Ahh bunun içinde ayrıca üzülüyorum zaten.. Birkaç saate kadar tekrar görüşmeye gidecek olduğumuzdan nasıl bir yol çizmemiz açısından bilgi sahibi olmak istiyorum.Bugün pazar, saat sabahın 9'u
İnsanların öğlene kadar uyuyup uzuun kahvaltılar yaptığı bir gündeyiz
Nacizane önerim biraz sabırlı olun, yardımcı olan çıkacaktır
Konunuza gelince, ödeme yapmadığınız için sözleşmeyi tek taraflı fesh etmede sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.
Ama tamamen tahmin yürütüyorum.
Kolaylıklar dilerim
Maddelerini okudum mücbir sebepler dışında tek taraflı feshedilemez yazıyor. Feshedilmesi halinde karşı tarafa ...x.. oranında komisyon ödememiz gerekiyormuş. Öyle yazıyor oranın rakamıda belli değil X yazılır mı hiç. 10-15 neyse onuda belirtmemişAvukat değilim, mimarım. Genelde tüm işlerimizde noter onayı yaptırırız. Daha masraflı olduğu için bazı kişiler bunu yapmazlar. Kendini güvene almak için, karşı tarafında güvenini kazanmak ve işin ciddiyeti için bu yapılmalı.
Şartlarını, yaptırımlarını okuyun fakat anlaşmayı feshedebilirsiniz sanki.
Ahh bunun içinde ayrıca üzülüyorum zaten.. Birkaç saate kadar tekrar görüşmeye gidecek olduğumuzdan nasıl bir yol çizmemiz açısından bilgi sahibi olmak istiyorum.
Maddelerini okudum mücbir sebepler dışında tek taraflı feshedilemez yazıyor. Feshedilmesi halinde karşı tarafa ...x.. oranında komisyon ödememiz gerekiyormuş. Öyle yazıyor oranın rakamıda belli değil X yazılır mı hiç. 10-15 neyse onuda belirtmemiş
Bugün görüşmeye biz gideceğiz karşı taraf vazgeçtiğimizi bilmiyor. Evin ücretini ödeme planı vs. hiç yazılmadı sözleşmeye bizde peşinat dışında ödeme yapmayacağımızı kalanı anahtar tesliminde olacak diye bir nevi işi yokuşa sürüp iki taraflı feshetme yoluna gideceğiz.Umarım onlarda uzatmazlarGörüşmeyi yarına erteleyin. Belli ki sizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Olayı sıcağı sıcağına halledecekler.
Ağırdan alın. Taviz vermeyin ve görüşmeyi mutlaka yarına erteleyin..
Sizinle aynı orantıda konuya uzaktım imzalar atılırken ben zaten yoktum. Ve bu genişlikten dolayı dün eşim gözümden düştü. Adamın sözleşmeye yazdığı rakama bile bakmaz mı bir adam. Emlakçı 5.000 fazla yazmış buna bile bakmadan imza atılır mıOran yazmıyorsa, orta yolu bulursunuz, 300, 500 verilir. Sonuçta noter onayı yok, birşey yok.
Siz de daha dikkatli olun, bu kadar ucu açık şeylere Nasıl güvenip imzalıyorsunuz, anlayamıyorum ki.
Bana gelen müşteri, dıdısının dıdısına kadar bakarken, günlerce sözleşmeyi avukatlara gösterip, noter onayına gelmezken, sizin gibi davranan kişilere şaşırıyorum.
Siz de düşünün, araştırın, bir avukatla görüşüp öyle gidin görüşmeye. Acelesi yok olan olmuş zaten, bari en az zararla çıkın işin içinden.
Evet ön sözleşme var. Evin biteceği tarihin yazdığı bir sözleşme. Ödemeler ile ilgili herhangi bir madde veya şart yok.Noter onayı olmasa da elinizde imzalanmış bir sözleşme var mı?
Neden bu kadar acele ediyorsunuz? Ben de bugün görüşeceğiz deyince onlar sıkıştırıyor sandım. Bi sakin olun, iyice araştırın edin öyle gidin. Bir de sanki onlar sıkıştırıyormuş gibi birkaç saate kadar görüşmeye gidiyoruz demişsiniz. Resmen kendi kendinizi yakacaksınız.Bugün görüşmeye biz gideceğiz karşı taraf vazgeçtiğimizi bilmiyor. Evin ücretini ödeme planı vs. hiç yazılmadı sözleşmeye bizde peşinat dışında ödeme yapmayacağımızı kalanı anahtar tesliminde olacak diye bir nevi işi yokuşa sürüp iki taraflı feshetme yoluna gideceğiz.Umarım onlarda uzatmazlar
Tamamen bitirmekte oldukça kararlıyım. En kısa zamanda da bitmesini istiyorum. Beklemenin bir yararı veya zararı olmayacak. Bugün bilirkişilik yapan işverenimle görüşüp sözleşmenin fotoğrafını göndereceğim ona göre de karşı tarafın herhangi talebi olur mu olmaz mı öğreneceğim.Neden bu kadar acele ediyorsunuz? Ben de bugün görüşeceğiz deyince onlar sıkıştırıyor sandım. Bi sakin olun, iyice araştırın edin öyle gidin. Bir de sanki onlar sıkıştırıyormuş gibi birkaç saate kadar görüşmeye gidiyoruz demişsiniz. Resmen kendi kendinizi yakacaksınız.
Tamamen bitirmekte oldukça kararlıyım. En kısa zamanda da bitmesini istiyorum. Beklemenin bir yararı veya zararı olmayacak. Bugün bilirkişilik yapan işverenimle görüşüp sözleşmenin fotoğrafını göndereceğim ona göre de karşı tarafın herhangi talebi olur mu olmaz mı öğreneceğim.
Biraz sakinleşmem gerek haklısınız henüz param cebimde hiçbir zararım yok an itibari ile. Ama adamın ağzına laf vermek istemiyorum. (Madem almayacaktınız ben başkasına satardım zarar ettim vs. ) diyecektir. Ona bunu söyleme hakkı da vermek istemiyorum. Almayacağımızı söylemeye gitmişti eşim nasıl olur da imza atar. Farklı bir bakış açısına da ihtiyacım var tabi yine de teşekkürlerİyi de durup öylece beklemeyeceksiniz ki? Emin olmak için araştırma yapacaksınız, haliyle birşeyler aceleye gelmeyecek, emin adımlar atacaksınız.
Olsun bitsin derken zarara da uğrayabilirsiniz. Ben yine de iyice araştırın diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?