Avukat var mı?

witch hunt

1gunluk SucukluKuruFasulye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
10.523
29.499
798
Merhaba .
Avukat arkadaşlar a ya da basından böyle bir olay geçmiş arkadaşlara bir sorum olacak .
Eylül ayında büyük bir holding 'in müdürü beni aradı ve bir maden in satışını yapıp yapamayacağımi sordu .
Kabul ettim ama maaş vermeyeceklerini sadece primle çalışacağımi söyledi.
Ben yaklaşık 9 ay burda çalıştım .
Tam zamanlı değil ama müşteri götürüp getirme gibi ..
Adıma kart bastırdılar ve bunu holding 'in ana merkezinden gönderdiler.
X x
Bilmem ne ocağı
Satış direktörü diye ....
Fakat bu uyanıklar ne sigorta ne maaş ne de prim ödediler.
Iki kere uluslararası fuar da bulundum onların adına.
Hatta fuar kartvisit leri hala bende ..
Istiraklerini tanıtıp,satışları gerçekleştirdikten sonra çirkefe bağlayıp beni fuar in üçüncü günü diskalifiye ettiler .
Ben bunlardan hakkımi nasıl alırım.
Resmî bir evrakım yok
Sadece bana gönderdikleri kartvisit dışında ..
Uzlaşma avukatı ihtar gönderebilir mi ?
Gönderirse sonuca bağlanır mi ?
Bağlanmazsa mahkeme açılır mı?
Teşekkürler

E mail örnekleri var mı elinizde? Şirket maili mi kullandınız , kendi mailinizi mi?
Telefon dökümleri de işe yarayabilir.

Onların benim adıma açtığı e mail falan var ..
Bir iki kere şahıstan ödeme yaptılar o dekont var .
Şirketten adıma kart geldi sıfatımi belirten o var .
Başka da bişey yok kendinehas kendinehas

İnşallah bir avukat ya da bilen biri gelir de yardımcı olur.
Allah da böylelerinin yanına bırakmasın.

Direk şikayet etsen çalıştım ama böyle böyle diye çalısma bakanlığına zaten sonuç alırsın diye düsünuyorum canım eşim uyanık olsaydı sorardım avukat degil ama muhasebeci bilirdi ne yapacağını

witch,
avukat değilim ama şirketten adına gelen kartvizit delil sayılmaz, senin bastırmadığın ne malum derler, kartvizitin merkezden gönderildiğine dair elinde posta, kargo vb belgesi var mı?

Şahıstan ödeme dediğin şirket çalışanlarından birinin sana yaptığı ödeme mi? Dekonttan kastın banka dekontu sanırım, o belgede şirket bilgisi var mı? Ahmet efendi ödemesi mi yoksa? Eğer Ahmet efendi ödemesiyse borcum vardı onu ödedim der yine ucu firmaya dokunmaz.

Umarım bir çıkar yolu vardır hakkını alırsın ama kulağına küpe olsun bundan sonra bu gibi tekliflerde prim usulü çalışsan dahi, şirket kaşe ve imzalı antetli kağıt üzerinde yazılı sözleşmen olmadıkça çalışmayı kabul etme, sözleşmeleri de çift nüsha yaptırıp kendi arşivine koy, bu zamanda babanın oğlu olsa resmî evrak olacak.

witch,
avukat değilim ama şirketten adına gelen kartvizit delil sayılmaz, senin bastırmadığın ne malum derler, kartvizitin merkezden gönderildiğine dair elinde posta, kargo vb belgesi var mı?

Şahıstan ödeme dediğin şirket çalışanlarından birinin sana yaptığı ödeme mi? Dekonttan kastın banka dekontu sanırım, o belgede şirket bilgisi var mı? Ahmet efendi ödemesi mi yoksa? Eğer Ahmet efendi ödemesiyse borcum vardı onu ödedim der yine ucu firmaya dokunmaz.

Umarım bir çıkar yolu vardır hakkını alırsın ama kulağına küpe olsun bundan sonra bu gibi tekliflerde prim usulü çalışsan dahi, şirket kaşe ve imzalı antetli kağıt üzerinde yazılı sözleşmen olmadıkça çalışmayı kabul etme, sözleşmeleri de çift nüsha yaptırıp kendi arşivine koy, bu zamanda babanın oğlu olsa resmî evrak olacak.

Karti merkezden gonderdiklerine dair kargo bilgisi var Mune :(
Whatsapp yazışmaları var.
E mail açmışlar o var .
Bir de fuar katılım kartları o firmanın adına.
O şirkette çalışan birinin yolladığı dekont var .
Üstelikte akrabam :KK11:
Holding çok güçlü bende işte hakkı yenilen zavallı :eek:

Karti merkezden gonderdiklerine dair kargo bilgisi var Mune :KK43:
Whatsapp yazışmaları var.
E mail açmışlar o var .
Bir de fuar katılım kartları o firmanın adına.
O şirkette çalışan birinin yolladığı dekont var .
Üstelikte akrabam :KK11:
Holding çok güçlü bende işte hakkı yenilen zavallı :eek:

witch,
sen iyi bir avukata danış gülüm, belki eldeki delillerle iş mahkemesinde görülür işin veya daha kestirme bir yolu vardır, yalnız saf mısın annem sen? Eskiler birşey diyorsa boşuna demiyorlar, akrabanın akrabaya yaptığını akrep yapmaz sözü hiç mi aklına gelmedi?

Hiç tanımadığın birileri aynı teklifle gelse işi resmiyete döker sözleşme yapardın, akraba olunca neden ağzın laf yapmadı?

Witch bölge calışma bunun için var araşırıyorlar hic bir delil elinde olmasada olur ;) elbet bulurlar bir dünya sigortasız insan çalısıyor gidip şikayet ediyorlar sende gidip öyle şikayet ediceksin canım :)

Esim simdi dediki fuar uluslararası bir fuarsa şirket evrak hazırlamak zorunda uluslar arasımıydı canım.
Hiçbirşey yoksa bile elinde şikayet edebilir dedi bide müsteri götürdüm diyor tanık yazabilir müsteri kabul ederse diyor ;)

Esim simdi dediki fuar uluslararası bir fuarsa şirket evrak hazırlamak zorunda uluslar arasımıydı canım.
Hiçbirşey yoksa bile elinde şikayet edebilir dedi bide müsteri götürdüm diyor tanık yazabilir müsteri kabul ederse diyor :KK66:
Evet uluslararası fuardı bibi
Kullanılıp bir mendil gibi atıldım :işsiz:
Çok yardim ettin çok sağol

witch,
sen iyi bir avukata danış gülüm, belki eldeki delillerle iş mahkemesinde görülür işin veya daha kestirme bir yolu vardır, yalnız saf mısın annem sen? Eskiler birşey diyorsa boşuna demiyorlar, akrabanın akrabaya yaptığını akrep yapmaz sözü hiç mi aklına gelmedi?

Hiç tanımadığın birileri aynı teklifle gelse işi resmiyete döker sözleşme yapardın, akraba olunca neden ağzın laf yapmadı?

Mune benim kırk yıl düşünsem aklıma arabama kazık atmak aklıma gelmez.
Bunlar para için yapılmaz.
Ben 12 saatlik yola gidiyordum onların çocuklarına bakmak için .
Evimi yerimi bırakıp sırf zorda kalmasınlar diye .
O benim hakkımı yedi :(

Back
X