• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat olanlar yardım =(

redlowe

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2008
384
4
643
Eskişehir
mrb arkdaşlar 5 6 ay önce annem kapıda pazarlayanlardan bi tane bel kemeri almış 325 ytlye taksitle ödüyordu babam sonra 200 ytle kalmıştı annem demiş para warken hepsini verelim taksit taksit ödemeyelim babamda adamı aramış o adamda babama pttye yatırasını sölemiş babamda gitmiş yatırmış elimizde dekontlar war dün istanbuldan bi avukat aradı ödememişsiniz 200 ytl borcunuz war eğer cumaya kadar ödemezseniz icra gelecek evinize demiş adamı aradık öle şey olmaz yalnışlık olmuştur dedi anemde bağırıp çağırınca telefonu yüzümüze kapadı sonra babam konuşmuş düzelticez demişler şimdi ne yapabilirizz ?? şimddiden tşk ediyorum

Ben 16 aylık evliyim eşimle anlaşamıyoruz ve geçen gün beni dövdü bende emliyete gidip rapor aldım ve ondan şikayetçi oldum ailemin yanına geldim savcıya beni durmadan tehdit ettiğini evde bulunan ruhsatlı av tüfeğiyle beni korkuttuğunu ifademe ekledim ( daha öncede başka birisini vurmaya kalkmakla ilgili bi suç duyurusu savcılığa[verilmiş ama ceza almamiş.) savcı silahına el koymus ve benim yaşadığım ailemin evine uzaklaştırma cezası vermiş BENİM SORum ŞU; SİLAH OLAYINDAN BU KİŞİ HERHANGİ Bİ HAPİSLİK CEZA ALIRMI VE O BOŞANMAK İSTEMESSE NE KADAR SÜREDE BOŞANIRIZ

AVUKAT ARKADASLAR SORULARIMIZA CEVAP VERIRSENIZ VE BIZLERI AYDINLATIRSANIZ MADUR KADINLARIMIZA COK YARDIM ETMIS OLACAKSINIZ.MÜKAFATINIZ ISE SADECE ICTEN YÜREKTEN YAPILAN DUALARDIR:NEDEMISLER KIMININ PARASI KIMININ DUASI[/QUOTE]

mrb arkdaşlar 5 6 ay önce annem kapıda pazarlayanlardan bi tane bel kemeri almış 325 ytlye taksitle ödüyordu babam sonra 200 ytle kalmıştı annem demiş para warken hepsini verelim taksit taksit ödemeyelim babamda adamı aramış o adamda babama pttye yatırasını sölemiş babamda gitmiş yatırmış elimizde dekontlar war dün istanbuldan bi avukat aradı ödememişsiniz 200 ytl borcunuz war eğer cumaya kadar ödemezseniz icra gelecek evinize demiş adamı aradık öle şey olmaz yalnışlık olmuştur dedi anemde bağırıp çağırınca telefonu yüzümüze kapadı sonra babam konuşmuş düzelticez demişler şimdi ne yapabilirizz ?? şimddiden tşk ediyorum

.........................................

Son düzenleme:
ben 16 aylık evliyim eşimle anlaşamıyoruz ve geçen gün beni dövdü bende emliyete gidip rapor aldım ve ondan şikayetçi oldum ailemin yanına geldim savcıya beni durmadan tehdit ettiğini evde bulunan ruhsatlı av tüfeğiyle beni korkuttuğunu ifademe ekledim ( daha öncede başka birisini vurmaya kalkmakla ilgili bi suç duyurusu savcılığa[verilmiş ama ceza almamiş.) savcı silahına el koymus ve benim yaşadığım ailemin evine uzaklaştırma cezası vermiş benım sorum Şu; sılah olayından bu kıŞı herhangı bı hapıslık ceza alırmı ve o boŞanmak ıstemesse ne kadar sÜrede boŞanırız

avukat arkadaslar sorularımıza cevap verırsenız ve bızlerı aydınlatırsanız madur kadınlarımıza cok yardım etmıs olacaksınız.mÜkafatınız ıse sadece ıcten yÜrekten yapılan dualardır:nedemısler kımının parası kımının duası
[/quote]

[sıze="2"]..............................
....
[/sıze]

Son düzenleme:

selam
sizi arayan avukata ulaşıyorsunuz kendisine bu borcu ödemiş olduğunuzu bildiriyor elinizde dekontlar olduğunu bu ödemelerin sisteme işlenmemiş olabileceğini belirtiyorsunuz. avukatınızın size yardımcı olcağını tahmin ediyorum. kapıya gelip size satış yapan bir şahıstır o şahsın arkasında muhakkak bir firma vardır firma ismi faturada filan görünür yada satış sözleşmesinde o firmaya da ulaşabilirsiniz. icra işi öyle üç beş günlük bir süreç değildir panik olmayınız.

iyi akşamlar benim annemin çok büyük bir sorunu var. annem 32 senelik evli 3 seneden beri babamın eve uğradığı yok sadece faturaları geliyodu babam annemin oturduğu evi adres göstererek hemen hemen bütün bankalara borç yapmış ne kadar borç yaptığını yada tam olarak nereye yaptığını bilmiyoruz annemde bunları öğrenince 4 ay önce babamdan boşandı şimdi hergün eve icra geliyor bu arada borç yapan sadece babamda değil abim ve kızkardeşimde babamla birlikte birsürü borç yapmışlar biz 5 kardeşiz babam abim(kendisi evli) kızkardeşim annemle yaşamıyor ben arada uğruyorum annem iki küçük kızkardeşimle kalıyor dikiş dikerek geçimini sağlıyor bu arada babam annemin haberi olmadan 1994 yılında annemin oturduğu evi ipotek yapmış annem satılamaz diye karar çıkarttı
şimdi hergün annemin evine haciz geliyor beyaz eşyaların hepsini aldılar geri almak için 4 milyar gerekli maddi durumu zaten kötü evdki çocuklar perişan oldular annem gelen alacaklılara boşandığını söylüyor fakat borçlar önceden olduğu için birşey yapamıyoruz annem 4 sene önce boşanmak istemişti fakat babam razı gelmemişti şimdi onlar kaçıyor annem ve iki küçük kızkardeşim mağdur oluyor ne yapmak lazım lütfen ALLAH rızası için yardım edin konuyu tam anlatabildim mi bilmiyorum yardımlarınızı bekliyoruz

siz kendiniz sorunu tespit etmişsiniz boşanmadan önceki evreye dayanan borçlarla ,ilgili eşler müteselsilen sorumludurlar bu sebeple yapacak birşey göremiyorum açıkçası.

merhaba avukat arkadaşlara danışmak istediğim bir konu var yardımcı olursanız çokmemnun olurum . Annem kamudan emekli eşinin yürüttüğü bir nakliye şirketimiz var 3 yıl önce annem kendisine ait şahsi çekten 1500 ytl meblası olan bir çek yazmış ve eşinin ilgilendiği şirketin araçlarıyla ilgili bir şahsa vermiş bu çeki sonrasın emeklili oldu diye annem elindeki çek koçanlarını bankaya teslim etti ticaret kanuınunun 711 / 3 maddesine göre bankaya teslim etti fakat elinde 1500 ytl olarak yazılı çek bulunan şahıs şimdi annemi tehdit ediyor ve bu çeki tahsil etmek istiyor bankayla konuştuğumuzda 711 / 3 ün iptal olduğunu bunun için ticaret mahkemesine başvurmamızı söylediler şimdi ticaret mahkemesine nasıl bir dilekçeyle başvurabiliriz bu konuda yardımcı olursanız sevinirim . Birde bu çekte ytl ibaresi yazılı nasıl bir faydası olur bilmiyorum ama çekin yazıldı zaman ytl kullanılıyordu bir faydası olurmu ne yapmalıyız bilemiyorum yardımlarınıızı ve bilgilendirmenizi rica ediyorum teşekkür ederim .

Avukat arkadaşlar lütfen yol gösterirmisiniz?
Eşim benden önce 3 yıllık bir evlilik yaşayıp, karısının isteğiyle boşanmışlar. Çocuk yok. Karısı giderken birikimi olan 7 milyarlık altınıda götürmüş ve avukat tutup nafakada bağlatmış ayda 300-TL- bu para 2008 mayısta bağlandı. Eşi evi terk etmiş 12 ay ayrı olan günlere bile toplam nafaka bağlanmış arabasını satmış eşim haciz gelmesin diye ve ödemiş nafakayı. Eşim dünya iyisi bir insan. Mahkemede karısının yaptığı hiç bir kötü hareketi anlatmamış bile. Dava dosyasını okudum çünkü. Ben birçok şeyi kayınvalidemden öğrendim. Eşim devlet memuru 1300 maaş alıyor bunun 300 ü nafaka için kesiliyor maaştan ve 11-TL de avukata heray dosya parası kesiliyor. Yeni evliyiz dünya kadar borcumuz var. Geçmişteki eş hak etmediği nafakayı heray alıyor. Kendisi 1985 doğumlu. 25 yaşında sağlıklı bir birey yani çalışabilir elini ayağını bağlayan peşinden ağlayan bir çocuk yok sonuçta. Annesi babası sağ. ıç Anadolu Bölgesinde bir şehirde yaşıyorlar. Bizden oldukça uzaktalar. Çalışabilecek güçte sağlıklı birine bu kadar nafaka bağlanmasını yanlış buldum. Ayrıca çocukta yok. Ayrıca kadının birçok hataları var ama eşim mahkemede kadın annesin babasının kardeşlerinin yanında utanmasın diye anlatmamış bunları. Ayrıca eşime denmişki aileden kişiler şahitlik yapamaz denmiş. Ama eski karısı kendi annesi babası kardeşlerine dört kişiye şahitlik yaptırmış bu nasıl oluyor? Eşim doğu hizmetinde iken onu dövdüğünü söylemişler sanki yanında imiş görmüş gibi oysa ki onlar 20 saat uzakta ıç Anadolu Bölgisinde idiler hiç bir olumsuzluk görmedikleri halde görmüş gibi yalancı şahitlik yapmış eski karısının ailesi ve bu nafaka eşime bağlanmış. Sorum şu ben bu nafakayı iptal ettirmek istiyorm. Yada 100-TL ye filan insin . Bu ne? Memur maaşına ? Haram olsun. Yedi milyar altını çalıp götürmüş yetmez gibi toplu nafaka için arabayı sattırmış ve heray 300-TL , artı avukata dosya parası ile 311-TL veriyor eşim. Yılda - 3732,00-TL- ediyor . Arkadaşlar bu nafakayı nasıl iptal ettirebilirim yada indirebilirim? Bildiginiz çok güçlü bir avukat tavsiye edermisiniz bu konularda başarılı olan? Teşekkürler.

merhaba ;
avukat arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
eşimle ben ekim 2009 da anlaşmalı olarak boşandık.davadan sonra ben mahkemeden gerekçeli kararı aldım.fakat karar eşimin eline ulaşmamış kendiside gidip almamış.eşimede adliyeden karar kendisine ulaşmadığı için temyiz hakkının saklı olduğu ve boşanma kararına itiraz edebileceği söylenmiş .Bunun ne kadar doğru olduğu ve temyiz prosedürü hakkında yardımcı olursanız çok memnun olurum.hepinize cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

merhaba ;
eşimle ben ekim 2009 da anlaşmalı olarak boşandık.davadan sonra ben mahkemeden gerekçeli kararı aldım.fakat karar eşimin eline ulaşmamış kendiside gidip almamış.eşimede adliyeden karar kendisine ulaşmadığı için temyiz hakkının saklı olduğu ve boşanma kararına itiraz edebileceği söylenmiş .Bunun ne kadar doğru olduğu ve temyiz prosedürü hakkında yardımcı olursanız çok memnun olurum.hepinize cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

mrb
Boşanma kararının kesinleşmesi için, kararın taraflara tebliği, temyizden feragat edilmesi ya da temyiz süresinin geçmesi gerekmektedir. Temyiz süresi, kararın elden ya da posta tebliği ile başlar. Mahkemeler posta masrafı verilmeden kararı taraflara tebliğ etmezler.siz bu masrafı verip tebliğ ettirebileceğinize göre karar her an eşinize ulasabilecektir bosanma kararı esinize tebliğ edilirse tebliğden itibaren 15 gün içinde temyiz hakkı vardır temyiz ederse bosanma süreci uzayabilmektedir ancak anlaşmalı bosanmalar cok büyük bir usuli hata yoksa genellikle onanmaktadır
ayrıca sıkca sorulan soruda sudur kararın alınmamasının süresi varmıdır ya da düsme söz konusu olur mu diye (düşme devam etmekte olan davalarda tarafların davayı takip etmemesi halinde verilebilecektir ) ama burada kararın tebliğ edilmemesi ile dava düşmez karar kesinleşmediği için nüfusta evli görülme devam eder ve tebligat yapılmadıkca karar sürüncemede kalmaya devam edecektir.
saygılarımla ...

ben bir lise öğrencisiyim.Dayım Ordu'da zihinsel engellilerin eğitildiği bir okul aldı ve bu alım sırasında çeşitli kişilere borçlandı.(Bunlardan biride biziz.) Biride gelinin ağbisi olan,"Halit" adlı kişidir.Bu kişi 80 yaşındaki dedemi (babamın babası) kandırarak Samsun'daki fındık tarlamızın ve evimizin tapusunu üstüne almış ve daha sonra burayı dayımın borcunu henüz ödememesinden dolayı bir başka kişiye satmış.Şuanda o kişi 15000TL'ye aldığı burayı 35000TL'ye satıyor.Fakat dayım ve eşide bu miktarı ödeyemeyeceklerini sert bir şekilde dile getirdiler.Annem ve babam kaç gündür bu yüzden kavgalı.Babam eve gelmiyor artık.Dava açsak burayı geri aLma hakkımız var mı ? Ne yapmamız gerek :S

banada yardım nolursunuz eşim evlilik cüzdanımı alıp gitti bana vermedi boşanalı bi sene oldu bişe yaparmı benim adıma sorun olurmu nolur yardım edin adıma bişeyler düzenlermi korkudan uyuyamıyorum yalvarıyorum yardım edin nolur cvp verin biyerlere baş vurmam gerekiyormu

banada yardım nolursunuz eşim evlilik cüzdanımı alıp gitti bana vermedi boşanalı bi sene oldu bişe yaparmı benim adıma sorun olurmu nolur yardım edin adıma bişeyler düzenlermi korkudan uyuyamıyorum yalvarıyorum yardım edin nolur cvp verin biyerlere baş vurmam gerekiyormu

merhaba
panik olmanıza hiç gerek yok. çünkü boşanma gerçekleşmiş ve sanırım kesinlemiş. kesinleşmiş bir boşanma kararınız var ise evlilik cüzdanının hiç bir hükmü kalmamıştır. merak etmeyin...

merhaba
panik olmanıza hiç gerek yok. çünkü boşanma gerçekleşmiş ve sanırım kesinlemiş. kesinleşmiş bir boşanma kararınız var ise evlilik cüzdanının hiç bir hükmü kalmamıştır. merak etmeyin...

canım çok tşk valla çok rahatladım düşünüp duruyordum bişe yaparmı çünkü bana vermedi alıp kaçtı acaba dedim ne yapacak bişeyler mi düzenlicek adıma msj okuyuncaçok rahatladım çok sagolasın çok yardımcı oldu tşk ohhhhh beeee:66::66:

Ben 16 aylık evliyim eşimle anlaşamıyoruz ve geçen gün beni dövdü bende emliyete gidip rapor aldım ve ondan şikayetçi oldum ailemin yanına geldim savcıya beni durmadan tehdit ettiğini evde bulunan ruhsatlı av tüfeğiyle beni korkuttuğunu ifademe ekledim ( daha öncede başka birisini vurmaya kalkmakla ilgili bi suç duyurusu savcılığa[verilmiş ama ceza almamiş.) savcı silahına el koymus ve benim yaşadığım ailemin evine uzaklaştırma cezası vermiş BENİM SORum ŞU; SİLAH OLAYINDAN BU KİŞİ HERHANGİ Bİ HAPİSLİK CEZA ALIRMI VE O BOŞANMAK İSTEMESSE NE KADAR SÜREDE BOŞANIRIZ

AVUKAT ARKADASLAR SORULARIMIZA CEVAP VERIRSENIZ VE BIZLERI AYDINLATIRSANIZ MADUR KADINLARIMIZA COK YARDIM ETMIS OLACAKSINIZ.MÜKAFATINIZ ISE SADECE ICTEN YÜREKTEN YAPILAN DUALARDIR:NEDEMISLER KIMININ PARASI KIMININ DUASI
[/QUOTE]

merhaba
size karşı şiddet uyguladığı raporla da sabit olduğuna göre bu nedenle ceza alacaktır
silahla tehdit ettiğini de tanık ile ispatlayabilirseniz ayrıca bundan da ceza almasını sağlayabilirsiniz
boşanmak istememesi sadece dava sürecini bir miktar uzatabilir,ancak sonucu değiştirmeyecektir.
Şartları varsa nafaka ve tazminat talep edebilirsiniz
yanı sıra varsa edinilmiş malların yarısını talep edebilirsiniz
Av.Merve Gürcan

selam kızlar kuzenim almanyada kalabılmek için anlaşmalı bı evlilik yaptı.sonrasında bazı pürüzler cıktı.şu an kız bosanmaya razı oldu.fakat kuzenım turkıyede bosanmak istiyor.konusunda uzman bı boşanma avukatına ihtiyacımız var tavsıye edebılecegınız bı isim varmı?teşekkurler.....

merhaba ;

gidin gerekçeli karraı tebliğe siz çıkarın

merhaba avukat arkadaşlara danışmak istediğim bir konu var yardımcı olursanız çokmemnun olurum . Annem kamudan emekli eşinin yürüttüğü bir nakliye şirketimiz var 3 yıl önce annem kendisine ait şahsi çekten 1500 ytl meblası olan bir çek yazmış ve eşinin ilgilendiği şirketin araçlarıyla ilgili bir şahsa vermiş bu çeki sonrasın emeklili oldu diye annem elindeki çek koçanlarını bankaya teslim etti ticaret kanuınunun 711 / 3 maddesine göre bankaya teslim etti fakat elinde 1500 ytl olarak yazılı çek bulunan şahıs şimdi annemi tehdit ediyor ve bu çeki tahsil etmek istiyor bankayla konuştuğumuzda 711 / 3 ün iptal olduğunu bunun için ticaret mahkemesine başvurmamızı söylediler şimdi ticaret mahkemesine nasıl bir dilekçeyle başvurabiliriz bu konuda yardımcı olursanız sevinirim . Birde bu çekte ytl ibaresi yazılı nasıl bir faydası olur bilmiyorum ama çekin yazıldı zaman ytl kullanılıyordu bir faydası olurmu ne yapmalıyız bilemiyorum yardımlarınıızı ve bilgilendirmenizi rica ediyorum teşekkür ederim .

3yıl önceki çekten bahsetmişsiniz
çeklerde zamanaşımı 6 aydır
yani eğer ilk 10 gün içinde karşılıksız kaşesi vurulmamış ve ilk 6 ayda da icraya konu edilmemişse zaten çek niteliğini yitirmiştir alacaklı çek takibine konu edemez
dava açması gerekir

Back