Avukat ve staj konusu lütfen bilgisi olan cevap versin

Powerfull

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
2.582
4.362
Merhabalar herkese . Yeğenim Ankara hukuk son sınıf öğrencisi bugün staj için dönüş yapılmış 900 tl hesaba para yatırılması istenmiş . Staj için avukat adayına maaş verilmediğini biliyoruz ama dosya ücreti adı altında bu şekilde para isteniyor mu?

Baroya staj başlatmak için kaydolurken ödüyorsunuz. Staj dosyamız vardı ama onun için para istediler mi hatırlamıyorum. Ama başvururken bayağı harç falan ödemiştik

Baroya staj başlatmak için kaydolurken ödüyorsunuz. Staj dosyamız vardı ama onun için para istediler mi hatırlamıyorum. Ama başvururken bayağı harç falan ödemiştik
Staj dosya masrafı olarak isteniyor ödeme o zaman demekki herkes ödüyor bu tutarı

Avukatlık stajına başlarken baro bir ücret istemişti şu an miktarı hatırlamıyorum. Baro mu istemiş, hukuk bürosu mu? Öğrenciyse zaten baro nezdinde yasal avukatlık stajına başlayamaz, diploma olmadan baroya staj başvurusunda da bulunamaz. dolayısıyla parayı yanında staj yapacağı avukat/büro talep etti gibi anladım ve bence normal değil.

Normal değil. Mezun olup staj bittikten sonra para ödeniyor o da 900 lira gibi cüzi bir ücret değil.

Bahsettiğiniz resmi avukatlık stajıysa baroya başvuru için istenen evraklar arasında bir harç parası da mevcut.

Mezun olacak sonra staja başvuracak onun için de baroya gitmesi lazım. Hem baroya hem Türkiye barolar birliğine hem vergi dairesine ödemeler var. Adliye staj başlıycak sonra avukat yanı. Sizin söylediğiniz okurken büroda yani avukatın yanında aynı zamanda çalışması ise onda bir para yok. Onu baroya bildirmesinde bir mantık yok çünkü zaten bir baroya kayıtlı değil.

Ayrıca Ankara hukuk öğrencisi bunları nasıl bilmez onu hiç anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…