• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaslardan yardimci olabilecek var mi ?

asishee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2014
258
131
53
33
Oncelikle herkese merhaba,
Bir ev sahibi olmayi cok istedigimi onceki konularimda bahsetmistim. Konuya geleyim esim ile birlikte topraktan satis tabiri ile satisi yapilan evlerden alacaktik ancak gozumuz baya korktu. Evi alacagimiz insaat firmasi anlastigimiz sartlari devamli sozlu olarak agzimizi yoklar bicimde değiştirmeye calisiyor guvenimiz sarsildi. Kendi aramizda noter onaysiz "Emlak Komisyoncusu ile Alici-Satici Arasinda Yapilan Yetki Sozlesmesi" AdI altinda adi kagida yazili yapilan bir sozlesme mevcut kapora vermedik yarin icin 5.000 TL verecektik ama vazgectik. Bu sozlesme ile bize bir yaptirim uygulama hakki dogar mi karsi tarafa?

Yardimci olabilecek arkadaslar varsa simdiden tesekkurler.

Bugün pazar, saat sabahın 9'u:uykucu:

İnsanların öğlene kadar uyuyup uzuun kahvaltılar yaptığı bir gündeyiz:KK51:

Nacizane önerim biraz sabırlı olun, yardımcı olan çıkacaktır:kahve:

Konunuza gelince, ödeme yapmadığınız için sözleşmeyi tek taraflı fesh etmede sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.
Ama tamamen tahmin yürütüyorum.

Kolaylıklar dilerim:KK39:

Avukat değilim, mimarım. Genelde tüm işlerimizde noter onayı yaptırırız. Daha masraflı olduğu için bazı kişiler bunu yapmazlar. Kendini güvene almak için, karşı tarafında güvenini kazanmak ve işin ciddiyeti için bu yapılmalı.

Şartlarını, yaptırımlarını okuyun fakat anlaşmayı feshedebilirsiniz sanki.

Bugün pazar, saat sabahın 9'u:uykucu:

İnsanların öğlene kadar uyuyup uzuun kahvaltılar yaptığı bir gündeyiz:KK51:

Nacizane önerim biraz sabırlı olun, yardımcı olan çıkacaktır:kahve:

Konunuza gelince, ödeme yapmadığınız için sözleşmeyi tek taraflı fesh etmede sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.
Ama tamamen tahmin yürütüyorum.

Kolaylıklar dilerim:KK39:
Ahh bunun içinde ayrıca üzülüyorum zaten.. Birkaç saate kadar tekrar görüşmeye gidecek olduğumuzdan nasıl bir yol çizmemiz açısından bilgi sahibi olmak istiyorum.

Avukat değilim, mimarım. Genelde tüm işlerimizde noter onayı yaptırırız. Daha masraflı olduğu için bazı kişiler bunu yapmazlar. Kendini güvene almak için, karşı tarafında güvenini kazanmak ve işin ciddiyeti için bu yapılmalı.

Şartlarını, yaptırımlarını okuyun fakat anlaşmayı feshedebilirsiniz sanki.
Maddelerini okudum mücbir sebepler dışında tek taraflı feshedilemez yazıyor. Feshedilmesi halinde karşı tarafa ...x.. oranında komisyon ödememiz gerekiyormuş. Öyle yazıyor oranın rakamıda belli değil X yazılır mı hiç. 10-15 neyse onuda belirtmemiş :KK34:

Ahh bunun içinde ayrıca üzülüyorum zaten.. Birkaç saate kadar tekrar görüşmeye gidecek olduğumuzdan nasıl bir yol çizmemiz açısından bilgi sahibi olmak istiyorum.

Görüşmeyi yarına erteleyin. Belli ki sizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Olayı sıcağı sıcağına halledecekler.

Ağırdan alın. Taviz vermeyin ve görüşmeyi mutlaka yarına erteleyin..

Maddelerini okudum mücbir sebepler dışında tek taraflı feshedilemez yazıyor. Feshedilmesi halinde karşı tarafa ...x.. oranında komisyon ödememiz gerekiyormuş. Öyle yazıyor oranın rakamıda belli değil X yazılır mı hiç. 10-15 neyse onuda belirtmemiş :KK34:

Oran yazmıyorsa, orta yolu bulursunuz, 300, 500 verilir. Sonuçta noter onayı yok, birşey yok.
Siz de daha dikkatli olun, bu kadar ucu açık şeylere Nasıl güvenip imzalıyorsunuz, anlayamıyorum ki.
Bana gelen müşteri, dıdısının dıdısına kadar bakarken, günlerce sözleşmeyi avukatlara gösterip, noter onayına gelmezken, sizin gibi davranan kişilere şaşırıyorum.

Siz de düşünün, araştırın, bir avukatla görüşüp öyle gidin görüşmeye. Acelesi yok olan olmuş zaten, bari en az zararla çıkın işin içinden.

Görüşmeyi yarına erteleyin. Belli ki sizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Olayı sıcağı sıcağına halledecekler.

Ağırdan alın. Taviz vermeyin ve görüşmeyi mutlaka yarına erteleyin..
Bugün görüşmeye biz gideceğiz karşı taraf vazgeçtiğimizi bilmiyor. Evin ücretini ödeme planı vs. hiç yazılmadı sözleşmeye bizde peşinat dışında ödeme yapmayacağımızı kalanı anahtar tesliminde olacak diye bir nevi işi yokuşa sürüp iki taraflı feshetme yoluna gideceğiz.Umarım onlarda uzatmazlar:(

Oran yazmıyorsa, orta yolu bulursunuz, 300, 500 verilir. Sonuçta noter onayı yok, birşey yok.
Siz de daha dikkatli olun, bu kadar ucu açık şeylere Nasıl güvenip imzalıyorsunuz, anlayamıyorum ki.
Bana gelen müşteri, dıdısının dıdısına kadar bakarken, günlerce sözleşmeyi avukatlara gösterip, noter onayına gelmezken, sizin gibi davranan kişilere şaşırıyorum.

Siz de düşünün, araştırın, bir avukatla görüşüp öyle gidin görüşmeye. Acelesi yok olan olmuş zaten, bari en az zararla çıkın işin içinden.
Sizinle aynı orantıda konuya uzaktım imzalar atılırken ben zaten yoktum. Ve bu genişlikten dolayı dün eşim gözümden düştü. Adamın sözleşmeye yazdığı rakama bile bakmaz mı bir adam. Emlakçı 5.000 fazla yazmış buna bile bakmadan imza atılır mı :mad:telefon açtım hemen emlakçıya birde inkar ediyor. Sonra gelin düzeltelim dedi ama ben tamamen bitirmekten yanayım. Genel itibari ile sözleşmeye bakınca adi kağıt üzerine yazılı basit bir sözleşme. Peşinat verseydik onu alamazdık üzerine su içerdik. Hükümsüzlük oranı oldukça yüksek gibi görünüyor belgenin yinede çok üzüldüm içine düştüğüm durumun.

Bugün görüşmeye biz gideceğiz karşı taraf vazgeçtiğimizi bilmiyor. Evin ücretini ödeme planı vs. hiç yazılmadı sözleşmeye bizde peşinat dışında ödeme yapmayacağımızı kalanı anahtar tesliminde olacak diye bir nevi işi yokuşa sürüp iki taraflı feshetme yoluna gideceğiz.Umarım onlarda uzatmazlar:KK43:
Neden bu kadar acele ediyorsunuz? Ben de bugün görüşeceğiz deyince onlar sıkıştırıyor sandım. Bi sakin olun, iyice araştırın edin öyle gidin. Bir de sanki onlar sıkıştırıyormuş gibi birkaç saate kadar görüşmeye gidiyoruz demişsiniz. Resmen kendi kendinizi yakacaksınız.

Neden bu kadar acele ediyorsunuz? Ben de bugün görüşeceğiz deyince onlar sıkıştırıyor sandım. Bi sakin olun, iyice araştırın edin öyle gidin. Bir de sanki onlar sıkıştırıyormuş gibi birkaç saate kadar görüşmeye gidiyoruz demişsiniz. Resmen kendi kendinizi yakacaksınız.
Tamamen bitirmekte oldukça kararlıyım. En kısa zamanda da bitmesini istiyorum. Beklemenin bir yararı veya zararı olmayacak. Bugün bilirkişilik yapan işverenimle görüşüp sözleşmenin fotoğrafını göndereceğim ona göre de karşı tarafın herhangi talebi olur mu olmaz mı öğreneceğim.

Tamamen bitirmekte oldukça kararlıyım. En kısa zamanda da bitmesini istiyorum. Beklemenin bir yararı veya zararı olmayacak. Bugün bilirkişilik yapan işverenimle görüşüp sözleşmenin fotoğrafını göndereceğim ona göre de karşı tarafın herhangi talebi olur mu olmaz mı öğreneceğim.

İyi de durup öylece beklemeyeceksiniz ki? Emin olmak için araştırma yapacaksınız, haliyle birşeyler aceleye gelmeyecek, emin adımlar atacaksınız.
Olsun bitsin derken zarara da uğrayabilirsiniz. Ben yine de iyice araştırın diyorum.

İyi de durup öylece beklemeyeceksiniz ki? Emin olmak için araştırma yapacaksınız, haliyle birşeyler aceleye gelmeyecek, emin adımlar atacaksınız.
Olsun bitsin derken zarara da uğrayabilirsiniz. Ben yine de iyice araştırın diyorum.
Biraz sakinleşmem gerek haklısınız henüz param cebimde hiçbir zararım yok an itibari ile. Ama adamın ağzına laf vermek istemiyorum. (Madem almayacaktınız ben başkasına satardım zarar ettim vs. ) diyecektir. Ona bunu söyleme hakkı da vermek istemiyorum. Almayacağımızı söylemeye gitmişti eşim nasıl olur da imza atar. Farklı bir bakış açısına da ihtiyacım var tabi yine de teşekkürler

Back