Avukat katibi olacağım fakat ortama ısınamıyorum .

bombeli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2020
176
432
53
29
Merhabalar.
Ben stajımı avukat yanında yaptım. Orda biz stajyerlere işi öğretecek kişi çok tersti. Elimden mausu hızla almalar, bağırarak benim işim gücüm var birde bunlar çıktı başıma demeler, sinirlenmeler vs oldu.
Öğretmek istemiyor kimse. İşe giren birçok arkadaşımda aynı durumdan şikayet edip çıktı işte. farklı sektörlerde çalışıyorlar.
Yarın iş görüşmem var yine avukat katibi olarak ama bu sefer çalışan olacağım.
Asla genelleme yapmıyorum işini layıkıyla yapan, dürüst, samimi insanlarımız elbette var.
Ama bana hep topukluyu giyen mesleğin erbabı olmuş gibi tipler denk geliyor çekiyor muyum bilmiyorum. Geçende de gittim bir yere. Merhabalar diyorum cevap vermiyorlar. Yani bu beni çok strese sokuyor. Sesini incelterek konuşan mı dersiniz , bakıp kafasını çeviren mi dersiniz. Avukatlar bile daha samimi geliyor ne yalan söyleyeyim. Bu tarz ortamlarda nasıl davranmam ya da kendimi nasıl telkin etmem gerek?
Tekrar edeyim yanlış anlaşılma olmasın herkes için bunu demiyorum karalamak değil amacım. Sadece kendine hava katmaya çalışan şu küçük dağları ben yarattım edasında hor gören tipler içn söylüyorum.
Gireceğim ofiste bayağı kalabalık bir ofis :(
Depresyon tedavisi de görüyorum ama artık evde yatmak istemediğim için adım atmalıyım dedim korkularımın üzerine gidiyorum. Bu da ayrıca zor oluyor ama yapmam gerek birseyleri.
Şimdiden sağolun cevaplar için.

Başka bir işte çalışmayı deneyin o zaman. Bende adalet mezunuyum bundan bir sene önce bir kaç iş yeriyle konuştum az çok belli ne oldukları geneli böyle zaten az para veriyim eşşek gibi de çalışsın derdindelwr. Hiiç sevmiyorum hatta sırf bu yüzden avukat yani değil de markette çalışmayı bile tercih etmiştim. Gerçi orda da calisamadin ama

Staj da yapıyor olsanız çalışan da olsanız kimsenin size o şekilde davranmaya hakkı yok. Makyajınızı yapın güzelce giyinip gidin, yine aynı tarz kişilerle çalışacak olursanız tepkinizi belli edin. Kimse egosunu başkaları üzerinden tatmin edemez. Hiç çekinmeyin, hayırlı olsun yeni işiniz.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki... Hepimizin basşına gelen olaylar malesef ki. Kalabalık bir ofisse belki kafana göre biri denk gelir.

Başka bir işte çalışmayı deneyin o zaman. Bende adalet mezunuyum bundan bir sene önce bir kaç iş yeriyle konuştum az çok belli ne oldukları geneli böyle zaten az para veriyim eşşek gibi de çalışsın derdindelwr. Hiiç sevmiyorum hatta sırf bu yüzden avukat yani değil de markette çalışmayı bile tercih etmiştim. Gerçi orda da calisamadin ama
Evet gerçekten öyle. Bende şu an diyorum zincir marketlerden birinde deneyimim oldu oraya girsem diye ama bir yandan mesleği öğrensem ilerleme şansım var haftasonu tatilim var vs. işten çok ortamı düşündürüyor :(

Staj da yapıyor olsanız çalışan da olsanız kimsenin size o şekilde davranmaya hakkı yok. Makyajınızı yapın güzelce giyinip gidin, yine aynı tarz kişilerle çalışacak olursanız tepkinizi belli edin. Kimse egosunu başkaları üzerinden tatmin edemez. Hiç çekinmeyin, hayırlı olsun yeni işiniz.
Ben patrona söylemiştim öğretmek istemiyor diye hak verdi evet istemezler çağır bana dedi. Çağırdım kadını. Patron kızmış galiba bana geldi yaptığı açıklama şu: tüm gün topukluyla ayaklarım ağrıdı biraz gerginim o yüzden sana patladım kusura bakma. Yani herkes oraya para için gidiyor amacımız ortak neden böyle kaprisle iş yapar ki insan? Hakları yok ama davranıyorlar işte. Teşekkür ederim umarım iyi olur

mesleği gerçekten öğrenmek istiyorsan, kendi kişisel duygularından sıyrılmanı öneririm. zamanında akademide çok fazla profesörle çalıştım asistan olarak ve bazıları gerçekten akıl almaz tiplerdi. şu an olsa çok daha huzurlu olurum yanlarında. neden mi? kişiselleştirmemeyi öğrendim. bu dediğim biraz uç gibi gelebilir fakat şöyle düşün o insan o tavırları sana özel, sen olduğun için yapmıyor. yani senin yerine ben gelsem bana da yapacak. bu yüzden ciddi anlamda bunları kendine yapılan saygısızlık olarak görmemek, he deyip geçmek tamamen senin bakış açın. ve emin ol öyle insanlar hakkında herkes yaka silker, aynı şeyi düşünür. yani kimse sana garip bakmaz. sen de o işi öğrenmek istiyorsan, kim olduğunu kendi egonu boşver, kendini çırak olarak düşün. o saçma sapan davrandı diye sen saçma sapan olmuyorsun. kişisel hayatımızda tabii ki insanlar bize saygı çerçevesinde davranmalı, ama iş ilişkileri zorunluluktan olan şeyler. çok da takılmaya gerek yok. ben sürekli gülümseyerek "tabi ki hocam siz nasıl isterseniz" diyordum hep haklıymışım ya da o bana tutarsız davranmış fark etmez önemli olan bir şey var: akıl sağlığım. neden takılayım ki? her gün oradan sinirlenip çıksan ne olacak? karakterlerini boşver, sen onlardan alman gerekene odaklan, yeterli.

Evet gerçekten öyle. Bende şu an diyorum zincir marketlerden birinde deneyimim oldu oraya girsem diye ama bir yandan mesleği öğrensem ilerleme şansım var haftasonu tatilim var vs. işten çok ortamı düşündürüyor :KK43:
Yani inanır mısın avukata gittim bir ara iş için bana yemek temizlik yapacaksın bir de adliyeye gidip geleceksin iş için dedi bunun karşılığında yarı sigortalı ve 1500 lira maaş dedi. İçimden baya saydirdim kabul etmedim. Şu an atanmak için çabalıyorum bizim yerimiz adliye çünkü. Ah keşke sadece bizler girebilsek de böyle milletin ağzına bakmasak. Ben bir buçuk senedir işsizim yani o kadar şanssızım ki a101 le bime bile başvuru yaptım beni almadılar 😂😂😂 geçen hafta bir gittim karşı binadaki lise mezunu kızı almışlar ben üniversite mezunuyum üstelik. Bu konuda bile işim yaver gitmedi bende pes ettim artık kız başıma iş bulamam diye. Atanmak için çabalıyorum şu an sadece inşallah da nasip olur ne diyelim.

mesleği gerçekten öğrenmek istiyorsan, kendi kişisel duygularından sıyrılmanı öneririm. zamanında akademide çok fazla profesörle çalıştım asistan olarak ve bazıları gerçekten akıl almaz tiplerdi. şu an olsa çok daha huzurlu olurum yanlarında. neden mi? kişiselleştirmemeyi öğrendim. bu dediğim biraz uç gibi gelebilir fakat şöyle düşün o insan o tavırları sana özel, sen olduğun için yapmıyor. yani senin yerine ben gelsem bana da yapacak. bu yüzden ciddi anlamda bunları kendine yapılan saygısızlık olarak görmemek, he deyip geçmek tamamen senin bakış açın. ve emin ol öyle insanlar hakkında herkes yaka silker, aynı şeyi düşünür. yani kimse sana garip bakmaz. sen de o işi öğrenmek istiyorsan, kim olduğunu kendi egonu boşver, kendini çırak olarak düşün. o saçma sapan davrandı diye sen saçma sapan olmuyorsun. kişisel hayatımızda tabii ki insanlar bize saygı çerçevesinde davranmalı, ama iş ilişkileri zorunluluktan olan şeyler. çok da takılmaya gerek yok. ben sürekli gülümseyerek "tabi ki hocam siz nasıl isterseniz" diyordum hep haklıymışım ya da o bana tutarsız davranmış fark etmez önemli olan bir şey var: akıl sağlığım. neden takılayım ki? her gün oradan sinirlenip çıksan ne olacak? karakterlerini boşver, sen onlardan alman gerekene odaklan, yeterli.
Cok haklisiniz ama bunu yapabilmek cidden zor. Genele vurdugumuzda oyle dusunebiliriz ama o an neye uğradığını şaşırıyor insan. Disari cikar misin demek cok mu zor mesela cik disari ben diyene kadar girme diye emir verince insan biraz bozuluyor ya da hevesi kalmiyor. Umarim profosyonel davranabilirim sizin gibi. Tesekkur ederim

Yani inanır mısın avukata gittim bir ara iş için bana yemek temizlik yapacaksın bir de adliyeye gidip geleceksin iş için dedi bunun karşılığında yarı sigortalı ve 1500 lira maaş dedi. İçimden baya saydirdim kabul etmedim. Şu an atanmak için çabalıyorum bizim yerimiz adliye çünkü. Ah keşke sadece bizler girebilsek de böyle milletin ağzına bakmasak. Ben bir buçuk senedir işsizim yani o kadar şanssızım ki a101 le bime bile başvuru yaptım beni almadılar 😂😂😂 geçen hafta bir gittim karşı binadaki lise mezunu kızı almışlar ben üniversite mezunuyum üstelik. Bu konuda bile işim yaver gitmedi bende pes ettim artık kız başıma iş bulamam diye. Atanmak için çabalıyorum şu an sadece inşallah da nasip olur ne diyelim.
Adliyede bölüm şartı koysalar hersey daha guzel olur. Evet sartlari hic iyi degil. 2016 yilinda 600 tl demislerdi bana da. Bugun gidip gorusecegim bir yerle. Bakalim umarim iyi olur buda olmazsa kpss caliscaz mecbur:(

14 yil av. katipligi yapan biri olarak diyorum sakin yanlis anlama herkes ayni demiyorum ama isi ogrettigim avukat stajerleri dahil kim varsa ogrenitlr ogrenmez k..lari tavanda hele ki ruhsati aldiysa vay haline. simdiye kadar sabirla gosterdim bi cogununda hevesi olmadi. en son ki stajer cocuk tum personel mudurler dahil tanistirdim ki ortam edinsin diye cocuk ofise pasta borek getirmeyi tercih etti. sonra bak erkek haliyle aaaa neler yapiyo senden bisey gormuyoruz oldu. sektor nankor boylede dvm eder. pilot uygulama olan yerlerde katip ihtiyacida kalmadi fazla bi gelecegi olan is degil. bol saans

Hukuk ve benzeri bölüm mezunu biri için,anlattıklarınız ve gelinen nokta üzücü hakikaten.. Adaleti savunan insanlar bile işe alacağı kişiye belirttiğiniz şartları sıralayabiliyorsa söylenecek söz yok. Umarım verdiğiniz emeklerin meyvelerini tez zamanda toplar ve istediğiniz yere atanırsınız.

Hukuk ve benzeri bölüm mezunu biri için,anlattıklarınız ve gelinen nokta üzücü hakikaten.. Adaleti savunan insanlar bile işe alacağı kişiye belirttiğiniz şartları sıralayabiliyorsa söylenecek söz yok. Umarım verdiğiniz emeklerin meyvelerini tez zamanda toplar ve istediğiniz yere atanırsınız.
Amin inşallah.

Adliyede bölüm şartı koysalar hersey daha guzel olur. Evet sartlari hic iyi degil. 2016 yilinda 600 tl demislerdi bana da. Bugun gidip gorusecegim bir yerle. Bakalim umarim iyi olur buda olmazsa kpss caliscaz mecbur:KK43:
Bölüm şartı varda işte o formalite. Yalan yoksa öncelik möncelik yok çatır çatır milletin hakkını yiyolar. Zaten çoğunun Ankara'da dayısı var o yüzden giriyorlar ama ben onlara asla ama asla hakkımı hrlal etmiyorum o torpille girenlerin aldıkları maaş boğazlarında kalsın.

Bütün iş yerleri aynı. Onlar kıdemli diye bir de ilk izlenim olarak yumuşak geldiysen tamam, umursama. Stajda bile insanlara neler yapıyolar, nereye gidersen git aynı. Profosyonel olduklarını zannediyolar ama bir şey bildikleri yok aslında. Öyle davranmamaları gerekiyor ama tepki verme, güçlü ol. Sıkılıp öyle davranmaktan vazgeçerler bir süre sonra. Bu ülkede yaşıyorsan kuralına göre...

Son düzenleme:
Bir güncelleme yapayım.
Gidip görüştüm ve çalışmak istemediğime net şekilde karar verdim.
Asgari ücretle iş bulursan şükret dediler ve bende bunca stresi o komik rakamlara çekemeyeceğime net şekilde karar verdim.
Diplomam dursun kıyıda köşede , belki bir gün lazım olur (!)

Back
X