• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukat arkadaşlarım boşanma ile ilgili yardım

LOCA

Kaçıyorum Kovalama!
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2009
9.667
266
363
37
Kocaeli
bi kaç soru sormak istiyorum
soru 1:3 yıllık evliyim çocuğum yok hakim bana nafaka verirmi boşandıktan sonra ailemle kalıcam.
soru 2:avukat tutmak istiyorum ama barodan avukatı nerden talep edebilirim.çalışmıyorum.bide boşanma bana ne kadara mal olur ben açıcam davayı.
soru 3:altınlarımıda alıcam fotoğraflar düğün kasedi delil olurmu
sorularımı cevaplandırırsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürlera.s.

Merhabalar, öncelikle size net bir yanıt verebilmem için, boşanma sebebinizi bilmem gerekiyor. Bunu belirtirseniz, -açıkça-, size yardımcı olabilirim .

şiddetli geçimsizlik diyelim ben beraber oturuyorum.bu arada bişey sormayı unuttum eşim işten çıktığında yada çıkarıldığında bana kanunen nafakanın hükmü nedir.

Dava'yı açma sebebiniz şiddetli geçimsizlik olacaksa, öncelikli olarak, boşanmaya neden olabilecek tüm iddialarınızın ispat yükümü altında olduğunuzu unutmayınız.

Örneğin şiddet, hakaretemiz sözler vb olguları deliller, tutanaklar ve tanık ifadeleri ile desteklemeniz gerekir.

Ayrıca eşinizin bu konuda ki tutumu nedir ? Oda boşanmaya olumlu bakıyor mu ?

Şayet böyle bir durum söz konusuysa, anlaşmalı boşanma yolunu seçebilirsiniz. Nafaka ve mali konuları da anlaşma protokolüne ekleyebilirsiniz.

Nafaka ise hakimin taktir yetkisinde olan bir konudur. Durumunuzdan anladığım kadarıyla da yoksulluk nafakası talep edeceksiniz. Bunun içinde kusursuz ya da eşinize göre daha az kusursuz olmanız gerekir. Ama söylediğim gibi buna hakim karar verecektir.

Barodan vekil tayini konusuna gelince de,mahalle muhtarınızdan fakirlik belgesi alın ve bulunduğunuz yerde ki baro'ya gidin, size vekil tesis edilecektir.

Yargıtay'ın ''Evlenme sırasında kadına armağan edilen ziynet eşyaları kadına aittir. Boşanma halinde geri verme yükümlülüğü yoktur.'' tarzında bir içtihadı birleştirme kararı var.

Sonuç olarak sorduğunuz sorulara ancak temel bilgiler dahilinde cevap vermemiz mümkün olabilir. Konunun ayrıntılarını aktarabileceğiniz bir avukatla birlikte çok daha kolay bir yol haritası çizebilirsiniz.

eşime henüz söylemedim boşanma kararını bayramdan sonra konuşucam da oda çok yanar döner bi insan sürekli karar değiştirir bilemiyorum anlaşmalımı yoksa çekişmelimi ama fazla ısrar edeceğini sanmıyorum ayrılmama konusunda bide benim takılan altınlarla bi araba aldık takılarımın 10 milyarı arabada arabanın fiyatı 17 milyardı.tanık demişsiniz anne ve babamı şahit olarak göstericem.

Back