• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukat arkadaşlardan yardım lütfen

irem28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
86
Yer
Bursa
ya benimde babalık davasıyla ilgili bi sorum olacak benim eşim 32 yaşında 27 yaşındayken babasını bulduk ve bize evlenirken biraz yardım etti ama şimdi hiç arayıp sormuyo ve eşim buna çok üzülüyo ve gururu inciniyo oğluna hiç bi şekilde yardımda bulunmuyo öteki çocuklarını okutup büyütmüş ve belli biyere getirmiş maddi imkanları çok çok iyi biz ise çok zor durumdayız ilk başlarda onun soyismini alıpta napıcam diyodu ama şimdi haksızlığa uğradığı için dava açıcam diyo açarsa inkar ediceğini sanmıyoruz am bide tazminat davası gibi bişey açılırmı çünkü çok zor bi çocukluk geçirmiş zor şartlarda büyümüş okumak istemiş ama okuyamamış anneside akli dengesi yerinde değil hep bunların suçu babası olduğunu düşünüyo haklıda bunu göz önüne alarak ne yapabiliriz madi imkanımız olmadığı için avukatta tutamayız lütfen bize bi akıl verin şimdiden teşşekürler

Son düzenleme:
Babalık davası açarak eşinizin babasınınz söz konusu şahıs olduğu ipatlanabilir. Bu durumda eşiniz babasının mirasına hak kazanır ama geriye dönük tazminat isteme hakkı yok ne yazıkki.

çok teşşekürler avukat hanım ama dava açınca eşim babasının mallarını eşinin üstüne yapabileceğini söylüyor ve miras falanda alamam diyor böyle bişey yapabilirmi yani dava açıldıktan sonra şimdiden çok teşşekürler saygılarla

çok teşşekürler avukat hanım ama dava açınca eşim babasının mallarını eşinin üstüne yapabileceğini söylüyor ve miras falanda alamam diyor böyle bişey yapabilirmi yani dava açıldıktan sonra şimdiden çok teşşekürler saygılarla

Evet yapabilir, mallarını eşinin üstüne geçirebilir. Ama ölümünden sonra bu hileli satışlar dava açılarak iptal edilir ve eşiniz yasal hakkını alır.

Mrb Selen hanım bende size birşey danışmak istiyorum sevdiğim bir arkadaşım eşinden boşanmak istiyor fakat kendine ait olan evi eşine degilde 9 yaşındaki oğluna bırakmak istiyor çevreden duydukları ise oğlu küçük olduğu için evi üzerine yapamıyormuş doğruluk payı ne kadardır yardımcı olurmusunuz tşkkürler.

Mrb Selen hanım bende size birşey danışmak istiyorum sevdiğim bir arkadaşım eşinden boşanmak istiyor fakat kendine ait olan evi eşine degilde 9 yaşındaki oğluna bırakmak istiyor çevreden duydukları ise oğlu küçük olduğu için evi üzerine yapamıyormuş doğruluk payı ne kadardır yardımcı olurmusunuz tşkkürler.
selen hanım merhaba ben daha öncede size babalık davasıyla ilgili soru sormuştum ve biz davayı açmaya karar verdik fakat bu dava zamanaşımı yüzünden bizim alehimize sonuçlanmıyacağını öğrendik kanunlarımızda ya 18 yaşında bu dava yı açmamız gerektiği yada babayı bulduğumuz 1 ay içinde açmamız gerektiğini öğrendik bunu bilmiyorduk mağdur olan biziz ama kanunlar bunu söylüyor bu konu hakında ne yapmamız gerekiyor yani babayı 1 ay oldu bulalı desek ve o şekilde dava açsak ve sadece diliekçe yazarak bu davayı kazanma ihtimalimiz varmı yani aslında bizim sadece istediğimiz eşimin kardeşlerinin bundan haberdar olmaları bu onların ve eşimin en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum şimdiden teşekürler

Back