Avukat arkadaşlar bakabilir mi?

BuDunyadaBirMisafir

Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2018
5
1
16
30
Merhaba hanımlar ;
Evliyim 1 çocuğum var ve okuyorum. Yakın bir zamanda 3 aylık bebekken evlatlık alındığımı ve gerçek ailemin şu anda yaşamadığını öğrendim. Kardeş olarakta erkek bi ikizim olduğunu söylediler. Şu anda da ona ulaşmaya çalışıyorum. Biyolojik annemizden bize de bi miras kaldığını öğrendim. Biyolojik babamın da vefat etmeden önce miras için başvurduğu mahkeme kağıtlarına ulaştım bana kardeşime ve ona olmak üzere 3 paya ayrılmış.
Bizim kimliklerimiz çıkmış ve hala nüfusta görünüyoruz. Nasıl olacak bu süreç bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi ?Cuma günü burada bi avukatla görüşmeye gideceğim ama öncesinde de bi bilgi sahibi olmak istedim.

Avukat değilim notere gidip mirasçılık belgesi çıkarın sonrasında ne varsa biraraya gelip anlaşın
Anlalamıyorsanız mahkemeye gidin

Avukat değilim notere gidip mirasçılık belgesi çıkarın sonrasında ne varsa biraraya gelip anlaşın
Anlalamıyorsanız mahkemeye gidin
Noter değil adliyeye gitceksin canim. Önce nüfus müdürlüğüne gidip aile nüfus kağıdı cikarcaksin ordan da adliyeye gidip veraset davası açacaksın. Tabi kimlikteki adın soyadın (evlilik haric)bir olması lazım. Eğer değilse aile mahkemesine gideceksin dava açacaksın onlari çocukları olduğuna dair biraz uzun hatta baban yaşıyorsa veya kardeşin onların kimligindeyse dna testi yaparlar. Yoksa mezar açılıp dna testi yaparlar veya gerçek ailen tarafından akraban olduğuna dair şahitlik yapan birini de isteyebilirler. Biraz uğraşırsın avukat değilim ama arkadaşlarımdan biliyorum. Bir yaş buyutmeye bile o kadar purosudur yapılıyorsa bunu düşün.

Kardeşimin haberi yok hala onu bulmaya çalışıyorum işin tuhaf tarafı benim çocukluk arkadaşımdı o anne baba da yok. Ama baba tarafından akrabaları tanıyorum şahitlik yapabilecek.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Rica ederim inş en yakin sürede hallerdersin

Ben noterden aldım canım mirasçılık belgesini

veraseti noterdende cıkarabilir adliye sart degil hem daha kısa bi zamanda cıkar

veraseti noterdende cıkarabilir adliye sart degil hem daha kısa bi zamanda cıkar

O olağan verasetlerde

Konu sahibi evlat edinilmiş

Hem biyolojik ailesinin nüfusunda kayıtlı hem de evlat edinenin

Her ikisine de mirasçı

Bunları anlatarak veraset ilamı isteyecek sulh hukuk mahkemesinden nüfusa gerekirse yazı yazar mahkeme eski kayıtları vs döktürür

1950li yıllardan kalma kayıtları bile tık diye buluyorlar çabuk çözülür

yukarıda damdanın da dediği gibi ayrıntılı olarak vermişormuş demek ki ben onu bilmiyordum. sadece veraset verdiğini biliyordum ama ne şekilde olduğunu bilmiyordum.

Son düzenleme:
biliyorum ama noterden bu şekilde ayrıntılı olarak çıkmadığını bilmiyordum sadece

canım çifte vatandaşlık,evlatlık,vasiyetname,mahkemelik gibi gibi durumlarda noter mirasçılık belgesi düzenleyemez adliyeye kimliğinizle birlikte gidip alabilirsiniz ama biraz uzun sürer 15 gün civarında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…