• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat hanımlar bakabilir misiniz? (dolandırıcılık)

Kadın babasının maaşını almaya devam etsin diye sahte boşanma yapıp aynı evde yaşayan çiftler varya onları nereye şikayet edebiliriz?

Biliyorsunuz kul hakkı resmen devleti dolandiriyolar bu sayede 25 senedir bunu yapıyorlarmış ev araba çok rahatlıkla aldılar göz yummak istemiyorum
sgkya ihbar telefonlarının çoğu kızkardeş ve annelerden geliyor .
ben ihbar yapmanızı doğru bulmuyorum.

kişinin adı açıklanıyor mu? insan bu devirde korkuyor da. bilip susmak zorunda kalıyoruz.

itiraz edenler de genelde aralarına da husumet olanlar oluyor...

aslında isimsiz dilekçeleri de işleme alınsa (gerçi hakkından gelemeyiz)
onları denetimler araştiriyor biz degil sadece görevimi yapıyoruz..korkmana gerek yok devlet güvendeniz olsun.:)
Z zeymur eşi sakat ise malulen emeklilk alabilir. ve tanzimati da alabilir yada bakım parasi alabilir. başvuru yapabilirdi. durumu iyi olmayanlara SGK ve sosyal hizmet yardimci olur.. ama başvuru yapmalari gerekiyor.

Genel kişiler içinde durumun şöyle olması gerekmez mi: başvurup aldığı maaşı iptal etmeleri gerekir. Resmiyette kocası olmasa da aslında aynı evde yaşadığı ve harcamalarını yaptığı bir kocası var...
koca başka sevgili başka
nikah yoksa ona koca denmez

Genel kişiler içinde durumun şöyle olması gerekmez mi: başvurup aldığı maaşı iptal etmeleri gerekir. Resmiyette kocası olmasa da aslında aynı evde yaşadığı ve harcamalarını yaptığı bir kocası var...

Sevgilisi kadına bakmak zorunda değil ki belki kadın kendi ihtiyacını kendi görüyor. Ayrıca nikah olmadıgı için kadın sevgilisinin sağlık sigortasından da yararlanamaz maaşı iptal ettirse. Yine söyluyorum sizin komsunuz için söylemiyorum ama bunu yapan birini görüp koşa koşa gidip şikayet etmek bana yersiz geliyor.

Kadın babasının maaşını almaya devam etsin diye sahte boşanma yapıp aynı evde yaşayan çiftler varya onları nereye şikayet edebiliriz?

Biliyorsunuz kul hakkı resmen devleti dolandiriyolar bu sayede 25 senedir bunu yapıyorlarmış ev araba çok rahatlıkla aldılar göz yummak istemiyorum
evet kul hakkı ama;
sizin şikayetten önce o insanları uyarmanız gerekiyor. hani diyoruz ya kul hakkı diye onun yaptığının yanlış yaptığını uyarman ve o hatadan vazgeçirmendir.
bu kırmızı yazılı yere kadar tamam da burada ben bariz kıskançlık sezdim."ev araba çok rahat aldılar şikayet edeyim görsün gününü "der gibi.

şu ülkenin insanları neden bu hale geldi önce bunu bir araştırın
katrilyonluk şirketler vergi kaçırır bir şey olmaz
mahallemdeki 4 m2lik bakkal stopajı ödemezse vay haline adı vergi kaçakçısı olur .
dıdının dıdısı kocasını boşamış alacağı maaşa mı diktiniz gözünüzü
kadını buna zorlayan sistemi protesto etsenize

Sgk ya sikayet ediyorsunuz. Kuzenim sgk da denetmen o anlatmisti genellikle komsular sikayet ediyor bizde gidiyoruz adam pijamayla kapiyi aciyor cocuklari gormeye geldim diye yalan soyluyor diye.

onları denetimler araştiriyor biz degil sadece görevimi yapıyoruz..korkmana gerek yok devlet güvendeniz olsun.:)
Z zeymur eşi sakat ise malulen emeklilk alabilir. ve tanzimati da alabilir yada bakım parasi alabilir. başvuru yapabilirdi. durumu iyi olmayanlara SGK ve sosyal hizmet yardimci olur.. ama başvuru yapmalari gerekiyor.

görevlendirme yapıyorsunuz, anladım... eski iş yerimin birisinde muhakkik sizi falanca kişi şikayet etti demiş :KK57:. biz şok olmuştuk. belki cinayet sebebi olur... kim bilir...

sgk ya şikayette bulunabilirsiniz onlar kontrol edip tespit ederlerse hem maaşın geri alınması hem de ceza soruşturması için gerekeni yapıyor

aslında özürlü bakım parası yada yoksul parası veriyor devlet.. maaş bağlıyor... neden yasal yollar gerine dolandırıcılık...

Yoksul parası ne kadar veriyor, kimlere veriyor?

Benim bu yola başvuran tanıdığım bayan gayet inançlı biri. Durumları çok iyi iken eşinin sakatlığıyla tepetaklak oldular. Adam mağlunen emekli olacak bir dolu bağkur borcu çıkardılar. Sakat parası vs de devlete bağkur borcu var diye verilmedi. Kadın hiç çalışmadığı için iş bulamadı. Yemekleri yoktu yemeye. Devlet kime yoksulluk parası vermiş ki? Ancak zam, vergi, sömürü düzeniyle milletten alır. Çay kaşığıyla verir, kepçeyle alır. O kadar vergi veriyoruz nereye gidiyor bu paralar, dünyada vergi manyağı biziz, o kadar dehşet nüfus var, zenginlikte ilk 3'e girmemiz gerekirken açlıktan işsizlikten ölüyoruz.

Kimse bu olayı keyfi yapmaz, çocuklarının hakkını boşanarak vermek istemez. Haa mana bulmayın, kimin ne zaman neye muhtaç olacağı belli olmaz.

Dolandırıcılıksa bu evet dolandırıcılık, ancak adalet bu küçük dolandırıcılara söküyor, büyük dolandırıcılar sömür sömür bitiremiyor. Yıllarca SGK ödeyip emekli olamazdan ölüp gidiyor vatandaş, o SGK primleri devlete kar kalıyor.

Suçsa suç, günahsa günah, Allah illaki bunun hesabını sorar. Şikayet eden etsin, bu devletten bu yolla 3 kuruş alanlar ki o alınan paralar da zamanında öz babalarını bu devlete ödediği paralardır, beni rahatsız etmiyor. Benim midemi bulandıran öyle iğrenç dolandırıcılıklar var ki bunların alayını toplasan bir kişinin devletten çaldığı paraya eş değer olamaz.

görevlendirme yapıyorsunuz, anladım... eski iş yerimin birisinde muhakkik sizi falanca kişi şikayet etti demiş :KK57:. biz şok olmuştuk. belki cinayet sebebi olur... kim bilir...

çok geliyor şikayetler bildiği gibi degil yani... Devlet güvende olsun... ama kimsenin ismi bildirmesin. husumet olmasin.. olayda yaşandı bunu birisi şikayet etmiş duymuş adamda o şikayet edeni dövmüş ismi sölediği için.. o yüzden dikkat etmelisiniz...

Ben bu konuda karismayin diyemeyecegim. Cunku benim gozumun onunde bir yanlislik var ve susamam diye dusunuyorum. Simdi sirket sahipleri vergi kaciriyor olabilir ben eger sahit olsam onuda sikayet ederim ama ona sahit olmuyorum ben bu duruma sahit oluyorum. Batti balik yan gider zenginler devleyi yiyor fakirler niye yemesin diye bir mantigi kabul edemem. Devleti hortumlayan zenginlerin sirket sahiplerininde burnundan fitil fitil gelsin. Bunu bilip goz yuman devlet erkani varsa onlarinda gelsin.

Arkadasim kıskançlık filan değil benimkisi. Yeni öğrendiğim bi durum bu. Okadar yoksul insan varken bunların ihtiyacı olmadigi halde böyle dolandırıcılık yapmalarının hiç hafifletici unsuru yok. Eşinin işi gayet iyi ihtiyaçları yok. İhtiyaçları olupta böyle dolandırıcılık yapmayan tertemiz insanlarda var. Onların uğradığı haksızlıktır bu. Ki şirketler dolandırıcılık yapiyo diyen arkadaşa soruyorum Haramin büyüğü küçüğü mü var. Herkes kendi çapında dolandırıcılık mi yapsin. İhtiyaçları olsa belki göz yumabilirdim vicdanimi zorlayarak. Ama hiç ihtiyaçları yok.

Ben bu konuda karismayin diyemeyecegim. Cunku benim gozumun onunde bir yanlislik var ve susamam diye dusunuyorum. Simdi sirket sahipleri vergi kaciriyor olabilir ben eger sahit olsam onuda sikayet ederim ama ona sahit olmuyorum ben bu duruma sahit oluyorum. Batti balik yan gider zenginler devleyi yiyor fakirler niye yemesin diye bir mantigi kabul edemem. Devleti hortumlayan zenginlerin sirket sahiplerininde burnundan fitil fitil gelsin. Bunu bilip goz yuman devlet erkani varsa onlarinda gelsin.
Kesinlikle katılıyorum hayatim boyunca gördüğüm yanlışları herzaman duzeltmeye çalıştım elimden geldiğince bu olayi da çok düşündüm türkiyede yaşam koşulları zayif diye insan her firsatta dolandırıcılık mi yapsın

onlar yediği için insanlar geçinemiyor ve bu yola başvuruyor
sorunun kaynağı zaten liberaller

çok geliyor şikayetler bildiği gibi degil yani... Devlet güvende olsun... ama kimsenin ismi bildirmesin. husumet olmasin.. olayda yaşandı bunu birisi şikayet etmiş duymuş adamda o şikayet edeni dövmüş ismi sölediği için.. o yüzden dikkat etmelisiniz...

Haaa bir de o boyutu var. Şikayet eden kesinlikle çıkıyor, sanmayın ki hakkını koruduğunuz o devlet size sahip çıkıyor. Ulan adam şikayet etti bak bi kişiye daha para vermekten kurtulduk bi de üstüne faizle ödediğimizi alacağız bari bu adamı koruyalım demiyor. Kabak gibi çıkıyorsun ortaya, karakola şikayet ettin diyelim polis hemen ismini veriyor.

Sonra tüm mahhalle seni afaroz ediyor komşusunu satan, haset, kötü kadın diye :D :D Yaşadık biliyoıruz...

Back
X