• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat hanımlar bakabilir misiniz? (dolandırıcılık)

haa bunumu tartışalım yani.anı kurtarırken kul hakkına bulaşıyorsun.o para ne kadar fayda sağlar ki insana bereketi olmaz zaten bir kere.zaten böle işlerle uğraşanları da gayet iyi biliyoruz çevremizden bi türlü belini doğrultamayan tipler

hadi büyük şirketlerdeki dolandırıcılıkları çalınan işçi haklarını tartışalım
yok onu tartışmazsınız bence
devlet küçük hesaplarla uğraşmayı bırakmalı

Allah'tan korkar yapmazdım.
300-400 tl ile ev araba alabilen varsa buyursun herkese sırrını anlatsın.
Başka nedenden yapmış olabilirler.
Ha ayrıca ben de birini şikayet edecektim, sonra düşündüm, insan olarak insana ceza vermek benim haddim değil, keser döner sap döner diyerek Allah'a bıraktım.

Nedense bu söylediğinle ilgili hiç yorum gelmiyor. Hala hırsızlık dolandırıcılık olayı uzerinden gidiyorlar.
Ben de sordum o zaten babasının ödediği primleri alıyor diye ama cevap yok işte.
Devlet bizi yeteri kadar soymuyor sanki.
Benim arkadasımın da babası felç geçirdi sağ tarafı tutmuyordu o kadar ugrastılar didindiler ama malulen emekli yapmadı devlet.

Yooo onların babalarının ödediği para değil o, bu yola başvuranların parasını bu arkadaşlar ödüyor cebinden.

Haa bu şikayetleri yapanların çoğu ya bunu yapamayan kardeşlerdir, ya paradan olan ana ya da haset komşudur.

Bu yapılan onurlu bir davranıştır, ohh ellerine sağlık demiyoruz ama birazda empati yapıp devletin insanları buna itme sebebini anlatmaya çalışıyorum ve o paraların aslında babalarının alın teri olduğunu.

Devlet içinde ne kadar çok dolandırıcı, rüşvetçi, hırsız varsa devlet o kadar iyi yönetilmiyordur. Vatandaşları şikayet edeceğinize insanları bu hale düşüren devlete bakın.

Adam kaza yaptıktan sonra bir süre iyileşip iyileşmediğine bakıyorlar hemen kaza yaptın, sakat kaldın seni mağlulen emekli yapıyoruz demiyorlar. O sırada adamın bağkur ödemesi devam ediyor. Onu da ödeyemiyor. Aylar geçiyor ödeyemedikçe birikiyor sonra da devlet bunu öde diyor.

Bence mantıklı olan birisi öldüğünde onca sene gerçekleşen primlerinin eşine ve çocuklarına peşin ödenmesidir. Adam öldü, eşi yok ya da başkasıyla evlendi, çocuklar evli ohhh mis devlete o primler kar kalıyor. Bence asıl hırsızlık budur. Adamın alnının teriyle senelerce ödediği paraları devlet cep yapıyor. Ödesin o zaman, hesaplasın ve ödesin. Adam emekli olmasa alacağı 1500 diyelim, ölünce taş çatlasın 600-700'e düşüyor eşine ya da kızına giden para. Oğlu varsa zaten zınnık yok.

Bu sistem mi mantıklı şimdi??? O zaman prim vermeyelim, zaten emeklilik hayal. SGK pirimi diye öyle fahiş paralar kesiliyor ki kesmesinler. Sağlık için bile kullanamıyoruz o primleri... Kalksın emeklilik, prim, mrim. Ödemek zor geliyorsa almakta zor gelsin..

kanunların değişmesi gerekiyor. devlet memurunda da 5 yıl çalışma şartı var. ölse kalsa o zaman diğerlerine para kalıyor...

merak ettim adam malulen emekli sayıldı mı?.

Nedense bu söylediğinle ilgili hiç yorum gelmiyor. Hala hırsızlık dolandırıcılık olayı uzerinden gidiyorlar.
Ben de sordum o zaten babasının ödediği primleri alıyor diye ama cevap yok işte.
Devlet bizi yeteri kadar soymuyor sanki.
Benim arkadasımın da babası felç geçirdi sağ tarafı tutmuyordu o kadar ugrastılar didindiler ama malulen emekli yapmadı devlet.
gebersen bakmaz sana
yeri gelir muhanete muhtaç eder dürüstçülük oynayanlar da matah bir şey yapıyor zanneder kendini .
ne uğraşıyorsunuz insanlarla hayret bir şey

aslında küçük hesaplarla sgk battı... 37 yaşında emekli olanların ceremesini biz çekiyoruz şimdi.. senelerce çalışacağız :mad:

aslında küçük hesaplarla sgk battı... 37 yaşında emekli olanların ceremesini biz çekiyoruz şimdi.. senelerce çalışacağız :mad:
senelerce çalışmamız o sebepten değil
sgknın battığı filan da yok
avrupada emeklilik yaşı kaç hiç araştırdınız mı?

Yaa devlet işvereni delilerce kollamasa asgari ücrete zam yapmaktan bu kadar çekinir mi?

Patron, işveren, sanayici devlete diyor ki senin verginin %80'ini biz ödüyoruz sende bizim sözümüzden çıkamazsın. Asgari ücret düşük olacak, biz ucuza işçi çalıştıracağız, aksi olursa kapatırız fabrikaları, işyerlerini.... İşçi ne vergi ödüyor ki, ezilsin gitsin ne olacak. Devletin umrumu vatandaş.

Git bi işvereni şikayet et SGK primleri asgariden yatırılıyor (maaş asgari değilken asgari gösteriliyor), SGK'sız işçi çalıştırılıyor, mesai ödenmiyor vs vs. Devlet kılını kıpırdatmıyor yemin ederim.

Arkadaşım çalıştığı firmayı dava etti bunlardan ötürü, mesai vermedi, resmi tatillerde çalıştırdı, senelik izin kullandırmadı, geç SGK girişi yaptı, asgariden prim ödedi diye, kabak gibi işveren usuılsüzlük yapmış, işçiler ispat etmiş kazanıyor. Ya adam hala devam ediyor vergi kaçırmaya, SGKsız işçi çalıştırmaya, fazla mesaiye. Yaa onca kişi dava etmiş gidip bi şunu denetleyeyim demiyor. Neden vergi ödüyor adam (kaçırsada iyi vergi ödüyor) şimdi gerek yok suları bulandırmaya.

Ama boşanmış babasının maaşını alıyor ihhhh facia. Bu arkadaşların çoğu da işyerinde haksızlığa uğramıyosa, mesai yapıp hakkını alamıyosa, sosyal hakları sıfır değilse ne olayım. Ama işsizlik korkusu susturuyor işte. Haksızlığa gelememe durumu değişir çıkara göre..

5510 sayılı kanunun 56 maddesine giriyor olay. iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulmuştur hatta (Anayasa'da düzenlenen temel hak ve özgürlüklere aykırılık iddiası ve özel yaşam iddiası ile). Anayasa mahkemesi iptal talebini reddetmiştir. Gerekçesini kopyalıyorum;
-“…ölüm aylığını alabilmek için evli olmamak koşulunu aşmak amacıyla iyi niyete dayanmayan ve dürüst olmayan boşanma isteği ve çabası ile boşanma kararı elde edilip buna bağlı olarak ölüm aylığı alınması, açıkça hakkın kötüye kullanılmasıdır. Hakkın kötüye kullanılması hukuk devletinin koruması altında değerlendirilemez. Bu nedenle hakkın kötüye kullanılmasını engellemeyi amaçlayan itiraz konusu kural hukuk devletine aykırı bir düzenleme olarak görülemez...Resmi evliliği olmadan birlikte yaşayanlar ile ölüm aylığı alabilmek için hakkını kötüye kullanarak resmi evliliğini boşanma ile sonlandırıp boşandığı eşiyle fiilen birlikte yaşamaya devam edenler sözkonusu hakkı kullanmak bakımından eşit kabul edilemeyeceklerinden, bunlar arasında eşitlik karşılaştırması yapılamaz…Ölüm aylığı…yasa koyucunun sosyal güvenlik konusuna geniş bir yaklaşımının sonucu sigortalının ölümü ile aranan koşulların sağlanması halinde sigortalının geride kalan hak sahipleri açısından getirdiği bir ödemedir. İtiraz konusu kural, hak edilmediği halde ölüm aylığı alınarak hakkın kötüye kullanılmasına engel olma amacını taşıdığından ölüm aylığı almayı hak edenler açısından SGK’nun mali kaynakları çerçevesinde Anayasa’nın 60. maddesinde ifade edilen güvenceyi sağlamaya çalışmanın bir gereğidir. Ölüm aylığı alabilmek için öngörülen koşulun hakkın kötüye kullanılarak sağlanmak istenmesi sosyal güvenlik hakkıyla bağdaştırılamaz.”
Yani kısaca boşandığı eş ile fiilen beraber yaşadığı tespit edilirse ve aksini davalılar kanıtlayamazsa faizi ile birlikte devlet geri alır ödediği parayı.

Yaa devlet işvereni delilerce kollamasa asgari ücrete zam yapmaktan bu kadar çekinir mi?

Patron, işveren, sanayici devlete diyor ki senin verginin %80'ini biz ödüyoruz sende bizim sözümüzden çıkamazsın. Asgari ücret düşük olacak, biz ucuza işçi çalıştıracağız, aksi olursa kapatırız fabrikaları, işyerlerini.... İşçi ne vergi ödüyor ki, ezilsin gitsin ne olacak. Devletin umrumu vatandaş.

Git bi işvereni şikayet et SGK primleri asgariden yatırılıyor (maaş asgari değilken asgari gösteriliyor), SGK'sız işçi çalıştırılıyor, mesai ödenmiyor vs vs. Devlet kılını kıpırdatmıyor yemin ederim.

Arkadaşım çalıştığı firmayı dava etti bunlardan ötürü, mesai vermedi, resmi tatillerde çalıştırdı, senelik izin kullandırmadı, geç SGK girişi yaptı, asgariden prim ödedi diye, kabak gibi işveren usuılsüzlük yapmış, işçiler ispat etmiş kazanıyor. Ya adam hala devam ediyor vergi kaçırmaya, SGKsız işçi çalıştırmaya, fazla mesaiye. Yaa onca kişi dava etmiş gidip bi şunu denetleyeyim demiyor. Neden vergi ödüyor adam (kaçırsada iyi vergi ödüyor) şimdi gerek yok suları bulandırmaya.

Ama boşanmış babasının maaşını alıyor ihhhh facia. Bu arkadaşların çoğu da işyerinde haksızlığa uğramıyosa, mesai yapıp hakkını alamıyosa, sosyal hakları sıfır değilse ne olayım. Ama işsizlik korkusu susturuyor işte. Haksızlığa gelememe durumu değişir çıkara göre..
ben de onu diyorum
boşuna mı demişler
filler tepişir çimenler ezilir diye

bizim çimenler de filleri kolluyorlar ama hala çimenler farkında değiller

kanunların değişmesi gerekiyor. devlet memurunda da 5 yıl çalışma şartı var. ölse kalsa o zaman diğerlerine para kalıyor...

merak ettim adam malulen emekli sayıldı mı?.

Abileri vardı, biraz geç dank etti kafalarına ama ödediler bağkurunu. O da tarla falan satıp hakkını verdiler sadece. O da yemeğe mi yetsin, çocukların okuluna mı öyle yüksek bir maaş değildi. Ama öyle de efendi çocuklar yetiştirdi ki kadın, ODTÜ'yü kazandı oğlu. O para olmasa okutamazdı o derece. Ama okulu kazandığında işte şikayet etmişlerdi paraları ödetti devlet faizle..

ben de onu diyorum
boşuna mı demişler
filler tepişir çimenler ezilir diye

bizim çimenler de filleri kolluyorlar ama hala çimenler farkında değiller

aslında onlara da kızıyoruz. sadece konu olan şeyin de hoş olmadığı. kanunlara aykırı olduğunu yazıyoruz. konu işveren sorunları olsaydı onlara da yazardık...

babam emekli olurken kendisinin kendisi olduğunu ispatlamak için çok uğraştı. farklı farklı isimler girilmiş.

şu ülkenin insanları neden bu hale geldi önce bunu bir araştırın
katrilyonluk şirketler vergi kaçırır bir şey olmaz
mahallemdeki 4 m2lik bakkal stopajı ödemezse vay haline adı vergi kaçakçısı olur .
dıdının dıdısı kocasını boşamış alacağı maaşa mı diktiniz gözünüzü
kadını buna zorlayan sistemi protesto etsenize

Maaşa göz diktiniz derken ?!?
Sanki ondan alıp bana verin diyoruz :D :D

Konu sahibi cesaretin yoksa adını sanını ver ben önce kendime kahve yapayım sonra da şikayet edeyim.

Anlattığınız tabloda sanki çok medeni, yoksulların gül gibi bakıldığı, harika bir ülke profili çizmişsiniz. Her mahhalle de aşevi, sakat ve özürlülere bağlanan yüksek rakamlı maaşlar.

Diyorum ya sana adamın bağkur borcu var diye devlet para vermedi diye. Vermedi alamadı işte... Devlet öyle kolay para veriyor mu ki? Önce milyarlarca biriken bağkurunu öde sonra sana ayda 200-300 verelim. Mantık bu, ödese adam sana neden gelsin a devletim cancağızım.Hep vatandaştan alacağına bir kere de karşılıksız versen ya..

Ayrıca dolandırmak diyorsunuz da adamlar babalarını zamanında devlete katkat verdiği primleri geri alıyor. Baba ölmese baba alacaktı, şimdi onlar alıyor.Adam 30 yıl fazla yaşasa devlet adama daha çok para verecekti. Zaten 65 yaşına kadar devlete öde öde öde sonra emekli bile olamadan öl git devlete kar kalsın o paralar. Belki de adamlar babalarının hakkını alıyordur.
ben de sizin gibi düsünüyorum.babam bagkurluydu.ama sadece giris yapilmis ve hic prim ödenmemis.bunun nedeni de yoksulluk.kalp krizi gecirdi hastaneye yetistirdik fakat tedavi olamiyor.yesil karta basvurduk olmadi cünkü bagkur girisi var ama ödenmemis.dilemma anliyacaginiz.öümden döndü ama hastane taburcu etmedi.haciz islemi baslattilar.devlet böyle yardim ediyor iste....bu arada evde calisan kimse olmadigindan cünkü herkes üniversite ögrencisi kimsenin saglik sigortasi olmadigindan babam da annem de sigortali degillerdi.

baska bir sey daha annemin acil ameliyat olmasi gerekiyordu.sigortasi olmadigi icin bir yerde sigortali gösterip üc ay beklemek zorunda kalmistik.ameliyat olmasi icin 3 ay prim ödenmesi gerekiyormus.annem de ölmedi yüce devletimiz cok yasasin.sadece üc ay boyunca kan kaybederek yatti.allah devletimize zeval vermesin.

Aradaki tek fark imza
Koca sıfatıyla yapılan her şey yapılıyor mu? Yapılıyor..
Oh ne ala dünya
Kocanla yaptığın her şeyi imzasız da yap
Ama işine gelinde devleti dolandır
ben yapmam .istesem de yapma şansım yok zaten

Kesinlikle şikayet edilmesi taraftarıyım. Bundan sebep SGK daki açık devamlı büyüyor. Annelerimiz, anneannelerimiz 38 yaşında emekli olurken, biz 20 yaş jenerasyonu en erken 60 yaşında emekli olacağız. Benim hakkımı yiyeni, hayatımdan çalanı hiç düşünmeden şikayet ederim.

Back
X