Avukat olanlar veya anlayanlar bi bakabilir mi ?

AKGUNNN

Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
37
4
Arkadaşlar nikah ve bebek şekeri yapıyor aynı zamanda malzemelerinden de isteyenlere gönderiyorum.. Bundan bir ay öncesinde bir bayana ürün gönderdim ve beni bunca zaman oyaladıkça oyaladı en son parayı göndermicem ne yaparsan yap dedi ve ağzını bozdu.. Bu şartlarda dava açtığımda kesin kazanan ben oluyorum , yalnız evde ürün satmak için maliyeden bir belge almak gerekiyormuş.Bu konuda bilgisi olan var mı ? Yardımcı olursanız en kısa zamanda davayı başlatacam..

Evden satış yapan bayanlar da vergi ödüyor artık.
Kadına hakaretten ötürü dava açabilirsiniz, ancak resmi olarak satış yapıyor olarak görünmediğiniz için 'satış yaptım paramı alamadım' şeklinde hak iddaa edip edemeyeceğinizi bilmiyorum.
Her halukdarda dava açacaksanız madem, yani en olmadı hakaret davası açacağınızdan bir avukatla görüşün. Barodan ücretsiz avukat talep edebilirsiniz.

Peki bu avukat talebi nasıl gerçekleşecek bilginiz var mı ?

Maliye den belgeyi almadığınız için ne kadarlık ürün gönderdiniz bilmiyorum ama daha fazla ceza yiyebilirsiniz.
Hakaretten dava açsanız mahkemede beyanlarınızda yine bu alış-veriş mevzusu da olacağı için karşı taraf şikayet edebilirmi maliye ye bu açıdanda bakmak lazım.

Hakaret davası açılabilirsiniz belki ama ürün sattığınız için dava Açamazsınız sonra cezayı yiyen kadın değil siz olursunuz faturasız sattığınız için.Maliyeden belge Dediğimiz şey vergi lehvası çıkartmak,sattığınız ürünler için irsaliyeli fatura kesip düzenli olarak vergilerinizi ödemek,muhasebe kayıtlarını tutmak sonuçta e-ticaret yapıyorsunuz ve normalde maliye ye kayıt olmanız gereki eğer maliye sizin vergi lehvasız ve faturasız ürün sattığınızı tespit edilirse para cezası ödersiniz hatta geriye Yönelik bile ödersiniz,diyelim ki hakaret Davasını açtınız ve bunun sebebi araştırıldığında yine siz ceza ödeyebilirsiniz maliyeye.

Edebilir karşı taraf bana faturasız ürün sattı diye bu durumda konu sahibi ceza ödeyebilir geriye Yönelik bile alıyorlar artık,vergi lehvası da öyle pat diye çıkmaz ve olayın olduğu tarihte vergi lehvası yok olduğu için konu sahibi yine ceza öder.

(
Bu durumdan benim yeni haberim oldu..
Peki ben bu kadından hakkımı nasıl alabilirim, önerisi olan var mı..

Bulca bu konuda bilgili yazdıklarından anladığım üzgünüm ama 1 bardak soğuk su
Yoksa dahada zararlı çıkacaksınız.

Evden de satış yapsanız vergi mükellefiyetiyetinizi açtırmanız gerekiyordu, evden satış yapanların mükellefiyetiyetlerini açtırmalarının tek sebebi bu tür durumlarda dava alabilme hakkına sahip olmak. Vergi mükellefi olmadığınız halde bu konuda dava açıp satış yaptığınızı beyan ederseniz vergi cezası ödersiniz. Baronun avukat ataması konusuna gelecek olursak, baro herkese avukat yardımı yapmıyor. Muhtarlığınızdan fakirlik ilmıhaberi yada belgesi almanız gerekiyor adli yardım için. Bu işin içinden çıkabileceğiniz tek yol bir avukat ile anlaşmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…