imzamız var. Sözleşmeye göre üçte biri peşin ödedik.Banka dekontumuz ve üzerindeki açıklamada ürünün adı var.Ancak ürün bize ulaştırılmadı.Satıcıya defalarca ulaştık ama stokta yok dedi.Biz de savcılığa gidip suç duyurusunda bulunduk.Satıcıyı bulmuşlar adam savunmasında stokta yok demiş.Bize mahkeme sonucu geldi kamu davasına gerek yoktur diye. Tüketici heyetine gittik.Tavsiyeden başka bişey duymadık.Elimizde dekont ve imzalı sözeşme var.Ne yapmalıyız?Avukata gitsek bir sürü para isterler.

paranı iade etsın konu kapansın tabıkı yapmaması gereken bısey ama olmus sımdı avukata gıtcen bıton para alıcak kazancakmı oda bellı degıl ama ugrasmak ıstıyorsanız bı avukata danısın o sızı bılgılendırecekdır aslında tuketıcı heyetının tavsıyeden cok olayla ılgılı ugrasması gerkıyordu bende gıttıgmdede tavsıyelerden baska bısey yapmamıslardı bıde bozuk bı makına vardı elımde sen onlardan umıdını kes

Parayı iade etmiyor ki. zaten amaç dolandırıcılık. Stokta yok yalan.Böyle bir ürün yok sanırım elinde.

paranı iade etsın konu kapansın tabıkı yapmaması gereken bısey ama olmus sımdı avukata gıtcen bıton para alıcak kazancakmı oda bellı degıl ama ugrasmak ıstıyorsanız bı avukata danısın o sızı bılgılendırecekdır aslında tuketıcı heyetının tavsıyeden cok olayla ılgılı ugrasması gerkıyordu bende gıttıgmdede tavsıyelerden baska bısey yapmamıslardı bıde bozuk bı makına vardı elımde sen onlardan umıdını kes

Satış sözleşmesi ile alışveriş yaptık. Satıcının da bizim de imzamız var. Sözleşmeye göre üçte biri peşin ödedik.Banka dekontumuz ve üzerindeki açıklamada ürünün adı var.Ancak ürün bize ulaştırılmadı.Satıcıya defalarca ulaştık ama stokta yok dedi.Biz de savcılığa gidip suç duyurusunda bulunduk.Satıcıyı bulmuşlar adam savunmasında stokta yok demiş.Bize mahkeme sonucu geldi kamu davasına gerek yoktur diye. Tüketici heyetine gittik.Tavsiyeden başka bişey duymadık.Elimizde dekont ve imzalı sözeşme var.Ne yapmalıyız?Avukata gitsek bir sürü para isterler.

canım bir avukat olarak ikinize de katılıyorum; avukata gitmeyin sakın çok para ister. bu sebeple avukata para vereceğinize başınıza bir hadise geldiğinde çevrenize danışın ve yapabileceklerinizin de süresini geçirin. böylece kimse avukata para vermemiş olur ve kamu tarafından takip edilmeyen her haksız olay yapanın yanına kar kalır.

ama bence de siz siz olun avukata gitmeyin

canım bir avukat olarak ikinize de katılıyorum; avukata gitmeyin sakın çok para ister. bu sebeple avukata para vereceğinize başınıza bir hadise geldiğinde çevrenize danışın ve yapabileceklerinizin de süresini geçirin. böylece kimse avukata para vermemiş olur ve kamu tarafından takip edilmeyen her haksız olay yapanın yanına kar kalır.

Ne yazık ki bu bir gerçek. Bir kaç ay önce babamın ticari bir nedenden dolayı dava açması gerekti.Avukatın aktif olarak üzerinde çalışıp, savunma yapacağı bir dava değil.Ama 1500 tl sadece avukat parası verdik.Ayrıca arkadaşım boşanmak için başka bir avukata gitti. 2500 tl boşanma davası için istedi.Ve 100 tl danışmanlık parası aldı. Ben şimdi gitsem bir avukata sorsam en az 100 tl danışmanlık için alacak.Dava için de 1000-1500 arası isteyecek ki ben 500 tl kaptırdım dolandırıcıya.Valla ben bir ay eşek gibi çalışıp o parayı kazanıyorum.Bu arada öğretmenim ve sağda solda saatlerce ÜCRETSİZ ders veriyorum.Ama eminim ki hiç bir avukat o bürodan içeri girince hayrına fikir paylaşmaz. Ayrıca sadece fikir istedim. Fikriniz değerliyse gölge etmeyin o zaman.

canım e-ticarette "satış sözleşmensinde kargo teslim şüresi şu işgünü" yazısı olması gerek. aldığınız ürün yurtdışından temin edilecekse aldığınız şahıs tarafından, stokta yok demek "ya ben siparişi verdim, gümrükte kargoda kaldı gelecek ama ne zaman bilemiyorum, para da ödedim mal elimde kalmasın gelince yollarım" anlamına da gelebilir.

şimdi siz ürünü bi satış sitesinden mi yoksa gg, sahibinden gibi insanların üye olduğu bir siteden mi aldınız? ben gittigidiorda e-ticaret yaptım. ürünümlerimi çinden temin ederdim. tam siparişi alırdım, çine sipariş geçerdim. bi haber "ürün bitti" müşteriye ulaşır "para iadesi mi yapayım, değişim mi, bekleyelim mi restok olmasını" derdim. genelde iade isterlerdi. para bende değil gg ortak hesapta olduğundan talimat verirdim ödeyin diye.

ama ben evden tek başına bir kaç parça şey satan kurumsal satış özelliği olmayan biri olarak bunu yapabiliyorsam büyük satış sitesinin illa ki yapması gerek.

en kestirme yol bu siteyi şikayetvar.com gibi sitelerde rezil etmektir.

en son d&r onlinedan sipariş verdim. 5iş günü diyor sözleşmede. 5işgününü geç 30gün oldu gelmedi. arıyorum stokta yok. gelecek bekleyin. en son şikayetvara yazdım bi iki yere daha şikayet etti hemen bana ulaşmadan siparişi iptal etmişler. k.kartına geri ödeme gecikti ama sebebi banklar bu durumda.

hukukla ilgisi olmayan biri olarak en fazla bu kadar bilgi verebiliyorum inşallah işine yarar.

Canım sana tavsiyem eğer tanıyıp bildiğiniz bir avukat yoksa sizden danışmanlık bedeli 100-150 civarı isteyecektir. İstemese bile dava açtığınız durumda mahkeme masraflarıyla astarı yüzünden pahalıya gelebilir uğraştığınız da cabası. Ödediğiniz meblağ ne kadardı? Stajımı yaparken bu tip sonuçlanamayıp düşen çok dava gördüm.

canım bencede avukat tutun,çünkü haklı oolduğunuzu ispat ederseniz ki elimizd dekont var diyorsun mahkeme masraflarınıda karşı taraf ödüyor diye biliyorum.seni kandırmışlar başkalarının da canının yanmasına izin verme.olaya sadece para olarak bakma,davayı kazandıktan sonra bi dolandırıcıya verdiğin dersin sana yaşatacağı hazzı düşün:KK49:

Ne yazık ki bu bir gerçek. Bir kaç ay önce babamın ticari bir nedenden dolayı dava açması gerekti.Avukatın aktif olarak üzerinde çalışıp, savunma yapacağı bir dava değil.Ama 1500 tl sadece avukat parası verdik.Ayrıca arkadaşım boşanmak için başka bir avukata gitti. 2500 tl boşanma davası için istedi.Ve 100 tl danışmanlık parası aldı. Ben şimdi gitsem bir avukata sorsam en az 100 tl danışmanlık için alacak.Dava için de 1000-1500 arası isteyecek ki ben 500 tl kaptırdım dolandırıcıya.Valla ben bir ay eşek gibi çalışıp o parayı kazanıyorum.Bu arada öğretmenim ve sağda solda saatlerce ÜCRETSİZ ders veriyorum.Ama eminim ki hiç bir avukat o bürodan içeri girince hayrına fikir paylaşmaz. Ayrıca sadece fikir istedim. Fikriniz değerliyse gölge etmeyin o zaman.
arkadaşa yazdıgınız cvb ozellıkle sıyah yazan kısım hıc doru değil....:KK19:gölge etmemiş aksıne yardım etmış bnce ve haklı...benm eşimde avukat her içeri gelene kafa yorup hayrına yapıck değil ya kı zaman zaman bunuda yapıoruz ama gelen ınsanlara ısımız oldugunda arkalarını donuolar....belkı sız oyle değilsinzdır ama ne yazıkkı herşeyın bı kuralı var ...avukatlar da boşuna okumuyorlar bunun bı danışmalık ucretıde olmalıdır...benm sıze tavsiyem devletin avukatları var danışmanlık ucretı ya yok yada cok az bı mıktar...dava actıgınızdada para vermek zorundasınz maalesef bunun masrafını avukat karşılayamaz...neden cebınden versınkı değilmi??avukat danışmasıyla dava gıderlerıydı avukata verılen dosya masrafıydı sıze verdıgınızden daha fazlaya mal olur..satıcıyla göruseun paranızı ısteyın yada dediğim gibi devletın danışmanlık yapan avukatları var onlara basvurun...sevgiler

benim de eşim avukat sordum şöyle dedi; ister tüketici hakem heyeti sonucunu bekleyin isterseniz elinizdeki makbuzla beraber ilamsız icra takibine başvurun..borçlu takibe itiraz ederse de makbuzla beraber itirazın kaldırılması(icra hukuk mahkemesinde) veya itirazın iptaline(genel hukuk mahkemelerinde) başvurabilirsiniz.

Güldürdün beni arkadaşım ya :) çok haklısın

X