• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat hanımlar bakabilir misiniz? (dolandırıcılık)

bakın çok sevgili arkadaşlarım
benim o şansım yok (çünkü 1 gün dahi devlet memurluğu yapanlar faydalanamıyor işsiz kalsa dahi)ama eğer böyle bir şey yapsaydım ve babamdan maaş bağlatsa idim kocayı boşayıp ve aynı evde yaşayıp feriştahı gelse o maaşları benden alamazdı .

Yoksul parası ne kadar veriyor, kimlere veriyor?

Benim bu yola başvuran tanıdığım bayan gayet inançlı biri. Durumları çok iyi iken eşinin sakatlığıyla tepetaklak oldular. Adam mağlunen emekli olacak bir dolu bağkur borcu çıkardılar. Sakat parası vs de devlete bağkur borcu var diye verilmedi. Kadın hiç çalışmadığı için iş bulamadı. Yemekleri yoktu yemeye. Devlet kime yoksulluk parası vermiş ki? Ancak zam, vergi, sömürü düzeniyle milletten alır. Çay kaşığıyla verir, kepçeyle alır. O kadar vergi veriyoruz nereye gidiyor bu paralar, dünyada vergi manyağı biziz, o kadar dehşet nüfus var, zenginlikte ilk 3'e girmemiz gerekirken açlıktan işsizlikten ölüyoruz.

Kimse bu olayı keyfi yapmaz, çocuklarının hakkını boşanarak vermek istemez. Haa mana bulmayın, kimin ne zaman neye muhtaç olacağı belli olmaz.

Dolandırıcılıksa bu evet dolandırıcılık, ancak adalet bu küçük dolandırıcılara söküyor, büyük dolandırıcılar sömür sömür bitiremiyor. Yıllarca SGK ödeyip emekli olamazdan ölüp gidiyor vatandaş, o SGK primleri devlete kar kalıyor.

Suçsa suç, günahsa günah, Allah illaki bunun hesabını sorar. Şikayet eden etsin, bu devletten bu yolla 3 kuruş alanlar ki o alınan paralar da zamanında öz babalarını bu devlete ödediği paralardır, beni rahatsız etmiyor. Benim midemi bulandıran öyle iğrenç dolandırıcılıklar var ki bunların alayını toplasan bir kişinin devletten çaldığı paraya eş değer olamaz.

siz net bilgilendirilmemişsini. o kadar çok kişi yardım alıyor ki.... özellikle bakım özürlü bakım parası alan. sosyal yardımlaşma vakıfları veriyor. gidip başvuruyor kişi gelir gider hesabı yapılıyor. ona göre veriliyor...

ayrıca pek çok ilde aşevleri var... 3 öğün yemek yardımı yapılıyor. Allah düşürmesin zor tabi. mecburiyet olursa da ilgili kuruluşlar var...

günah sevap hesaplamasını ben yapamam. yazmadım zaten... ama devlet demiş ki "evlenmişsin birlikte yaşıyorsun sırf maaş için boşanırsan nitelikli dolandırıcılık suçu olur"...

Haaa bir de o boyutu var. Şikayet eden kesinlikle çıkıyor, sanmayın ki hakkını koruduğunuz o devlet size sahip çıkıyor. Ulan adam şikayet etti bak bi kişiye daha para vermekten kurtulduk bi de üstüne faizle ödediğimizi alacağız bari bu adamı koruyalım demiyor. Kabak gibi çıkıyorsun ortaya, karakola şikayet ettin diyelim polis hemen ismini veriyor.

Sonra tüm mahhalle seni afaroz ediyor komşusunu satan, haset, kötü kadın diye :KK70: :KK70: Yaşadık biliyoıruz...
iyi de yapıyorlar
hem insanları gammazla hem utanmadan yüzlerine gül.
Efendi insan yaptığın yanlış der .

bakın çok sevgili arkadaşlarım
benim o şansım yok (çünkü 1 gün dahi devlet memurluğu yapanlar faydalanamıyor işsiz kalsa dahi)ama eğer böyle bir şey yapsaydım ve babamdan maaş bağlatsa idim kocayı boşayıp ve aynı evde yaşayıp feriştahı gelse o maaşları benden alamazdı .

maalesef o kadar basit değil... öle bir şey olsa;

‘nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik’ iddiasıyla ağır ceza mahkemelerinde yargılanacağını kaydetti. Bu çiftlerin aldıkları maaşlar ve sağlık yardımlarının yasal faiziyle birlikte geri alındığına dikkat çeken Küçük, toplumda konuyla ilgili duyarlılığın artması gerektiğini söyledi.

böyle oluyormuş

kendilerini akıllı sanan salaklar bence bunlar. dünyanın bin türlü hali var.ölümlü dünya.eşin vefat etse yasal olarak hiçbir hakkın yok.babadan %25 eşten %75 tir maaş yüzdeleri
günümüzde insanlar anı kurtarmak için yaşıyor o maaş belki kiralarını karşılayacak belki başka bir borçlarını .Salaklık diye kestirip atamayız bu haksızlık olur

siz net bilgilendirilmemişsini. o kadar çok kişi yardım alıyor ki.... özellikle bakım özürlü bakım parası alan. sosyal yardımlaşma vakıfları veriyor. gidip başvuruyor kişi gelir gider hesabı yapılıyor. ona göre veriliyor...

ayrıca pek çok ilde aşevleri var... 3 öğün yemek yardımı yapılıyor. Allah düşürmesin zor tabi. mecburiyet olursa da ilgili kuruluşlar var...

günah sevap hesaplamasını ben yapamam. yazmadım zaten... ama devlet demiş ki "evlenmişsin birlikte yaşıyorsun sırf maaş için boşanırsan nitelikli dolandırıcılık suçu olur"...

Anlattığınız tabloda sanki çok medeni, yoksulların gül gibi bakıldığı, harika bir ülke profili çizmişsiniz. Her mahhalle de aşevi, sakat ve özürlülere bağlanan yüksek rakamlı maaşlar.

Diyorum ya sana adamın bağkur borcu var diye devlet para vermedi diye. Vermedi alamadı işte... Devlet öyle kolay para veriyor mu ki? Önce milyarlarca biriken bağkurunu öde sonra sana ayda 200-300 verelim. Mantık bu, ödese adam sana neden gelsin a devletim cancağızım.Hep vatandaştan alacağına bir kere de karşılıksız versen ya..

Ayrıca dolandırmak diyorsunuz da adamlar babalarını zamanında devlete katkat verdiği primleri geri alıyor. Baba ölmese baba alacaktı, şimdi onlar alıyor.Adam 30 yıl fazla yaşasa devlet adama daha çok para verecekti. Zaten 65 yaşına kadar devlete öde öde öde sonra emekli bile olamadan öl git devlete kar kalsın o paralar. Belki de adamlar babalarının hakkını alıyordur.

dün haberlerde çıktı..tespit edildiğinde sahtecilikten içeri bile alınabiliniyorlarmış..aldıkları maaşlarıda faiziyle ödüyorlarmış...zehir zıkkım olsun devletin malından bir kuruş dahi çalana

maalesef o kadar basit değil... öle bir şey olsa;

‘nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik’ iddiasıyla ağır ceza mahkemelerinde yargılanacağını kaydetti. Bu çiftlerin aldıkları maaşlar ve sağlık yardımlarının yasal faiziyle birlikte geri alındığına dikkat çeken Küçük, toplumda konuyla ilgili duyarlılığın artması gerektiğini söyledi.

böyle oluyormuş
küçük kim?alıntı yaparken girmiş araya neyse

bak güzel kardeşim
akıl var mantık var
ben kocayı boşadım başka herif buldum mesela ,babadan da maaşı çatır çatır yiyorum ama bulduğum herif ile aynı evde dost hayatı denilen bir yaşam sürüyorum .
Bu durumda devlet karışıyor mu maaşı kesiyor mu?Hayır
Boşadığım koca ile yeni bulduğum herif arasında yasal olarak bir fark yok .İkisi de kocam değil.Eski kocamla da aynı evde yaşayabilirim sevgili olarak .

SSKnın yapılan ödemeleri geri alıp ceza kestiği insanlar kimler biliyor musunuz ?İkrarda bulunanlar yani suçu kabul edenler .
Uyanık olanlardan hiç bir iade talep edemezler

Anlattığınız tabloda sanki çok medeni, yoksulların gül gibi bakıldığı, harika bir ülke profili çizmişsiniz. Her mahhalle de aşevi, sakat ve özürlülere bağlanan yüksek rakamlı maaşlar.

Diyorum ya sana adamın bağkur borcu var diye devlet para vermedi diye. Vermedi alamadı işte... Devlet öyle kolay para veriyor mu ki? Önce milyarlarca biriken bağkurunu öde sonra sana ayda 200-300 verelim. Mantık bu, ödese adam sana nedEN gelsin a devletim cancağızım.Hep vatandaştan alacağına bir kere de karşılıksız versen ya..

Ayrıca dolandırmak diyorsunuz da adamlar babalarını zamanında devlete katkat verdiği primleri geri alıyor. Baba ölmese baba alacaktı, şimdi onlar alıyor.Adam 30 yıl fazla yaşasa devlet adama daha çok para verecekti. Zaten 65 yaşına kadar devlete öde öde öde sonra emekli bile olamadan öl git devlete kar kalsın o paralar. Belki de adamlar babalarının hakkını alıyordur.

bağkur borcu prim ödemediği için oluyor. borç çıkartıyorlar... şöyle düşünün. adam sigortalı ama çalışmamış emekli de olamaz... maaş bağlanamaz. gününü doldurması lazım...

Fıkra;
Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi :
- Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ?
Bir başkası :
- Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor ? diye konuşmuş.
Bir diğeri de :
- Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış :
- Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ? Hırsızın hiç mi suçu yok ?

tabi ki de mutlaka ara şikayet et korkma , sen ben susarsak önünü alamayız , herkes o yola başvurur, mesela çok kişinin bakım parasını kestik düşün sakat birine bakıyor ama kontrole geliyoruz evde yok , hatta bir keresın de şahit olduk sakat yaşlı kadını alt kata atmışlar tek başına bir odaya tespit ettik ve maaşları kestik, şimdi biz vah bunlar fakirler parasını kesmeyelim diyebilir miyiz? ne açıkgöz insanlar var ya acımayın böylelerine.

küçük kim?alıntı yaparken girmiş araya neyse

bak güzel kardeşim
akıl var mantık var
ben kocayı boşadım başka herif buldum mesela ,babadan da maaşı çatır çatır yiyorum ama bulduğum herif ile aynı evde dost hayatı denilen bir yaşam sürüyorum .
Bu durumda devlet karışıyor mu maaşı kesiyor mu?Hayır
Boşadığım koca ile yeni bulduğum herif arasında yasal olarak bir fark yok .İkisi de kocam değil.Eski kocamla da aynı evde yaşayabilirim sevgili olarak .

SSKnın yapılan ödemeleri geri alıp ceza kestiği insanlar kimler biliyor musunuz ?İkrarda bulunanlar yani suçu kabul edenler .
Uyanık olanlardan hiç bir iade talep edemezler

küçük bu yazıyı yazan. çok uzundu da kısalttım. fazla kısalmış...

bu verilen bir hak değil... kanunlar açık.. nitelikli dolandırıcılığa girer... ha dolandırıcılık yapacağım diyorsa kendi bildiği iş.

adam hırsızlık yapmak ister yapar... yakalanmadığı sürece sorun yok. yakalanırsa da ceza yer :KK53:

küçük bu yazıyı yazan. çok uzundu da kısalttım. fazla kısalmış...

bu verilen bir hak değil... kanunlar açık.. nitelikli dolandırıcılığa girer... ha dolandırıcılık yapacağım diyorsa kendi bildiği iş.

adam hırsızlık yapmak ister yapar... yakalanmadığı sürece sorun yok. yakalanırsa da ceza yer :KK53:
bu konu hırsızlık ile kıyaslayabileceğiniz bir konu değil
hırsızlıkta kamera kaydı varsa istediği kadar suçsuzum desin kaçarı yok ama bu konu farklı bir konu

bu konu hırsızlık ile kıyaslayabileceğiniz bir konu değil
hırsızlıkta kamera kaydı varsa istediği kadar suçsuzum desin kaçarı yok ama bu konu farklı bir konu

devlet kendisinden dolandırıcılık yapmış olarak kabul ediyor.. beni dolandırdın. evrakta sahtecilik yaptın diyor...

bağkur borcu prim ödemediği için oluyor. borç çıkartıyorlar... şöyle düşünün. adam sigortalı ama çalışmamış emekli de olamaz... maaş bağlanamaz. gününü doldurması lazım...

Fıkra;
Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi :
- Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ?
Bir başkası :
- Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor ? diye konuşmuş.
Bir diğeri de :
- Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış :
- Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ? Hırsızın hiç mi suçu yok ?

Adam kaza yaptıktan sonra bir süre iyileşip iyileşmediğine bakıyorlar hemen kaza yaptın, sakat kaldın seni mağlulen emekli yapıyoruz demiyorlar. O sırada adamın bağkur ödemesi devam ediyor. Onu da ödeyemiyor. Aylar geçiyor ödeyemedikçe birikiyor sonra da devlet bunu öde diyor.

Bence mantıklı olan birisi öldüğünde onca sene gerçekleşen primlerinin eşine ve çocuklarına peşin ödenmesidir. Adam öldü, eşi yok ya da başkasıyla evlendi, çocuklar evli ohhh mis devlete o primler kar kalıyor. Bence asıl hırsızlık budur. Adamın alnının teriyle senelerce ödediği paraları devlet cep yapıyor. Ödesin o zaman, hesaplasın ve ödesin. Adam emekli olmasa alacağı 1500 diyelim, ölünce taş çatlasın 600-700'e düşüyor eşine ya da kızına giden para. Oğlu varsa zaten zınnık yok.

Bu sistem mi mantıklı şimdi??? O zaman prim vermeyelim, zaten emeklilik hayal. SGK pirimi diye öyle fahiş paralar kesiliyor ki kesmesinler. Sağlık için bile kullanamıyoruz o primleri... Kalksın emeklilik, prim, mrim. Ödemek zor geliyorsa almakta zor gelsin..

Adam kaza yaptıktan sonra bir süre iyileşip iyileşmediğine bakıyorlar hemen kaza yaptın, sakat kaldın seni mağlulen emekli yapıyoruz demiyorlar. O sırada adamın bağkur ödemesi devam ediyor. Onu da ödeyemiyor. Aylar geçiyor ödeyemedikçe birikiyor sonra da devlet bunu öde diyor.

Bence mantıklı olan birisi öldüğünde onca sene gerçekleşen primlerinin eşine ve çocuklarına peşin ödenmesidir. Adam öldü, eşi yok ya da başkasıyla evlendi, çocuklar evli ohhh mis devlete o primler kar kalıyor. Bence asıl hırsızlık budur. Adamın alnının teriyle senelerce ödediği paraları devlet cep yapıyor. Ödesin o zaman, hesaplasın ve ödesin. Adam emekli olmasa alacağı 1500 diyelim, ölünce taş çatlasın 600-700'e düşüyor eşine ya da kızına giden para. Oğlu varsa zaten zınnık yok.

Bu sistem mi mantıklı şimdi??? O zaman prim vermeyelim, zaten emeklilik hayal. SGK pirimi diye öyle fahiş paralar kesiliyor ki kesmesinler. Sağlık için bile kullanamıyoruz o primleri,..

Nedense bu söylediğinle ilgili hiç yorum gelmiyor. Hala hırsızlık dolandırıcılık olayı uzerinden gidiyorlar.
Ben de sordum o zaten babasının ödediği primleri alıyor diye ama cevap yok işte.
Devlet bizi yeteri kadar soymuyor sanki.
Benim arkadasımın da babası felç geçirdi sağ tarafı tutmuyordu o kadar ugrastılar didindiler ama malulen emekli yapmadı devlet.

günümüzde insanlar anı kurtarmak için yaşıyor o maaş belki kiralarını karşılayacak belki başka bir borçlarını .Salaklık diye kestirip atamayız bu haksızlık olur
haa bunumu tartışalım yani.anı kurtarırken kul hakkına bulaşıyorsun.o para ne kadar fayda sağlar ki insana bereketi olmaz zaten bir kere.zaten böle işlerle uğraşanları da gayet iyi biliyoruz çevremizden bi türlü belini doğrultamayan tipler

Bir akrabam bu şekilde yaşıyor.Gerçi onlar hiç resmi nikah kıymadı, imam nikahıyla yaşıyorlar. eşi aldığı tüm parayı içkiye yatırıyor. kadının çocuğu var, bir müddet merdiven falanda sildi, ama kışın çocuğu yanında gezdirmek zor olduğu için bıraktı. Şuan evinin geçimini hem annesinin hem babasının maaşını alarak sağlıyor.
Bir komşusu şikayet etmişti, bir gün polisler geldi, ifade vermeye gittiler. Ve polis demişki xx adında kişiyi tanıyor musunuz? onlar sizden şikayetçi oldu, ailenin maşını alıyorsun diye. Bu komşuların ne istiyor senden demiş. Velhasıl ifade verdi. Boşanmak gibi durum olmadığı için yapacak birşeyimiz yok deyip yolladılar.
Şikayet eden kadının adı duyuldu tabi, ufak çaplı olaylar oldu ama büyüyebilirdide. Yani Devlet beni korur deyip te herkese bulaşmamak lazım.

Back
X