canım e-ticarette "satış sözleşmensinde kargo teslim şüresi şu işgünü" yazısı olması gerek. aldığınız ürün yurtdışından temin edilecekse aldığınız şahıs tarafından, stokta yok demek "ya ben siparişi verdim, gümrükte kargoda kaldı gelecek ama ne zaman bilemiyorum, para da ödedim mal elimde kalmasın gelince yollarım" anlamına da gelebilir.
şimdi siz ürünü bi satış sitesinden mi yoksa gg, sahibinden gibi insanların üye olduğu bir siteden mi aldınız? ben gittigidiorda e-ticaret yaptım. ürünümlerimi çinden temin ederdim. tam siparişi alırdım, çine sipariş geçerdim. bi haber "ürün bitti" müşteriye ulaşır "para iadesi mi yapayım, değişim mi, bekleyelim mi restok olmasını" derdim. genelde iade isterlerdi. para bende değil gg ortak hesapta olduğundan talimat verirdim ödeyin diye.
ama ben evden tek başına bir kaç parça şey satan kurumsal satış özelliği olmayan biri olarak bunu yapabiliyorsam büyük satış sitesinin illa ki yapması gerek.
en kestirme yol bu siteyi şikayetvar.com gibi sitelerde rezil etmektir.
en son d&r onlinedan sipariş verdim. 5iş günü diyor sözleşmede. 5işgününü geç 30gün oldu gelmedi. arıyorum stokta yok. gelecek bekleyin. en son şikayetvara yazdım bi iki yere daha şikayet etti hemen bana ulaşmadan siparişi iptal etmişler. k.kartına geri ödeme gecikti ama sebebi banklar bu durumda.
hukukla ilgisi olmayan biri olarak en fazla bu kadar bilgi verebiliyorum inşallah işine yarar.