avukat var mı konu tüketici hk

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
ünlü 1 firmadan senetle 8 binlik mobilya aldım hem montaj hem farklı malzeme kullanım hatası var 6502 ye göre iademi kabul etmiyor. Tüketici mahkemesi cozer ama ben avukatla hareket edip maddi manevi tazminatta istiyorum çünkü ürünlerin içinde tv ünitesi var ve sallandığı için salonu kullanamıyorum bebegim 1 odaya hapsoldu. ilk kurulduğu gün firmaya bildirdim yazılı kanitlarim var. yaklaşık 1 buçuk aylık ürünler. benden ücret almadan yardimci olabilecek var mı

Neden ücret almadan yardımcı olsunlar ki
Bu isin eğitimini alıp danışmanlık yapıyorlar ve karşılığında hakları olan danışmanlık ücretini alıyorlar
Ki sanmıyorum da meslek etiğine aykırı olduğu için direkt yardımda bulunacaklarını

ünlü 1 firmadan senetle 8 binlik mobilya aldım hem montaj hem farklı malzeme kullanım hatası var 6502 ye göre iademi kabul etmiyor. Tüketici mahkemesi cozer ama ben avukatla hareket edip maddi manevi tazminatta istiyorum çünkü ürünlerin içinde tv ünitesi var ve sallandığı için salonu kullanamıyorum bebegim 1 odaya hapsoldu. ilk kurulduğu gün firmaya bildirdim yazılı kanitlarim var. yaklaşık 1 buçuk aylık ürünler. benden ücret almadan yardimci olabilecek var mı

manevi tazminat biraz zor bence.
tüketici derneklerinde avukat var gidip sorun yardımcı oluyorlar zaten. extra avukattan fikir almaya gerek yok.

Bir ürün almışsınız, para vermişsiniz, kusurlu çıkmış. Hakkınızı aramak ve hakkınızı almak istiyorsunuz doğal olarak. Bir avukat da para ve emek harcayıp okuyor. Neden hakkını istemeden size yardım etsin ki? Mantığınız alıyor mu bu durumu? Ücretsiz danışmanlık aldıktan sonra davayı aynı avukata vereceğiniz ne malum ayrıca?

Sorduğunuz soru hakkında bilgim yok, avukat değilim. Olsaydım da yardımcı olmazdım fark ettiğiniz üzere. Bu kadar detaylı yardımcı olacak bir avukat çıkar mı burada bilmiyorum.

Hatırladığım kadarıyla siz ücretli öğretmenlik yapıyordunuz. Neden gönüllü öğretmenlik dururken emeğinizin ücretini aldınız? Sonuçta çocukların öğrenmeye ihtiyacı vardı.

Gidip bir avukatla görüşün. Masrafları karşı taraftan alabileceği şekilde anlaşabilirseniz ne ala ama buradan kimse size yardımcı olmaz yani kusura bakmayın da.
Sonuçta herkes emeğinin karşılığını almak ister.

Bu aynı bekarken işten yorgun argın geldiğimde komşunun, akrabanın çocuğunu sevabına ders calistirmami istemeleri gibi olmuş. Sonuçta hepimiz para kazanalim diye okuduk meslek sahibi olduk. İnsanlar niye size ücretsiz danışmanlık hizmeti versin? Yazık değil mi onların emeğine?

Tüketici mahkemesine kendiniz başvurabilirsiniz maddi manevi tazminat için.Mahkemeden firmaya yapılan ödeme tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi de istemeyi unutmayın .Talep etmezseniz faize hükmetmez.

Bedel 6860 tl nin üzerinde olduğu için hakem heyetlerine gidemezsiniz direk tüketici mahkemesine başvuru yapacaksınız. manevi tazminat talebiniz ret edilir alamazsınız. ürününüze para iadesi kararı çıkarsa hakime göre değişiyor fakat ürünü kullandığınız için faiz talebinizde ret edilir. (bazen bazı hakimler faize karar veriyor fakat firmalar itiraz ederse faiz iptal edilebiliyor.) Kazanacağınızdan eminseniz avukat tutabilirsiniz, vekil ücreti karşı tarafa kalır.

Tüketici mahkemesinde dava açacaksınız, ya iadesi yada değişimini talep edeceksiniz. Evinizde gelip bakacaklar eğer gerçekten kusur tespit ederlerse, sizin isteğinize göre ( iade yada değişim ) hakim o yönde karar verecek.

Elinizde yeterli belge varsa kendiniz de gidebilirsiniz tüketici mahkemesine. Emin olun bildiğinden çok çok farklı şeyler söylenmeyecek.

Zaten avukatlara tam güvenim yok benim. İş buyur arkasından git. Kendiniz takip edin daha iyi..

Back
X