• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat veya sosyal yardımlaşma

eceninannesiii1010

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2019
204
83
98
28
Evet biliyorum yanlis birsey ama size bisey sormak istiyorum. Benim konyada imam nikahli birliktelikle yasayan bi akrabam var. Bunlarin 2 cocugu var. Adam aldatmis gözgöre göre baska kadinin yanina gitmek 3 gun orda 3 gun akrabam olan ablamin yanında kalmak istiyormus. Hangi kadin sineye ceker ki bunu. Neden resmi nikah değil de imam nikahi diyebilirsiniz ama olay farkli. Insanin ardinda ailesi olmayinca vuran cok oluyo. Neyse adam annesiyle konusmazmis kaynanasida ablami gel ben sana torunlarima bakarim demis ama sosyal haklari var mi çocukları elinden alir mi devlet? Yardim parasi alabilir mi acaba bilgisi olan var mi?

Öncelikle sanırım kadın sizsiniz

1. Adam gibi devlet nikahı kıymayan adamdan her şey beklenir hiç şaşırmadım
2. Adam vınlamış gitmiş beklemeyin dönmez
3. Nafaka davası açabilirsiniz, çocuklar adamın üstüne mi?
4. KVnin yanına gidin bence aç açıkta kalmayın en azından çocukların yeri yurdu belli olsun

Öncelikle sanırım kadın sizsiniz

1. Adam gibi devlet nikahı kıymayan adamdan her şey beklenir hiç şaşırmadım
2. Adam vınlamış gitmiş beklemeyin dönmez
3. Nafaka davası açabilirsiniz, çocuklar adamın üstüne mi?
4. KVnin yanına gidin bence aç açıkta kalmayın en azından çocukların yeri yurdu belli olsun
Yok benim 1 kizim var şükür onun biri 2 bucuk digeri 1 yaşında oglu var ben degilim allaha sukur herşeyden önce nikah istedim benim resmi nikahim var ve ben tekirdag corludayim. Donmesini zaten istemiyo. Cocuklar evet adamin ustuneymis. Ama nafaka vermezmis adam. sosyal yardimlasmadan yada devlet yardim parasi baglanirmi acaba

Yok benim 1 kizim var şükür onun biri 2 bucuk digeri 1 yaşında oglu var ben degilim allaha sukur herşeyden önce nikah istedim benim resmi nikahim var ve ben tekirdag corludayim. Donmesini zaten istemiyo. Cocuklar evet adamin ustuneymis. Ama nafaka vermezmis adam. sosyal yardimlasmadan yada devlet yardim parasi baglanirmi acaba

Nafaka vermez diye bir şey yok canım ablacım. Dava açsın, adamocukların geçimi için para ödemek zorunda. Adamın isteyip istememesi e bakmıyor bu iş. D damdan bu hatun barodan ücretsiz avukat alabilir mi?

adamın demesiyle olmuyor o iş. Dava açılır mahkeme ne derse o olur. Yardım meselesi ayrı. Gerekli kurumlara başvuru yapar uygun görülürse alır. Ama öncelik nafaka.

Nafaka vermez diye bir şey yok canım ablacım. Dava açsın, adamocukların geçimi için para ödemek zorunda. Adamın isteyip istememesi e bakmıyor bu iş. D damdan bu hatun barodan ücretsiz avukat alabilir mi?

Ücretsiz avukat alır muhtemelen

Adamdan da geliri varsa nafaka da alır

Evet biliyorum yanlis birsey ama size bisey sormak istiyorum. Benim konyada imam nikahli birliktelikle yasayan bi akrabam var. Bunlarin 2 cocugu var. Adam aldatmis gözgöre göre baska kadinin yanina gitmek 3 gun orda 3 gun akrabam olan ablamin yanında kalmak istiyormus. Hangi kadin sineye ceker ki bunu. Neden resmi nikah değil de imam nikahi diyebilirsiniz ama olay farkli. Insanin ardinda ailesi olmayinca vuran cok oluyo. Neyse adam annesiyle konusmazmis kaynanasida ablami gel ben sana torunlarima bakarim demis ama sosyal haklari var mi çocukları elinden alir mi devlet? Yardim parasi alabilir mi acaba bilgisi olan var mi?
Düğünü, kınayı, nişanı eski adettir deyip yapmak zorunda değilsiniz ama resmi nikahınızı kıyın dediğimde burada yıl olmuş 2020 ciler şimdi niye resmi nikahın yok derler gjknjdkfgh
Bi zahmet iki çocuk yapmadan nikah yapsaymış :skandal:

Ufff, nereden çıktı bu sade imam nikahiyla evlenmeler yaa. Baştan benim çocukluğumda ce gençliğimde, böyle şeyler yasaktı. Kadın üzerine kadın almak birde çocuk yapmak. Ne manyak insanlar var. Bu kadınlarsa hiç mi gurur yok, hiç de mi acimiyorlar çocuklarına. Hayret ediyorum, ne gaddar anneler var.

Konyada çok normal ve yaygın bir durum. Sorsan kendilerinden ahlaklısı yok...

Türk hukukunda evlilik resmi nikah ile kurulacağından ayrılık, terk sonrası boşanmanın feri taleplerinden yararlanamaz. Ancak bazı durumlarda manevi tazminat davası açılabilir. Bu durumda resmi nikâhlı olmayan eş ortak hayatın kurulduğunu, geçerli bir evlilik birliğinden beklenen aile ortamının sağlandığını ispatlamalıdır.
İmam nikâhı ile evlenen kadının manevi talebi haksız fiilden kaynaklanmaktadır. Bu yüzden görüleceği mahkeme aile mahkemesinde görülmeyecektir. Ancak önemli olan husus yıllarca kandırıldığı, küçük düştüğü ve sosyal çöküntüye uğradığı ve çocuk olduğu için evlenme şansının azaldığı vs. iddialarda manevi tazminat talebinde bulunulabilir.

Evlilik dışı doğan çocuğun ise nafaka alabilmesi mümkün. Ancak bunun için baba ile arasında soy bağı ilişkisi kurulması gerekiyor. Eğer adamın nüfusuna kayıtlı ise bir sıkıntı yok ancak değil ise, Medeni Kanun’a göre ‘tanıma’ veya ‘babalık davası’ ile oluyor.

Back