- 5 Temmuz 2018
- 5
- 1
- 16
- 30
- Konu Sahibi BuDunyadaBirMisafir
-
Avukat değilim notere gidip mirasçılık belgesi çıkarın sonrasında ne varsa biraraya gelip anlaşın
Anlalamıyorsanız mahkemeye gidin
Teşekkür ederim cevabınız için. Nüfusta görünen kimliklerimiz elimizde değil. Onlarla başvurmamız gerekiyor. Bu durum nasıl olacak acaba bilginiz var mı?
Herhangi bi kurumdan değil kişilerden alınmışızEvlat edinildiğine dair belge götürsen olur mu acaba?
Noter değil adliyeye gitceksin canim. Önce nüfus müdürlüğüne gidip aile nüfus kağıdı cikarcaksin ordan da adliyeye gidip veraset davası açacaksın. Tabi kimlikteki adın soyadın (evlilik haric)bir olması lazım. Eğer değilse aile mahkemesine gideceksin dava açacaksın onlari çocukları olduğuna dair biraz uzun hatta baban yaşıyorsa veya kardeşin onların kimligindeyse dna testi yaparlar. Yoksa mezar açılıp dna testi yaparlar veya gerçek ailen tarafından akraban olduğuna dair şahitlik yapan birini de isteyebilirler. Biraz uğraşırsın avukat değilim ama arkadaşlarımdan biliyorum. Bir yaş buyutmeye bile o kadar purosudur yapılıyorsa bunu düşün.Avukat değilim notere gidip mirasçılık belgesi çıkarın sonrasında ne varsa biraraya gelip anlaşın
Anlalamıyorsanız mahkemeye gidin
Kardeşimin haberi yok hala onu bulmaya çalışıyorum işin tuhaf tarafı benim çocukluk arkadaşımdı oNoter değil adliyeye gitceksin canim. Önce nüfus müdürlüğüne gidip aile nüfus kağıdı cikarcaksin ordan da adliyeye gidip veraset davası açacaksın. Tabi kimlikteki adın soyadın (evlilik haric)bir olması lazım. Eğer değilse aile mahkemesine gideceksin dava açacaksın onlari çocukları olduğuna dair biraz uzun hatta baban yaşıyorsa veya kardeşin onların kimligindeyse dna testi yaparlar. Yoksa mezar açılıp dna testi yaparlar veya gerçek ailen tarafından akraban olduğuna dair şahitlik yapan birini de isteyebilirler. Biraz uğraşırsın avukat değilim ama arkadaşlarımdan biliyorum. Bir yaş buyutmeye bile o kadar purosudur yapılıyorsa bunu düşün.
Rica ederim inş en yakin sürede hallerdersinKardeşimin haberi yok hala onu bulmaya çalışıyorum işin tuhaf tarafı benim çocukluk arkadaşımdı oanne baba da yok. Ama baba tarafından akrabaları tanıyorum şahitlik yapabilecek.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Ben noterden aldım canım mirasçılık belgesiniNoter değil adliyeye gitceksin canim. Önce nüfus müdürlüğüne gidip aile nüfus kağıdı cikarcaksin ordan da adliyeye gidip veraset davası açacaksın. Tabi kimlikteki adın soyadın (evlilik haric)bir olması lazım. Eğer değilse aile mahkemesine gideceksin dava açacaksın onlari çocukları olduğuna dair biraz uzun hatta baban yaşıyorsa veya kardeşin onların kimligindeyse dna testi yaparlar. Yoksa mezar açılıp dna testi yaparlar veya gerçek ailen tarafından akraban olduğuna dair şahitlik yapan birini de isteyebilirler. Biraz uğraşırsın avukat değilim ama arkadaşlarımdan biliyorum. Bir yaş buyutmeye bile o kadar purosudur yapılıyorsa bunu düşün.
Ne zaman aldin bilmiyorum ama bende notere gittiğimde adliyeye gönderdiler veraset davasi açacaksın diye 2017 deBen noterden aldım canım mirasçılık belgesini
Sağolun inşallahRica ederim inş en yakin sürede hallerdersin
veraseti noterdende cıkarabilir adliye sart degil hem daha kısa bi zamanda cıkarNoter değil adliyeye gitceksin canim. Önce nüfus müdürlüğüne gidip aile nüfus kağıdı cikarcaksin ordan da adliyeye gidip veraset davası açacaksın. Tabi kimlikteki adın soyadın (evlilik haric)bir olması lazım. Eğer değilse aile mahkemesine gideceksin dava açacaksın onlari çocukları olduğuna dair biraz uzun hatta baban yaşıyorsa veya kardeşin onların kimligindeyse dna testi yaparlar. Yoksa mezar açılıp dna testi yaparlar veya gerçek ailen tarafından akraban olduğuna dair şahitlik yapan birini de isteyebilirler. Biraz uğraşırsın avukat değilim ama arkadaşlarımdan biliyorum. Bir yaş buyutmeye bile o kadar purosudur yapılıyorsa bunu düşün.
veraseti noterdende cıkarabilir adliye sart degil hem daha kısa bi zamanda cıkar
Ben notere gittim direk adliyeye git dediler. Ayrıca bu arkadaşın ki zaten mahkemelik olayveraseti noterdende cıkarabilir adliye sart degil hem daha kısa bi zamanda cıkar
biliyorum ama noterden bu şekilde ayrıntılı olarak çıkmadığını bilmiyordum sadeceO olağan verasetlerde
Konu sahibi evlat edinilmiş
Hem biyolojik ailesinin nüfusunda kayıtlı hem de evlat edinenin
Her ikisine de mirasçı
Bunları anlatarak veraset ilamı isteyecek sulh hukuk mahkemesinden nüfusa gerekirse yazı yazar mahkeme eski kayıtları vs döktürür
1950li yıllardan kalma kayıtları bile tık diye buluyorlar çabuk çözülür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?